Zeer matige pot, maar wel 1-2 winst

De 18e wedstrijd was uit tegen onze “vriendinnen” van MFC. Thuis hadden we in de eerste competitiewedstrijd met 5-3 gewonnen en MFC stond in de sub-top met 28 punten uit 17 wedstrijden.
Vooraf memoreerde de trainer dat we de afgelopen 3 jaar nog nooit van ze verloren hadden en dat wilde hij graag zo houden. We moesten ons eigen spelletje proberen te spelen en ons niet uit het spel laten halen door wat dan ook. Omdat we wel zouden moeten weten hoe MFC speelt had de trainer verder niet zo veel te melden; alleen benadrukte hij nogmaals dat de speelster zonder bal moet bepalen wanneer de bal diep gegeven wordt en niet andersom. Als laatste zei hij dat we rekening moesten houden met de behoorlijk sterke wind en wel met name bij het nemen van corners.
Met Sanne L., Myra, Bianca en Chantal als wissel begonnen we om 14.00 uur op het A-veld aan de wedstrijd en helaas begonnen we vrij nerveus en hadden toch wel wat moeite met de sterke wind, waardoor een groot aantal passen te hard waren. In de 6e minuut probeerde Patries het, maar het schot was van te ver en na ongeveer een kwartier schoot Jolene te slap in na een goede pas van Gesina. Hierna werd MFC wat sterker, maar behoudens enkele schoten en corners werden ze niet echt gevaarlijk. Na 35 minuten stoorde Sanne L. goed hun opbouw en de afvallende bal werd door Gesina fraai in het kruis geschoten: 0-1. Vlak voor rust was het Danielle die goed stoorde, waardoor de bal bij Myra kwam die een echte ouderwetse “Myra” goal maakte (insiders weten het dan wel), zodat we met een 0-2 voorsprong gingen rusten.
In de rust was de trainer, ondanks de stand, verre van tevreden en misschien wel wat pissig!!
Hij vond dat we zeer matig speelden en vooral veel te weinig rust aan de bal hadden; elke bal werd maar lukraak weer verder geschoten in plaats van simpel de combinatie te zoeken, iets wat tegen deze tegenstander juist wel zou moeten lukken. Ondanks de voorsprong moesten we attent blijven en in ieder geval proberen de 0 achterin te houden, want dan was het toch weer bingo, ondanks dat we niet goed speelden.
We begonnen weer slecht na rust en reeds in de 2e minuut raakte MFC uit een corner de lat en waren we gelijk gewaarschuwd! MFC bleef sterker en drukte ons terug op eigen helft. We hadden meer overtredingen nodig dan normaal, maar gelukkig troffen de vrije schoppen tegen vooralsnog geen doel. Door de wind kreeg Kim de uittrappen niet echt ver meer en zodoende kwamen we niet echt op hun helft te voetballen, behoudens enkele gevaarlijke counters. In de 12e minuut ging bv. Sanne L.alleen op de keepster af, maar helaas moest het weer te hard en dus naast. Na ongeveer 20 minuten een mooie pas van Gesina op Guda, maar die faalde alleen voor de keepster. Na een halfuur gaf een van de MFCsters een ouderwetse, keiharde punter op doel en via de borst en een paar graaiende handen van Sylvia verdween de bal achter de doellijn en dat was dus 1-2. MFC rook hun kans en bleef drukken, maar in de 40e minuut ging Daan weer eens goed diep en uit een pas van Patricia schoot ze helaas net voorlangs. In de laatste (extra?) minuten forceerde MFC nog 2 corners, maar met veel kunst en vliegwerk hielden we het verder dicht achter.
Een benauwde overwinning na een heel matige wedstrijd, maar in ieder geval wel weer 3 punten. In vergelijking met vorig seizoen hebben we 19 punten meer en is ons doelsaldo 34 beter en na de winterstop hebben we 18 uit 6 met een doelsaldo van 19-1.
De concurentie was vrij en nu nog 8 “finales”, te beginnen zondag a.s. thuis tegen Blokkers, waar we uit destijds de eerste nederlaag leden, dus we zijn gewaarschuwd!!