Blijven in de race om de kop:0-5 winst!

Onze 16e wedstrijd bracht ons naar Onderdijk om daar te spelen tegen de dames van Strandvogels, waar we thuis met 3-0 van hadden gewonnen. De trainer zei vooraf dat ze de laatste weken goed in vorm leken (1-4 winst bij Zouaven en 4-4 thuis tegen Kolping Boys) en dat het vandaag wederom een moeilijke pot voor ons zou kunnen worden, vooral als we net zo slap en slecht zouden starten als vorige week tegen HSV. Aan de andere kant was dit de 4e wedstrijd uit de afgesproken serie van 5 dus eigenlijk rekende de trainer wel op winst, mede gezien het feit dat we niet op kunstgras hoefden te spelen, maar gewoon lekker op echt gras met polletjes ed.
Hij vroeg ook nog eens aandacht voor met name de omschakeling van balverlies naar balbezit; we zijn dan vaak nog te statisch en blijven teveel bij ons vrouwtje staan en maken het veld niet groot, zodat we moeilijk tot combinaties komen. Als laatste wilde hij dat we bij spelhervattingen van Sylvia of Gesina in ieder geval het duel aan zouden gaan en er ook iemand in de buurt zou zijn voor de tweede bal!
Zonder Kim (wintersport), Liesbeth (Terschelling), Mandy (geblesseerd?) en Wendy (gestopt) begonnen we met Bianca en de weer herstelde Chantal op de bank om 14.00 uur aan de wedstrijd.
Gelukkig begonnen we beter aan de wedstrijd dan vorige week, hoewel de eerste schietkans wel voor Strandvogels was (over). Daarna werden wij sterker en dat resulteerde in een aantal goede schietkansen voor met name Guda, maar die verkeerde met haar gedachten waarschijnlijk nog in warme vakantiesferen, zodat er nog niet gescoord werd. In de 20e minuut ging Jolene goed door op de keepster wat een corner opleverde. De volgende corner werd goed genomen door Danielle en uit de kluts was het zomaar Patricia die de 0-1 op het bord bracht. Ondertussen bleef Strandvogels behoorlijk tegenpartij bieden en met name hun nummer 10 kwam een paar maal gevaarlijk door, maar Sylvia was zoals altijd attent, zodat de rust aanbrak met 0-1.
In de rust was de trainer zoals zo vaak maar matig tevreden: hij vond dat we veel te veel door hun centrum probeerden aan te vallen in plaats van het veld breed te houden en over de vleugels te spelen. Verder vond hij dat er een vast iemand op hun nummer 10 moest gaan spelen, omdat die de gevaarlijkste bij hen was. Maar verder was het zo, dat als we weer de 0 achterin zouden houden het wederom bingo voor ons was en in dit stadium van de competitie zijn uiteindelijk de punten het belangrijkste!
Bianca ging linksvoor spelen en Jolene rechtsvoor en hierdoor hielden we het veld zoals gevraagd toch breder dan voor de rust en doordat Jolanda na rust hun nummer 10 compleet uit de wedstrijd speelde en daarboven ook nog aan goed opbouwen toekwam, waren wij eigenlijk heer en meester de tweede helft en was het wachten eigenlijk op nog meer doelpunten voor ons. Kansen kwamen er genoeg o.a. voor Jolene, Patricia en Daan, maar vooralsnog ontbrak de precisie en het beetje geluk. In de 20e minuut veroverde de ijzersterk spelende Madeleine de bal en via Jolene kwam de bal bij Patricia, die de 0-2 maakte. Kort daarna was het min of meer uit de kluts dat BIANCA zomaar de bal hoog en droog inschoot en daarmee haar eerste doelpunt van dit seizoen maakte:0-3. Vijf minuten daarna was het weer raak, toen CHANTAL die na een langdurige schouderblessure voor het eerst weer meedeed, goed doorging en fraai de 0-4 maakte. Het was ook leuk en goed om te zien hoe blij Bianca en Chantal zelf waren en ook al hun teamgenoten (zelfs de trainer reageerde een beetje uitgelaten!!) Vlak voor het einde was het uiteindelijk Guda die zich fraai vrijspeelde en met een prachtig schot in de bovenhoek de eindstand bepaalde op 0-5.
Al met al weer een prima overwinning na een met name prima tweede helft. Het is leuk en goed voor de trainer als de aanwijzingen in de rust zo goed opgepakt worden door de speelsters en ik moet eerlijk zeggen dat ik meestal (terecht?) nogal kritisch ben (ook na overwinningen), maar nu heb ik echt genoten na de rust. Natuurlijk worden er nog steeds foutjes gemaakt, maar dat mag en daar blijven we aan werken, maar de beleving en ook het spel waren dik in orde en als we zo blijven spelen gaat het nog leuk(er) worden bovenin!
Sylvia had het niet echt moelijk, maar stond er wel als het nodig was; Gesina bewees opnieuw ook uitstekend laatste man te kunnen spelen; Sanne B en Madeleine zoals bijna altijd degelijk en moeilijk te passeren; Jolanda was top door hun gevaarlijkste speelster uit te schakelen en ook nog mee te doen in de opbouw; Myra werkte echt keihard en komt weer aardig in vorm; Patricia scoorde gewoon weer 2x en bleef lange tijd staan ondanks dat ze niet helemaal fit was; Jolene werkte zoals altijd hard maar scoorde helaas voor haar (en ons)nog niet; Danielle speelde opnieuw goed (ook op een andere positie) en inzet heeft ze altijd; Sanne L. was duidelijk aanwezig en ook haar inzet is over het algemeen prima (jammer dat ze soms toch weer wat last heeft van haar teen); Guda was de eerste helft nog niet echt wakker, maar speelde een goede tweede helft; Bianca viel prima in en scoorde haar eerste doelpunt; Chantal viel ook goed in en leek weinig last te hebben van haar schouder (ook tussen de oren niet) en scoorde ook haar eerste competitiedoelpunt.
In vergelijking met vorig seizoen: 16 punten meer en het doelsaldo is 29 beter!! Van de concurentie won Koedijk met 0-5 bij MFC; KGB won met 2-0 van Kolping Boys en Zouaven won met 0-5 bij HSV.
Komende zondag vrij en daarna HSV thuis, Winkel uit en KGB uit!