Na winterstop geen tegendoelpunten: 0-2 winst

De 15e competitiewedstrijd (van de 26!) bracht ons naar Heiloo naar de dames van HSV, welke wedstrijd reeds 2x uitgesteld/afgelast was. Ook nu regende het weer bij ons vertrek om 10.15, maar telefonisch was ons verzekerd dat het gewoon doorging.
Voor de wedstrijd wees de trainer ons op de stand (wij 2e en zij 12e) en hij wilde graag dit verschil op de ranglijst terugzien in de wedstrijd. We moesten dus na een goede warming-up scherp beginnen en zo snel mogelijk proberen de 0-1 te maken, want hoe langer het 0-0 zou blijven, hoe moeilijker het zou worden.
We begonnen met onze normale verdediging en Myra en Jolene begonnen als wissel, terwijl Guda, Chantal en Mandy er niet waren.
We moesten op een kunstgrasveld, wat er fraai en groen uitzag en ook nog eens in de regen, terwijl het bovendien behoorlijk koud was. Of het hier aan lag of toch een beetje onderschatting, weet ik niet, maar het eerste halfuur was er weliswaar een klassenverschil te zien, maar wel omgekeerd!!! We begonnen slap aan de wedstrijd en elke bal die Sylvia of Kim in het spel brachten was voor HSV, omdat we nauwelijks het duel aangingen en als we dat wel deden, verloren we het. Zoals bekend is het zonder bal moeilijk voetballen en dat bleek dus, want de eerste 30 minuten waren voor HSV en we mochten onze handen dichtknijpen, dat ze er niet 1 of 2 maakten.
Na ongeveer een half uur en enige positiewisselingen, kwamen we wat beter in de wedstrijd en dat resulteerde in wat kleine kansjes voor Sanne L. en Danielle, maar gescoord werd er nog niet. Na 35 minuten de eerste knappe aanval van ons met een mooie combinatie tussen Patricia-Jolene en Sanne L. waarbij de laatste beheerst de 0-1 maakte. Vlak voor rust kreeg Patricia nog een enorme kans toen de keepster een schot van Jolene los liet, maar onze topscoorder schoot voorlangs!
In de rust was de trainer natuurlijk zeer ontevreden en dan met name over het eerste halfuur!! Vooraf hadden we optimistisch bedacht, dat we wellicht de 2e helft in een “fantasie-opstelling” konden spelen, maar daar was nu echt geen sprake van. Hij waarschuwde ons beter te beginnen dan de eerste helft en dat we deze pot nog echt niet zomaar gewonnen hadden. Hij vond dat het een schande zou zijn als we hier dure punten zouden laten liggen in de race om de kopposities; dus aan de bak en willen winnen!!
De tweede helft was gelukkig een stuk beter dan de eerste en eigenlijk hadden wij toen het beste van het spel, hoewel HSV toch ook weer liet zien goed te kunnen voetballen, maar helaas voor hen weinig kansen wist te scheppen. Na wat gevaarlijke momenten voor hun doel o.a. na 2 goede corners vanaf rechts, was het uiteindelijk in de 20e minuut, dat een van de HSV-verdedigsters de bal fraai in eigen doel werkte na een scherpe voorzet van Patricia (zonder geluk vaart niemand wel) Daarna waren er nog mogelijkheden voor Myra na goed doorlopen op de keepster, voor Bianca, Jolene die keihard de lat raakte en Danielle die goed doorging op rechts, maar er was niemand die haar prima voorzet in kon tikken. Zo bleef het dus 0-2 en hadden we weer 3 (moeizame) punten.
Het is al eerder gezegd, maar wanneer je in de kop mee wil doen, moet je juist ook mindere wedstrijden winnen en daarbij soms ook wat geluk hebben. Complimenten aan de verdediging (Sylvia-Kim-Jolanda-Madeleine en Sanne B.) die wederom de 0 achterin hielden en na de winterstop hebben we nog geen tegendoelpunt hoeven te incasseren (houden zo!!)
Ten opzichte van vorig seizoen hebben we nu 14 punten meer en is ons doelsaldo zelfs 24 beter.Van de concurrentie was Koedijk vrij en speelde Kolping Boys gelijk (tegen Strandvogels), terwijl Zouaven eenvoudig van Woudia won.
Komende zondag uit naar Strandvogels, die behoorlijk in vorm lijken en waar we dus wederom volop aan de bak moeten!!!