Weer winst thuis: 2-1

De 10e competitiewedstrijd was thuis tegen SRC uit Schagen, welke ploeg we uit ook al hadden gehad (1-3 winst) In Schagen speelden zij met name de tweede helft wel met 4/5 spitsen om de achterstand goed te maken en lag er daarom een zee aan ruimte achterin bij hen. Om toch Kim niet in de mandekking te laten spelen, was het de bedoeling vandaag dat Danielle mid-mid ging spelen en wanneer nodig ook een spits zou pakken. Verder moesten we zo snel mogelijk diepte zoeken richting onze snelle aanvalsters, die op moesten passen voor buitenspel en als ze er door waren niet te snel moesten schieten, maar zo ver mogelijk richting doel moesten doorlopen (geduld!) Na verder nog de gebruikelijke opmerkingen over hoe we altijd spelen en ook over de standaard situaties, begonnen we iets later dan 11.00 aan de wedstrijd, omdat SRC niet echt op tijd arriveerde. Opnieuw onder leiding van scheids Ed K., omdat Co er nog niet bij kon zijn.
Met Madeleine, Bianca en Mandy in de wissel en zonder de afwezige Gesina (weekend weg) en de geblesseerden Patricia en Chantal, begonnen we goed aan de wedstrijd en dat leverde al in de 4e minuut een corner voor ons op, die echter door Danielle slecht genomen werd. Ook SRC kreeg kort daarna een corner en in de 8e minuut kreeg onze spits Wendy een goede kans, maar helaas schoot ze tegen de keepster op. Het spel golfde aardig op en neer met niet echt grote kansen voor beide partijen.
Na ongeveer 25 minuten was het na een goede ingooi van Liesbeth, dat Danielle kon schieten; haar schot werd geblokt, maar Guda kon uit de rebound toch de 1-0 maken. Vlak voor rust kregen we nog 2 goede kansen: een inzet van Sanne L. werd net van de lijn gehaald en na een goede pas van Danielle, was het Guda die alleen voor de keepster de bal verkeerd raakte (hobbeltje?) Ruststand derhalve 1-0.
In de rust was de trainer eigenlijk wel tevreden; hij constateerde dat SRC toch anders speelde dan thuis en wel minder aanvallend en achterin met wat meer mensen en dus minder ruimte voor ons. Hij vond wel dat we zoals vaak meer hadden moeten scoren, want 1-0 blijft zuinig en gevaarlijk. Als laatste vond hij dat we in tegenstelling tot normaal de corners slecht namen (concentratie!) Hij waarschuwde Danielle niet al te diep te spelen, maar meer controlerend en drukte ons op het hart, dat we er nog niet waren en dus scherp moesten blijven. Myra die in de eerste helft prima als rechtsback speelde, schoof door naar rechtshalf en Madeleine ging gewoon weer rechtsachter spelen.
De tweede helft begonnen we weer goed wat al snel 2 corners opleverde en na een goede combinatie tussen Guda en Sanne L. schoot de laatste net naast. Daarna werd SRC weer sterker en kreeg 2 kansjes: 1x moest Jolanda ten koste van een corner redden en de tweede maal moest Sylvia op het laatste moment met een sliding redding brengen. Na 20 minuten was het na een misverstand achterin bij SRC dat Mandy de buitenkant van de paal raakte (had er eigenlijk wel ingemoeten!), maar na ongeveer 35 minuten was het toch eindelijk raak: de hardwerkende Sanne L. zette met een fraaie lichaamsbeweging 2 tot 3 tegenstanders op het verkeerde been en met een prachtige lob van een behoorlijke afstrand, versloeg zij de SRC keepster en dat was dus 2-0. De wedstrijd was toen eigenlijk wel onder controle en daarom was het jammer en onnodig dat vlak voor tijd SRC toch zomaar bij de 2e paal de 2-1 kon intikken (helaas dus niet de 0 achter)
Al met al een verdiende, maar wel wat krap uitgevallen overwinning, waarmee we thuis ongeslagen blijven. We lopen inmiddels 10 punten voor op het schema van vorig seizoen en omdat Koedijk ook weer won, blijven we nog steeds tweede.
Komende week Winkel uit en zoals afgesproken gaan we ook daar weer voor de volle winst!
Tot slot nog een woord van dank aan onze “A 1 man” Peter H. voor de complimenten die hij had voor het damesteam.