Wordt er wel gevoetbald zondag?

Hondenweer zoals op dit moment zal er wel eens voor kunnen zorgen dan het programma er (gedeeltelijk) uit gaat. Desalwelteplus hier de vooruitblik naar de seniorenduels van komende zondag.

De dag begint alweer vroeg voor de veteranen. Om 10 uur brengen zij een bezoek bij de noordeburen en gemeentegenoten. De oudere garde van Spirit ’30 staat dan op het veld in Hoogkarspel. De kroospoten doen het . Valken staat nog steeds bovenaan, ondanks dat er geen resultaat van vorige week bekend is. Fortuna heeft dus evenveel punten (24) maar een duel meer. Spirit is niet meer dan een middenmoter. De 10 punten uit 9 duels zijn goed voor een gedeelde 5e stek, op doelsaldo staat men nu 7e.

Het 2e duel begint om half 12. Valken 2 krijgt bezoek van ZAP 2 uit Breezand. Op voorhand een lastig duel voor Harry’s formatie. Het degradatiespook dwarrelt namelijk nog steeds rond Valken 2. Indien LSVV een duel wint staat men zomaar naast Valken. Met MFC zullen zij gedrieën uitmaken wie als laatste eindigt. ZAP zal hier niet bij gaan horen. Zij staan keurig 4e met 19 punten uit 11 duels.

Drie duels hebben hun aanvang om 12:00. Het 3e gaat in Enkhuizen op bezoek bij West Frisia DP 5. Na vorige week de eerste 3 punten te hebben gepakt zullen de mannen meer willen. Plek 10 is de huidige notering. Men treft zondag overigens wel een lastige tegenstander. West Frisia staat 2e met 21 punten uit 9 duels. Men verloor maar 2 keer.

Het 4e moet het herstel laten zien in Hoorn tegen Always Forward 7. Na de onverwachte nederlaag van vorige week bij Berkhout 3 blijft Valken weliswaar koploper, maar men ziet Berkhout, Zouaven en KGB tot 3 punten naderen. Laatstgenoemde speelde 1 duel meer. Forward staat na deze groep op de 5e stek met 19 punten uit 8 duels, 5 minder dan Valken, maar zij speelde een duel minder. In theorie zijn zij dus de nummer 2, een zware kluif dus voor het 4e.

De dames moeten ook om 12 uur aantreden. In Winkel wacht het 2e dames elftal van de plaatselijke S.V. de meiden op. De dames blijven het fantastisch doen. De 2e stek is stevig in handen en iedere misstap van koploper Koedijk 2 zal onherroepelijk door Valken worden afgestraft. Winkel 2 moet geen moeilijke opgave voor Valken zijn. De winkeliers staan een na laatste en behaalde maar 5 punten uit 10 duels. Valken heeft er 19 meer.

Om kwart voor een moeten Valken 5 het in eigen C-stadion opnemen tegen koploper VVW 6. De Wervershovers verloren nog maar 1 duel en wonnen de overige 7. Valken 5 is echter ook in goeden doen, de laatste drie duels werden gewonnen. Of de selectie van Kale Henkie opgewassen is tegen de geel zwarte titelkandidaat valt te bezien, maar ze zullen de huid duur verkopen.

Het vlaggenschip is zoals bijna altijd het laatste team dat in de wei komt. Tegenstander is Andijk, de terugronde begint. Andijk doet het prima, met 19 punten uit 11 duels, goed voor een 4e plek. Valken speelde de eerste wedstrijd tegen Andijk, won die miraculeus met 3-4 na een 3-0 achterstand. Valken moet nu echt punten gaan halen, dat weet iedereen nu wel. De 9e plek is op zich voldoende, ware het niet dat de drie teams onder Valken evenveel punten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken