Ruime overwinning Valken tegen RKEDO

In een oefenduel heeft Valken vanavond lekker aan het zelfvertrouwen kunnen werken. Een slap RKEDO werd met 5-0 verslagen en dat terwijl de verliezende ploeg reeds na 65 minuten de pijp aan Maarten gaf.

De wedstrijd zou oorspronkelijk in De Goorn gespeeld worden, maar de consul achtte het niet verantwoord om de wedstrijd daar af te werken. Coach Jan Karsten wist uiteindelijk Jan en Alleman over te halen om de oefenpot op het trainingsveld van Valken af te laten werken.

RKEDO zou zorgen voor een scheidsrechter, maar die belofte kwam de ploeg niet na. Daarom offerde Harry S. zich op om de wedstrijd te leiden. De zijlijnen werden min of meer uitgezet met pionnetjes en een strafschopgebied of middellijn was ook al niet zichtbaar. Desalniettemin waren de omstandigheden niet verkeerd en kon er gevoetbald worden.

Valken was duidelijk een maatje te groot voor de 5e klasser en had de gehele wedstrijd het beste van het spel. RKEDO speelde ongeinspireerd en gedroeg zich onvriendelijk tegenover gelegenheidsscheidsrechter en tegenstander.

Ondertussen scoorde Valken af en toe een doelpuntje en miste bovendien nog een aantal goede mogelijkheden. De 1-0 en 2-0 kwamen van de voet van Lennard. Bij de eerste goal profiteerde hij van weifelend optreden van de laatste man na een diepe bal van Jos en bij de 2-0 reageerde hij allert op een voorzet van Sander.
De 3-0 werd gemaakt door Peter met een mooie volley in de kruising.

Na rust mochten Bart en Nobi nog invallen, maar die invalbeurt was van korte duur. Na de 4-0 van diezelfde Bart en de 5-0 van wederom Peter sloegen bij de tegenstander de stoppen door. Na wat gemene schoppen en vele scheldpartijen vond de coach van EDO het welletjes en dirigeerde zijn ploeg naar de kleedkamer.

Jammer van deze gebeurtenis, maar de 5-0 uitslag geeft hoop voor de toekomst. Aanstaande zondag staat al de belangrijke wedstrijd tegen Grasshoppers op het programma, laten we deze lijn proberen voort te zetten mannen!!