Strandvogels, Hauwert en een vleugje Spirit

Sinds tijden weer eens een volledig programma te beginnen om kwart voor 11 als Valken 2 in Castricum het op moet nemen tegen Vitesse ’22 3. Na de krappe, knappe 2-3 overwinning van vorige week tegen FC Den Helder lijkt Valken een beetje lucht te hebben in de strijd tegen degradatie. Ze zijn 4 punten los van nummer 12, MFC. Vitesse staat keurig in de middenmoot, eerder dit seizoen wisten ze in Hem al met 1-3 de punten mee te nemen.

De kampioenskandidaten spelen zondag beiden om elf uur thuis. Valken 4 krijgt bezoek van Hauwert 653. Schrijf alvast maar een 1 op voor de toto, Hauwert staat 11e met slechts 5 puntjes uit 11 duels. Dankzij een nog minder doelsaldo staan ze zelfs onder Vada 4.

De veteranen krijgen ook bezoek uit Hauwert. De oudere mannen doen het iets beter in Hauwert, ze staan op een 6e plek in de competitie, met 15 punten uit 14 duels. De 1-10 overwinning (toch weer een tegengoal) betekent dat Valken nog steeds ongeslagen bovenaan staat, 36 uit 12, doelsaldo +49.

De volgende 2 duels zijn ook thuis en beginnen om kwart voor 1. Valken 3 ontvangt dan Strandvogels 3. Valken 3 moet dit duel kunnen winnen. Strandvogels staat weliswaar 8e en heeft 3 punten meer dan Valken, ze hadden hier wel 5 duels meer voor nodig. De 1-1 van vorige week tegen koploper Grasshoppers 4 moeten Valken 3 zelfvertrouwen hebben gegeven.

Ook Valken 5 krijgt bezoek uit Onderdijk. Het 5e elftal van de vereniging aldaar komt op bezoek. Een ware kampioenskandidaat. In de beginfase van de competitie kreeg Valken in Onderdijk al met 9-3 een zware nederlaag te verwerken. Strandvogels staat 3 punten achter koploper VVW 6, dus er is nog van alles mogelijk. Valken 5 staat na enkele weken niet te hebben gespeeld op een 8e stek.

Je zou zeggen dat het bij Valken 1 2 voor 12 is, maar men begint toch echt om 2 uur in Hoogkarspel. Angstgegner Spirit staat Valken dan op te wachten. Spirit staat inmiddels met 24 punten op de 4e stek, en men kijkt alweer richting de nacompetitie, die ze toch nooit winnen vanwege de kermis, maar dit terzijde. Voormalig St. George trainer Frank Knijn doet het in zijn 2e seizoen bij de strekers dus lang niet gek. De laatste jaren wist Valken nooit te winnen van de kroospoten, wellicht dat de benauwde situatie van nu hier een ommekeer in weet te brengen.

Tenslotte de dames. Zij gaan ook om twee uur beginnen en wel in Onderdijk tegen de Strandvogels. De Onderdijkers staan in de middenmooit met 23 uit 16, Valken spaarde al 13 punten meer en had daar een duel minder voor nodig. Thuis werd het eerder dit seizoen al eenvoudig 3-0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken