Thuis nog ongeslagen, nu 2-0 winst!

Onze 9e wedstrijd was de 5e thuis en wel tegen de dames van Zouaven. Voor ons niet onbekend van vorig seizoen en dit jaar in de voorbereiding nog tegen geoefend (2-2) Het is altijd een gelijkwaardige tegenstander en voor deze wedstrijd was het verschil op de ranglijst dan ook maar 3 punten: wij 2e met 18 en zij 5e met 15 punten. Het zou dus een belangrijke pot worden en de trainer hamerde hier nog eens op, maar gaf aan dat een overwinning volgens hem mogelijk moest zijn (dat was trouwens ook de afspraak: de eerstkomende 3 wedstrijden winnen)
Hij legde nog eens uit wat er moest gebeuren bij balbezit (veld groot maken) en bij balverlies (veld klein maken) en wees ons nog eens op de stilstaande situaties, zoals ingooi en corners! Verder moesten de terugspeelballen op Sylvia met de juiste balsnelheid, moest Madeleine beter opletten als de verdediging uitstapte voor buitenspel en tot slot moest de ‘man’ zonder bal bepalen wanneer bv. een Gesina de steekpas moest geven en niet andersom (communicatie!)
Hij besloot zijn ‘preek’ met de constatering dat het een mooie ochtend was, lekker weer,dat we gewoon mochten spelen op groen hollands gras (en niet op een zootje rubber met wat nep sprietjes), dat er goed getraind was (donderdag maar liefst 15 v.d. 17 aanwezig) en dat hij vond dat we heel langzamerhand ook iets meer moesten uitstralen dat we gewoon 2e staan en volop bovenin meedoen. Dus fel beginnen en willen winnen (WILLEN=KUNNEN)
Om 11.00 begonnen we onder leiding van invaller scheidsrechter Ed (Co was wegens niet zo leuke omstandigheden verhinderd; sterkte en beterschap Co en Rina) aan de wedstrijd met op de bank Patricia, Wendy, Liesbeth, Sanne L. en Mandy, terwijl Chantal nog steeds met een mitella loopt (wel te kijk)
De eerste 10 minuten waren best goed van onze kant, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Daarna golfde het spel heen en weer en na 25 minuten stand er zomaar een van Zouaven voor Syl, maar deze redde goed. Na ongeveer een halfuur werd Myra hardhandig onderuit gehaald maar de vrije schop door Guda was net niet doeltreffend genoeg.
Vlak voor rust kreeg Zouaven ook nog een kansje, maar die bal ging naast, terwijl Sanne L. aan de andere kant op het randje van buitenspel door mocht gaan, maar haar lob ging over. Ruststand derhalve 0-0.
In de rust was de trainer (zoals vaker) niet echt tevreden. Hij vond dat we teveel naar voren speelden en daardoor vaak met teveel mensen voor de bal eindigden, waardoor Zouaven er af en toe gevaarlijk uit kon komen. We moesten dus de tweede helft meer vanuit onze eigen posities voetballen en niet te gretig zijn. Ook moesten we met name op het middenveld niet teveel pingelen (balverlies) maar meer de combinaties zoeken, omdat de mogelijkheden hiertoe er toch wel vaak waren. Hij bracht toch Patricia in (niet geheel fit) en Guda moest links voor gaan spelen.
De tweede helft begonnen we sterk: uit een pas van Danielle schoot Patricia op de paal en Guda de rebound op de keepster. Na een kwartier was het toch eindelijk raak, toen Guda uit een assist van Patricia de bal over de keepster schoot: 1-0. We bleven sterker en na 30 minuten paste Jolene op Guda, die beheerst de 2-0 scoorde. Daarna kreeg Danielle nog een goede kans, maar zoals zo vaak werd er veel te snel en dus van veel te ver al geschoten (verder doorlopen en dan pas schieten!) De laatste 10 minuten zette Zouaven nog wel druk en werd ook sterker (misschien ook door het vele wisselen aan onze kant), maar eigenlijk leverde dat niet echt kansen op, omdat onze verdediging weer prima speelde met Kim als slot op de deur en Jolanda die ook weer steeds beter in vorm komt en verder onze oerdegelijke backs Madeleine en Sanne B. en niet te vergeten onze doelvrouw met de fel oranje sokken. Dus achterin ook weer eens de 0!
Een krappe, belangrijke en zeker ook verdiende overwinning met 2 goede goals van Guda (als dank hiervoor werd zij vanavond op de training 2x gepoort door de trainer!)
Op het schema van vorig seizoen lopen we nu 7 punten voor en is ons doelsaldo 13 beter. We blijven 2e en de meeste concurenten onder ons verloren of speelden gelijk, zodat alleen Koedijk en wij alles nog echt in eigen hand hebben. Volgens afspraak moeten we ook de eerstvolgende 2 wedstrijden winnen en te beginnen aanstaande zondag als we opnieuw thuis moeten en wel tegen SRC uit Schagen (altijd lastig, maar moet kunnen)