8e thuisoverwinning: 5-0 tegen Woudia

De 14e competitiewedstrijd was thuis tegen Woudia, waar we uit met 1-6 van hadden gewonnen.
Vooraf zei de trainer dat het bij Woudia nog wel eens scheelde wie er wel en wie er niet waren en dat bleek vandaag ook weer het geval: ze hadden slechts 9 meiden mee naar Venhuizen en op hun vraag of er niet 1 van ons bij hen mee kon doen, kwam gelukkig uit de groep de enigste goede reactie: maar
niet !
De trainer herinnerde ons nog even fijntjes aan de onlangs gemaakte afspraak dat we uit 5 wedstrijden
(Apollo, Woudia, HSV, Strandvogels, HSV) 15 punten zouden halen en vandaag moest dus de 2e overwinning in deze reeks behaald worden. Thuis hanteerden zij te pas en te onpas de buitenspelval en dus moesten we opletten en als het kon ervan profiteren en als we dan alleen op de keepster afgaan, niet denken maar doen ! (en de afronding hoeft niet altijd snoeihard !) Na nog enige aanwijzingen over diepte voor breedte en het maken van driehoekjes en het in de formatie blijven voetballen (ook tegen 9 man), begonnen we om 11.00 uur op het B-veld en o.l.v. Co aan de wedstrijd met Sanne B. en Madeleine op de bank, terwijl Liesbeth pas in de rust zou komen.
Reeds in de 2e minuut scoorde Jolene bijna en 5 minuten later ging zij alleen op de keepster af, maar helaas speelde zij de bal te ver voor zich uit. Het was duidelijk, dat wij behoorlijk wat sterker waren en het wachten eigenlijk was op het eerste doelpunt. In de 12e minuut schoot Patricia van afstand net naast het lege doel en in de 20e minuut, gingen er na een vrije schop van Danielle zelfs 4 man van ons op het doel af, maar neen hoor !!!! Na een halfuurtje kregen we een aantal corners op rij, maar ook daar werd niet uit gescoord. In de 35e minuut speelde Myra iets te zacht terug, maar gelukkig kon Guda die goed naar binnen geknepen was op tijd ingrijpen.
Kort daarna was het eindelijk toch raak: Sanne L. onderschepte een bal en met een ouderwetse punter scoorde zij (á la Dirk Kuit ?) de verdiende 1-0. Voor rust werd het ook nog 2-0 door Danielle die beheerst scoorde uit een pas van Gesina en de ruststand van 3-0 kwam op het bord door Patricia die van afstand scoorde.
In de rust constateerde de trainer dat het te lang had geduurd voor de 1-0 viel en was niet echt te spreken over het rendement als wij alleen op de keepster afgaan. Wel vond hij dat we ook tegen maar 9 man goed in de formatie bleven voetballen, hoewel de verleiding in dit soort wedstrijden erg groot is om dat juist niet te doen. Gesina ging de 2e helft laatste man spelen (alvast i.v.m. komende wintersport van Kim) en de inmiddels ook gearriveerde Liesbeth begon als wissel.
De 2e helft was bijna identiek aan de eerste: een veel sterker Valken en een Sylvia die haast geen bal kreeg. Ook nu bleven de doelpunten weer lang uit ondanks pogingen van o.a. Jolene, Guda, Kim en ook Danielle schoot na een halfuur vrij voor doel naast.
In het laatste kwartier was het eerst toch Danielle die na een mooie combinatie tussen Bianca en Guda de 4-0 maakte en de eindstand werd op 5-0 bepaald door Kim die fraai scoorde na een mooie voorzet van Danielle.
Wederom dus weer (verdiend) gewonnen en we lopen nog steeds 12 punten voor op het schema van vorig seizoen en ons doelsaldo is zelfs 22 beter. Komende zondag moeten we weer uit tegen HSV uit Heiloo en ik ben benieuwd of het nu eindelijk een keer doorgaat.