Overtuigende winst: 9-0 !!

De 19e competitiewedstrijd was thuis tegen HSV uit Heiloo, waarvan we de uitwedstrijd in een matige partij verdiend maar krap met 0-2 hadden gewonnen. De dames uit Heiloo hadden als enigste vorige week gevoetbald en wel uit tegen Koedijk op kunstgras en met maar liefst 14-0 verloren. De trainer zei dus voor de wedstrijd dat ze rijp voor de sloop leken, maar op de een of andere manier hebben wij het altijd lastig tegen hen, dus scherp beginnen en zo snel mogelijk proberen de 1-0 te scoren. Scherp beginnen start al met een goede warming-up en de trainer hamerde erop meer te bewegen tijdens de warming-up, omdat anders het effect 0 komma 0 is. Hij vroeg ook nog eens aandacht voor de man zonder bal, die moest laten zien wat ze wou en voor de befaamde driehoekjes op het veld. Hij constateerde dat een aantal spitsen al een tijdje droog stonden en dit was misschien wel een wedstrijd om hier iets aan te doen!
Met maar liefst 4 wissels op de bank (Liesbeth, Jolene, Chantal en Madeleine) begonnen we om 11.00 op het B-veld en onder de vertrouwde leiding van Co aan de wedstrijd. Al snel bleken we sterker, maar in het begin was het allemaal wat rommelig. Na 10 minuten stoomde Jolanda goed op en met een schot wat onder de keepster doorging, zorgde zij voor de bevrijdende 1-0. Daarna volgden schoten van Patricia, Danielle en Guda, maar die waren allemaal van te ver of te slap. In de 20e minuut was er een goede combinatie tussen Bianca en Patricia, waarbij Patricia net niet scoorde, maar uit de rebound was het Guda die de 2-0 maakte. Kort hierna scoorde Daan fraai de 3-0, terwijl Sanne L. nog 2 kleine mogelijkheden liet liggen en Patricia de paal raakte. We bleven veel sterker (Sylvia kreeg geen bal) en kregen kansen die echter door Patries, Guda en Gesina (net) niet benut werden. Vlak voor rust een goede dieptebal van Patricia en Chantal scoorde hieruit beheerst de 4-0, wat ook de ruststand was.
In de rust was de trainer zomaar eens tevreden en had niet zo gek veel op te merken, behoudens het feit dat we moesten proberen bij balbezit het veld groot te houden en verder zo moesten blijven voetballen.
De tweede helft was bijna identiek aan de eerste: een veel sterker Valken en gelijk na rust kreeg Myra al 2 mogelijkheden, maar de eerste ging naast en de tweede stopte de keepster. Maar na 10 minuten was het na een voorzet van Jolene toch Myra die in twee pogingen de 5-0 maakte. Heel af en toe kreeg HSV toch de gelegenheid er uit te komen, omdat de scherpte bij ons wat minder werd en na 20 minuten was er zomaar een lobje dat boven Syl op de lat terecht kwam! In de 25e minuut ging Chantal na een diepe bal langs de keepster en schoof de bal in het lege doel en het laatste tikkie van zusje Jolene was niet echt meer nodig:6-0. Na een halfuur ging Jolanda goed door na een ingooi van Myra en van dichtbij scoorde zij de 7-0. In de 40e minuut was het Jolene die alleen op de keepster afging en op tijd breed legde op Gesina die zo de 8-0 kon maken. Vlak voor tijd probeerde Patricia het nog eens van afstand, maar het zat haar de hele wedstrijd al niet mee (wat scoren betreft) en deze kwam dus keurig op de lat en daarna boelkloedig afgewerkt door Myra, die daarmee de eindstand op het bord bracht:9-0!
Al met al een afgetekende overwinning en eindelijk lieten we in de uitslag het verschil op de ranglijst ook eens uitkomen.
Nu 22 punten meer dan vorig seizoen en een beter doelsaldo van +46; de (2) concurrenten wonnen ook, dus in de stand verandert weinig.
Met de paas zijn we vrij en daarna moeten we op zondag 23-4 thuis tegen Kolping Boys, waar we uit met 3-0 van verloren, dus opnieuw zullen we volop aan de bak moeten om de race vol te houden (nog 7 wedstrijden) Maar met onze uitslagen van na de winterstop, moeten we er vertrouwen in hebben en dat ook uitstralen (willen winnen is kunnen winnen) en niet vergeten dat een goede trainingsopkomst zeker meehelpt aan een goed resultaat.