De Rijp – De Valken 0-6 (0-2)

Ik hoor u denken; wat een hypocriete sukkel dat hij nu opeens weer een verslag schrijft. En ik moet toegeven, u heeft gelijk. Maar laten we alstublieft genieten van het positieve nieuws wat de club heeft mogen meemaken afgelopen weekend. Als ik mij niet vergis hebben alle zes de senioren elftallen, de dames en de A-junioren de volle buit gepakt. Een fantastisch resultaat wat best gememoreerd mag worden. Ik zal mij qua verslag evenwel beperken tot het eerste om de simpele reden dat ondergetekende daar zelf bij aanwezig is geweest.

Na vier weken verplichte rust mochten de mannen eindelijk weer de wei in. Ondanks het betere spel, betere teamgeest en het besef dat het echt anders moest, kwamen de punten ook na winterstop nog niet naar Hem toe. Zowel tegen Grasshoppers en vooral tegen Spirit werd alleszins goed gevoetbald, maar kwam de ploeg beide keren 1 doelpunt tekort. Interim-trainer Jan Karsten had ondanks de magere resultaten dan ook een goed gevoel over de wedstrijd tegen De Rijp.

Dat goede gevoel wist hij blijkbaar goed over te brengen op de spelers, want vanaf minuut 1 was er maar 1 ploeg die voetbalde. Valken was niet altijd even gelukkig in de passing in de beginfase, maar wel zeer scherp in de duels. Overigens was het veld mede de oorzaak waarom nogal wat ballen over de voeten heen stuiterden, maar omdat beide ploegen hiermee te maken hadden, viel er weinig te klagen.

De scherpte in de duels kwam vooral tot uiting bij de 0-1 van Christian. Liefst drie man wist hij al strompelend en blokkend van zich af te schudden alvorens hij met een lepe curve met de buitenkant rechts de bal in rechter bovenhoek deponeerde. Even later was ook Jos bij de pinken door een diepe bal van achteruit door te koppen op Lennard die uit de draai raak schoot. Na slechts twintig minuten speelde Valken al bijna een gewonnen wedstrijd.

Helaas kon Valken even niet leven met de ongekende weelde en werd een korte periode in de verdediging gedrongen. Dit leidde tot 1 kans voor De Rijp. Een vrije trap werd slim genomen en zette de sluwe spits in vrije scoringskans voor Peter. Gelukkig kon de doelman de bal voor de voeten van zijn tegenstander wegplukken en zodoende hield Valken de marge van twee in stand. Dat drie moeten zijn, maar Mark, de 1e helft nog niet helemaal wakker, vuurde te slap op doel na een voorzet van Lennard.

In de rust werd gehamerd op de mogelijke aanvalsgolven van De Rijp teneinde de aansluitingstreffer te maken. Niets bleek echter minder waar. Het was opnieuw Lennard die een vrije trap promoveerde tot doelpunt met een gluiperig kopballetje in de korte hoek. De volgende aanval kreeg hij hulp van een De Rijp verdediger die een iets te korte lob zelf het doel in liep. De wedstrijd was daarmee gespeeld, maar Valken was nog niet klaar.

Peter mocht na een sublieme aanval over veel schijven de 0-5 binnentikken en tenslotte mocht ook Jos een duit in het zakje doen door een voorzet van Mark met enig fortuin binnen te lopen. Daarna was het een kwestie van uitspelen en hopen op nog meer goed nieuws. Dat viel een beetje tegen toen bekend werd dat Grasshoppers en West Frisia ook hadden gewonnen, maar desondanks gingen de spelers met een brede glimlach terug Hem. Met vier thuiswedstrijden voor de boeg heeft Valken alles nog in eigen hand. Volgende week wacht de confrontatie met Andijk. De blauwhemden doen nog volop mee om een nacompetitieplek dus we zullen weer volle bak moeten om de punten thuis te houden.