Zwaar bevochten, maar verdiende overwinning

De 17e competitiewedstrijd bracht ons naar Bovenkarspel om daar de strijd aan te gaan met de dames van KGB. Thuis hadden we krap met 2-1 gewonnen (had meer moeten/kunnen zijn) en vooraf werd ingeschat dat het een moeilijke pot zou worden.
De trainer was blij dat we eindelijk weer eens konden voetballen en zei vooraf dat we vanaf heden geen zg. 5 wedstrijden-afspraken meer zouden maken, maar van wedstrijd tot wedstrijd de boel zouden bekijken, omdat we nog 10 “finales” moesten spelen. Hij was wel redelijk optimistisch als hij het resterende programma bekeek en ook de andere uitslagen en volgens hem kunnen we nog lang met de top meedoen.
Over de trainingsopkomst en inzet was hij eigenlijk wel tevreden (kan altijd nog beter) en met dezelfde inzet en wil om te winnen als de laatste wedstrijden moest het mogelijk zijn om ook hier een goed resultaat te halen.
Achterin het bekende recept en verder moesten Danielle en Sanne l. elkaar goed coachen en elkaars posities overnemen en dat gold op de andere kant ook voor Jolene en Guda.
Afwezig waren Myra, Bianca en Mandy, terwijl Liesbeth en Chantal op de bank begonnen.
We begonnen goed aan de wedstrijd en gelijk kreeg Sanne L. al een kansje, maar de bal ging net naast. Even later ging Jolene heel goed door, maar toen ze wat te dicht bij het vijandelijke doel kwam, dacht de scheids, kom laat ik eens affluiten en een vrije schop voor KGB geven???
In de 10e minuut pakte de keepster van KGB een terugspeelbal op en dat betekende een vrije schop in het strafschopgebied, maar de door Patricia ingeschoten bal ging via via achter en dus slechts een corner. Ook KGB kwam er af en toe gevaarlijk uit en met name hun snelle rechtsbuiten ging er in de beginfase een paar maal van door. Toen Sanne B. dat eenmaal door had, ging ze wat korter dekken en het moet gezegd, daarna ging het een stuk beter en werd de rechtsbuiten niet echt gevaarlijk meer. Rond de 20e minuut kreeg KGB 3 corners op rij, maar dat leverde verder niets op. Diverse pogingen o.a. van Patricia, Jolene en Danielle leverden ook niets op en na een halfuur ging Guda alleen op doel af, maar (te) zwaar gehinderd, raakte ze slechts de paal. Kort voor rust kregen ook wij een vrije schop in het strafschopgebied tegen, omdat volgens de scheids Sylvia een terugspeelbal oppakte, maar gelukkig werd dat ook niets. Rust dus 0-0.
In de rust was de trainer ondanks de stand toch redelijk tevreden: hij vond dat er redelijk tot goed gevoetbald werd en het wachten eigenlijk was op de eerste goal voor ons. Met name op rechts moesten we als het kon eerder met een voorzet komen en ook moesten we weer eens wat meer doen met ingooien. Hij hamerde erop in de formatie te blijven voetballen en achterin vooral de 0 te houden!!
Na de rust begonnen we weer goed en in de 5e minuut schoot Guda een vrije schop via de keepster op de paal. Na ongeveer 15 minuten kreeg KGB een kans, omdat ons middenveld even niet goed stond, maar de bal ging voorlangs. Na 35 minuten gaf Danielle aan dat ze de bal diep wilde en uit een goede pas van Patricia scoorde zij met een beheerste schuiver via de binnenkant van de paal de bevrijdende en dik verdiende 0-1. Ook daarna kregen we nog kansen en Patricia raakte nog vol de lat. Vijf minuten voor tijd was het na goed storen van Danielle, uiteindelijk Sanne L. die van afstand de 0-2 maakte. De slotfase was nog redelijk hectisch, omdat de zusjes Bertrand kort achter elkaar kramp kregen en vervangen moesten worden. Ook de scheids liet zich nog even gelden door een vrije schop in ons strafschopgebied te geven na praten van Sylvia, maar Syl zelf redde goed door de bal te pakken.
Complimenten voor de werklust en natuurlijk speciaal aan de achterhoede, die voor de 5e maal op rij de 0 achterin hielden.
Al met al een zwaar bevochten maar dik verdiende overwinning en dus blijven we volop meedoen met de top. We hebben inmiddels 19 punten meer dan vorig seizoen en ons doelsaldo is 34 beter. Dit zijn weliswaar leuke cijfers, maar het gaat erom hoe we er voor staan aan het eind van deze competitie!!
Van de concurentie speelde Koedijk met 2-2 gelijk en won Zouaven met 0-6 bij Blokkers.
Komende zondag uit naar MFC en daar moeten we weer volop aan de bak.