Valken in mineur na nieuwe nederlaag

Ja mensen, alle positieve berichten en tekenen ten spijt, ging Valken dus andermaal onderuit, en dat nog wel tegen concurrent Grasshoppers. De Hoogwouders zjn dit seizoen, zoals altijs eigenlijk, ook geen hoogvlieger in de 4e klasse. In goede tijden zou de ploeg van de flamboyante coach Bert Blank met knikkende knieën naar Hem zijn gekomen, maar die tijd is geweest. Valken heeft sinds wedstrijd 3 nog maar 1 keer gewonnen en dat nog wel moeizaam tegen De Rijp. Sindsdien af en toe een gelijkspel, maar vooral veel nederlagen. Vaak ongelukkig, soms door eigen falen, maar zo langzamerhand zijn deze excuses drogredenen geworden.

Het begon nog wel zo goed. Mark ontfutselde zijn directe tegenstander de bal en ging ermee aan de haal. Geen enkele tegenstander kon de aanvoerder tegenhouden die vervolgens de bal onder de keeper door schoof. Lang kon Valken niet genieten van deze weelde. Nog voor het 1e kwartier was beëindigd, keek de ploeg tegen een achterstand aan. De handige spits van Grasshoppers mocht eerst simpel door de verdediging lopen. Alleen Patrick stond nog een beetje in de weg, maar de bal kwam op wat voor manier dan ook toch weer terug in de voeten van de spits en die liet dat buitenkansje niet onbenut.
Even later was het Peter die snel het spel wilde hervatten. Helaas was zijn team daar niet op berekend. Gevolg: balverlies, voorzet voor de goal, misverstand in de verdediging, en een vrije schietkans voor de tegenstander, welke feilloos werd benut. Het moet worden gezegd, de tegenstanders dit jaar lijken ook wel zeer scherp met de kansen om te gaan. De 1-2 werkte verlammend op Valken die deze nieuwe tegenslag maar moeilijk kon verteren.

De 2-2 leek dan ook uit de lucht te vallen. Jos, niet in beste doen, punterde de bal op goed geluk voor. Mark zetten zijn voet ertegen en de bal verdween zowaar in de verre hoek van de goal. Maar Valken blijft het beste in tegenstanders naar boven halen. De logge laatste man ramde vlak voor rust de bal van 30 meter via de lat, de grond, de lat enz. uiteindelijk achter de lijn. Een fantastische goal waar dit keer geen Valken-fout aan vooraf ging. De vraag rijst hoe het toch komt dat tegenstanders de mooiste goals nu juist tegen Valken maken, maar dat schijnt er nu eenmaal bij te horen.

Na rust kreeg Valken niet het gewenste overwicht. Sterker nog, Grasshoppers bleef loeren op de kansen die zouden komen. Helaas voor Valken werd het geduld van de uitploeg niet op de proef gesteld. Remco vergat de bal te ruimen, maar verkoos een passeerbeweging. Iets wat hij nog nooit had gedaan. Opnieuw werd de fout bruut afgestraft. De rechtsachter van Valken verloor de bal en zag tot zijn afgrijzen dat de bal 10 seconden later in het netje lag. Overigens had een goede omschakeling erger kunnen voorkomen omdat Peter de opdoemende tegenstanders nog even tegen wist te houden, maar in de rebound was het wel raak.

Even daarna mocht Jos aanleggen vanaf 11 meter om de negatieve marge te verkleinen. De spits schoot via de lat over. Dat kon er ook nog wel bij. Valken kreeg daarna de gelegenheid om meer de aanval te zoeken. Grasshoppers vond het wel prima en bleef zijn geluk zoeken in de counter, maar dat zou verder zonder resultaat blijven. Na enkele mogelijkheden te hebben gemist, kreeg Valken alsnog de aansluitingstreffer. Christian kromde een vrije trap via de keeper tegen de lat. De terugspringende bal was een prooi voor Peter die simpel in kon koppen.

Helaas gebeurde dit pas drie minuten voor tijd. De tijd was tekort om nog een puntje te peuren uit dit degradatieduel. Grasshoppers kreeg zijn gewenste overwinning, met de hakken over de sloot dat wel. Opnieuw waren het persoonlijke fouten bij de Valken wat de ploeg de das omdeed. Qua veldspel, kansenverhouding en beleving was een puntje misschien verdiend geweest, maar werkelijk niets zit mee. Dat is de frustrerende conclusie na weer een nederlaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken