1e wedstrijd na winterstop: 0-3 winst

Onze 1e wedstrijd na de winterstop bracht ons naar Hensbroek om daar om 11.00 te voetballen tegen de dames van Apollo 68. De thuiswedstrijd tegen Apollo was toevallig ook onze laatste wedstrijd voor de winterstop en die werd door ons ruim gewonnen met 6-1, mede dankzij 4 doelpunten van onze Daantje.
Voor de wedstrijd zei de trainer dat Apollo het een stuk beter doet dan vorig seizoen en ze nu 4e stonden met 22 punten uit 13 wedstrijden. Thuis bij ons waren ze volgens zeggen niet echt compleet en dus was het nu maar afwachten hoe dat vandaag zou zijn. De trainer benadrukte nog eens dat wij als team elke wedstrijd volop aan de bak moesten, omdat we nog niet zover zijn dat we zonder 100% inzet wedstrijden heel gemakkelijk kunnen winnen. De verdere afspraken zijn inmiddels wel bekend en met Sanne L., Guda en Liesbeth op de bank begonnen we, na een te korte en niet echt goede warming-up, aan de wedstrijd. Omdat onze vaste grensrechter Patrick er door werkzaamheden niet was, ging Guda de 1e helft vlaggen (bedankt!)
Met onze nieuwe voetbalkousen begonnen we goed aan de wedstrijd en reeds in de 1e minuut was het bijna raak door Daniëlle. Na 5 minuten haalde Patricia weer eens ouderwets uit en dat betekende 0-1.
Daarna kwam Apollo ook wat beter in de wedstrijd en forceerde o.a. een corner, echter zonder verdere gevolgen.
Omdat we voorin niet echt scherp leken en ook door wat weinig geluk, gingen er een aantal kleine mogelijkheden niet in, maar in de 21e minuut was het toch 0-2 toen een schot van Patricia totaal verkeerd beoordeeld werd door hun keepster. In het laatste kwartier voor rust moest Syl ook nog 1x handelend optreden nadat onze Sanne B. even mis zat en kreeg Daniëlle nog een paar kansjes, maar allemaal net niet.
In de rust was de trainer redelijk tevreden, hoewel hij vond dat we meer hadden moeten scoren. Hij vond dat we meer de combinatie (1-2tjes) moesten zoeken en niet te snel van te ver moesten schieten. Hij informeerde ook nog even of Sanne B. nu ook echt wakker was en gelukkig beaamde ze dat. Dus gewoon de nul achter houden, dan was het weer bingo en zouden de biertjes bij het Driebankroegentochtspektakel nog beter smaken!
De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde spelbeeld te zien: behoorlijk wat kansen voor met name Sanne L. en Guda, maar helaas allemaal net te laat of te slap. Apollo was soms wel aardig bezig in balbezit, maar dat leverde eigenlijk toch geen gevaarlijke situaties voor ons doel op. Kort voor tijd was er een goede combinatie tussen Jolene en Myra en de voorzet van de laatste werd door Guda via de paal binnengetikt. Eindstand derhalve 0-3.
Al met al een verdiende overwinning in een niet echt goede wedstrijd, maar wil je mee blijven doen, dan moet je juist ook minder goede wedstrijden winnen!
Nog steeds 12 punten meer dan vorig seizoen en ons doelsaldo is nu 18 beter. Ik denk dat we in ieder geval de eerstvolgende 4 wedstrijden kunnen en moeten winnen, maar eerst maar eens komende zondag uit naar Winkel (denk aan vorig jaar !!!!)