Zetten de seniorenteams de ongeslagen reeks voort?

Het ochtendprogramma is weer goed gevuld komende zondag. Reeds om 10 uur dienen de veteranen zich in Grootebroek te melden voor hun duel tegen Zouaven 2. Vul maar weer een 2 in op de toto: nummer 9 met 13 uit 15 tegen de koploper met 48 uit 16. Vorige week had Valken weer geen enkele moeite met nummer 4 Twisk, 5-1. Eenzelfde uitslag werd eerder dit seizoen ook geboekt in de thuiwedstrijd tegen de Strekers.

Valken 5 heeft ook goede vooruitzichten om 3 punten te pakken. Althans, volgens de ranglijst. Tegenstander komende zondag is Twisk 2. De Oranjezwart combinatie staat 10 en behaalde in 16 duels 12 punten. Valken spaarde er in 2 wedstrijden minder 10 meer. De thuiswedstrijd werd een prooi met 4-1. Valken 5 uit is echter een totaal andere wereld.

De dames hebben nog steeds het kampioenschap in eigen hand omdat ze nog tegen koploper Koedijk moeten spelen. Zelf moet men gewoon de wedstrijden blijven winnen, te beginnen zondag thuis tegen Blokkers. De bijna-Horinezen staan midden op de ranglijst en maken deel uit van de zeer grote middenmoot. In de Kersenboogerd verloor Valken eerder met 4-2, tijd voor revanche.

Valken 2 krijgt bezoek van dichtbij, het 2e garnituur uit Bovenkarspel komt op bezoek. KGB 2 zal er alles aan doen om als 2e te eindigen in de competitie. Vrone 2 wordt kampioen, daarachter strijden Alcmaria, KGB en Kolping voor de 3e stek. Laatstgenoemde lijkt die strijd te moeten opgeven door de nederlaag tegen Valken van afgelopen week. Valken lijkt zich nu zeker te hebben gespeeld, ze staan inmiddels 8e.

Het middagprogramma begint klokslag 12 uur als Blokkers 6 en Valken 3 het in Hoorn tegen elkaar opnemen. Na 2 opeenvolgende overwinningen heeft Valken de aansluiting weten te vinden met de onderkant van de middenmoot. Blokkers 6 strijdt voor de 2e plaats in de eindschikking, hier zal Grasshoppers 4 kampioen worden. De heenwedstrijd ging nipt met 2-3 verloren.

Kan Valken 1 de opwaarste spiraal blijven volgen? Dat is de vraag die vanaf 2 uur beantwoordt zal worden als het altijd lastige (thuis)duel tegen Always Forward gespeeld worden. Beide teams werden voorafgaand aan dit seizoen nog als kampioenskandidaat getipt, de zaken staan er inmiddels een stuk anders voor. Valken heeft zich middels 2 overwinningen op plaats 10 weten te nestellen, een veilige plek. Forward weliswaar nog niet in degradatienood, promotiekansen zijn er zeker niet. En dat is toch een rare gewaarwording voor de formatie van Ron van der Gracht. Afgelopen 2 seizoenen eindigden de wit-zwarten op de 2e plaats maar ging het in de nacompetitie mis. In Hoorn werd het eerder dit seizoen nipt 3-2 voor de gastheren.

Tenslotte nog een serieuze kampioenskandidaat. Valken 4 begint pas om half 3 in Hoogkarspel voor het duel tegen Spirit ’30 8. De kroospoten staan 5e en kunnen hooguit nog 1 trede hoger. Valken kan niet hoger en zal er alles aan doen om als nummer 1 de competitie af te sluiten. De enige overgebleven serieuze kandidaat lijkt Berkhout 3, zij staan op 4 punten achterstand (met 1 wedstrijd meer). Thuis wist Valken met 2-0 te winnen van Spirit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Copyright © 2024 De Valken