Dames blijven in de race: 1-2 winst !

De 21e wedstrijd bracht ons naar Egmond-Binnen om daar om 12.00 uur aan te treden tegen de dames van Sint Adelbert. Thuis hadden we na een moeizame eerste helft met 5-1 gewonnen, maar dat zei verder niets vond de trainer, want ondanks dat wij 2x zoveel punten hadden, moesten we, zoals gebruikelijk volop aan de bak, want Adelbert zorgde toch af en toe voor verrassende uitslagen.
Achterin was bekend; het middenveld moest toch proberen zich wat meer aan te bieden voor de combinatie en voorin moesten we de kortste weg naar het doel proberen te nemen en dus niet teveel aan de buitenkant blijven lopen als we er door waren. De corners moesten door Liesbeth genomen worden, zodat Patricia voor het doel kon komen om evt. de bal in te koppen en we moesten weer eens wat beter met de ingooien omgaan. De trainer benadrukte nog eens dat we het van wedstrijd tot wedstrijd moesten bekijken en dat hij (en Patrick) er, zoals bekend, in ieder geval voor gingen, maar dat wij het uiteindelijk in het veld moesten doen!
Met de opdracht om een goede warming-up te doen (in beweging!) en zo snel mogelijk proberen te scoren, gingen we naar het veld, waar we om 12.00 begonnen met Gesina, Chantal en de niet geheel fitte Sanne L. en Danielle op de bank.
En snel gescoord werd er!!! Binnen de minuut lag hij in het netje, maar wel in ons netje! Sanne B. verdedigde door het midden uit en met een droog schot in de hoek stonden we dus met 1-0 achter. Hierna bleef het van onze kant bijzonder matig: geen rust aan de bal, geen combinaties en voorin geen bal vast, kortom gewoon slecht!!
Pas na 20 minuten gingen we wat beter ballen en dat resulteerde in de 25e minuut in een goede kans voor Patricia na een prima bal van Gesina, maar alleen voor de keepster gleed Patries net op het moment van schieten uit, dus weg kans. Vijf minuten daarna gaf Chantal de bal op Patricia, die een paar man voorbij ging, maar helaas de buitenkant van de paal raakte. Kort daarop faalde Guda alleen voor de keepster ook, maar uiteindelijk was het rond de 35e minuut toch raak voor ons: een hoge bal kwam bij Patricia terecht en met een keurige lob over de uitgelopen keepster scoorde zij de verdiende 1-1. Amper 2 minuten daarna gaf Gesina een fijn pasje op Patricia en die scoorde zeer beheerst de 1-2. Daarna nog wat kleine mogelijkheden voor Chantal, Guda en Myra, maar de rust brak aan met een 1-2 voorsprong.
De trainer was in de rust natuurlijk niet echt te spreken en dan met name niet over de eerste 20 minuten, maar vond toch dat we hier niet hoefden te verliezen, omdat hij dacht dat we ook in de tweede helft kansen zouden krijgen om de score verder uit te bouwen. Wat meer rust aan de bal en met name ook de bal voorin wat langer vast houden, dan moest het gaan lukken en de 0 achterin de tweede helft, betekende 3 punten mee naar huis.
We begonnen de tweede helft best redelijk met kansen voor met name Guda, maar vooralsnog kwam ze niet tot scoren. Ook uitblinkster Myra kwam een paar keer goed door op rechts, maar de eindpas was net elke keer te zacht of te hard. Uit een corner van Guda probeerde Bianca het met een halve hakbal, maar helaas net niet. Omdat het steeds maar 1-2 bleef, rook ook Adelbert zijn kansen en schoof wat mensen door naar het middenveld en de voorhoede, wat in eerste instantie bij ons enige paniek opleverde en de verdediging kwam soms behoorlijk onder druk te staan. Nadat we onze spits in lieten zakken en na wat wissels, ging het weer beter en echte grote kansen kreeg Adelbert niet. In de 35e minuut had Bianca de wedstrijd definitief kunnen beslissen door een prima voorzet van Myra binnen te lopen, maar neen de bal ging naast, zodat uiteindelijk de eindstand 1-2 bleef en we 3 dure punten in de tas konden stoppen.
Na de wedstrijd zijn we zoals afgesproken nog gezellig met de hele groep naar Egmond aan Zee gegaan om in een plaatselijke kroeg wat te drinken, te praten enz. en dat was best een geslaagd initiatief.
Nog steeds ongeslagen na de winterstop; 20 punten meer dan vorig seizoen; doelsaldo +41 beter; verlies van nummer 3; wel winst voor koploper.
Komende week een druk programma met 2 belangrijke wedstrijden, die we moeten winnen, maar zoals bekend: willen is kunnen en dus met vertrouwen deze wedstrijden ingaan!!