Indien de velden niet bevroren zijn….

Voor de dames staat er zondag opnieuw een makkelijke partij op het programma. Om 12 uur dienen zij aan te treden in Winkel tegen het 2e garnituur aldaar. De Winkeleressen staan een na laatste met slechts 6 punten uit 13 duels. Valken sprokkelde er in evenzoveel duels 24 meer. Bij Winkel is vooral de defensie de zwakke schakel getuige de bijna 4 tegentreffers die ze gemiddeld per duel te incasseren krijgen.

Na een magere 1-0 tegen Spirit 30 blijft Valken – samen met Fortuna Wormerveer – de lijst bepalen in de veteranenklasse. Nogmaals gezegd, Valken krijgt gewoon geen goals tegen, en dan hoef je er zelf ook niet veel te maken. Tegenstander zondag is opnieuw Spirit, Valken moet dus op de hoede zijn want de gemeentegenoten zullen azen op revanche. Aanvang bij de kroospoten is 10 uur.

Om kwart voor 1 krijgt Valken 5 een zeer lastig duel. Dit zou wel eens de eerste thuisnederlaag van het seizoen kunnen betekenen. Valken krijgt namelijk bezoek van VVW 6, de trotse koploper. Valken 5 verloor weliswaar nog geen duel thuis, maar het laatste duel met het incident, was ook nog niet gewonnen. VVW zal gewoon met Strandvogels 5 gaan uitmaken wie er kampioen wordt, zoveel is wel duidelijk.

Valken 4 won vorige week opnieuw, dat moet ook wel willen de mannen aanspraak blijven maken op de titel. Ze zijn nog wel steeds de trotse koploper en zijn nu toch echt wel los van de rest. Indien men zondag om 12 uur opnieuw weet te winnen, uit in Hoorn bij Always Forward 7, kan er ook een definitieve streep gezet worden tegen deze tegenstander. Forward staat namelijk al op 8 punten achter, goed voor een 5e stek op dit moment.

Het 3e boekte vorige week opnieuw een overwinning, en nog ene knappe ook. West Frisia DP 5, de nummer 2 van de ranglijst, werd met 3-1 naar Enkhuizen teruggestuurd. Het is toch jammer dat Valken zo ver achter is in deze competitie, ze doen gewoon leuk mee in de middenmoot. Komende zondag mag Valken het bij dezelfde tegenstander opnieuw gaan proberen.

Vorige week weer een puntje gesprokkeld, Valken 2 lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. Zondag wacht opnieuw een zwaar duel als nummer 4, ZAP 2 uit Breezand, op bezoek komt. De Noord-Hollander-Noorderlingen behaalden uit 14 duels 26 punten, Valken staat nu op 10 uit 13.

Valken 1 gaat vol gas het einde van de competitie in. Dat moet ook wel, wil men niet voor de 2e maal op rij degraderen. Echter, positie 8 is gewoon nog in zicht, dus men moet er echt voor knokken. Te beginnen komende zondag als Andijk op bezoek komt. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd het na een ware thriller 3-4 voor Valken na een 3-0 achterstand! Andijk staat momenteel 5e en zal er alles aan doen om de nacompetitie nog te behalen. Trainer Kees Broers, bezig aan zijn 2e seizoen, weet zich momenteel gesteund met de gedachte dat men zich in Andijk niet kan heugen dat men ooit zo hoog stond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken