Winst uit bij nummer drie Zouaven: 1-3

Onze 23e wedstrijd (van de 26) bracht ons (de meeste met de fiets) naar de buurvrouwen van Zouaven. Zij stonden derde en vandaag was het hun laatste theoretische kans om evt. nog wat te stijgen op de ranglijst. Afgelopen woensdag hadden zij koploper Koedijk knap op 1-1 gehouden en het zou dus volgens de trainer vandaag weer een moeilijke pot worden. Thuis hadden we verdiend met 2-0 gewonnen (2x Guda), maar dat was natuurlijk geen garantie voor winst vandaag, omdat het de afgelopen seizoenen toch was gebleken dat zij min of meer een gelijkwaardige tegenstander waren, wat altijd spannende wedstrijden opleverde.
De trainer vond dat het soms achterin wel wat “rustiger” mocht met wat meer onderlinge communicatie, maar dat is vanaf de zijlijn wellicht niet altijd goed te beoordelen, dus gewoon blijven doen wat op dat moment het beste lijkt. Wanneer Kim of Jo inschoven, moesten 1 of 2 middenvelders natuurlijk blijven hangen, omdat we anders veel te veel mensen voor de bal zouden hebben! Corners moesten genomen worden door Daan of Guda en afhankelijk van de wind (er stond een lastige wind dwars over het veld) ook door Patricia.
Op een tamelijk slecht veld begonnen we zonder Liesbeth en met Sanne L., Chantal en Bianca op de bank aan de wedstrijd en gelijk kreeg Patricia al een kansje, maar haar poging was te slap. Toch was het al na 5 minuten 0-1 voor ons toen een goede voorzet van Guda keihard door de in vorm zijnde Myra met haar “houten” poot hard werd ingeschoten. Daarna greep Zouaven het iniatief, wat resulteerde in een aantal corners tegen en wat schotpogingen. Hierna golfde het spel heen en weer, maar zonder echt grote kansen voor beide partijen. In de 40e minuut ging Sanne L. goed door maar haar inzet werd gekeerd, maar de rebound werd ingeschoten door Jolene die eindelijk weer eens scoorde: 0-2. De laatste poging voor rust kwam van Guda die keihard uithaalde, maar haar schot werd onderweg geblokt.
Tijdens de rust constateerde de trainer dat er weliswaar redelijk gebald werd, maar dat het door het veld en de wind toch vaak lastig was om goed te voetballen. Hij hamerde er nog eens op, om wanneer mogelijk de stuit eruit te halen wanneer hun keepster ver uitschoot, omdat het anders soms toch gevaarlijk werd. De tweede helft de 0 achterin en het zou weer bingo zijn en het hoefde niet persé 5-0 of zoiets te worden, dus weer scherp beginnen en geconcentreerd blijven voetballen.
Zouaven begon flitsend aan de tweede helft en met name over hun rechterkant kwam veel gevaar. In de 3e minuut kwam er een voorzet bij hen van rechts, die bijna over Syl heenviel en in de 6e minuut werd Sanne B. uitgekapt en de voorzet die volgde ging ook maar net over. In de 10e minuut werd het toch (op dat moment verdiend) 1-2 door een snoeihard schot van een van de spitsen van Zouaven. Hierna kreeg gelukkig Sanne B. vat op hun rechtsbuiten en vanaf dat moment kwamen wij ook weer beter in de wedstrijd, wat rond de 20e minuut een aantal corners voor ons opleverde en wat kleine kansjes voor Gesina en Patricia. In de 25e minuut kwam Daantje met een voorzet / schot op doel en op “Myraiaanse” wijze verdween de bal achter de keepster en kwamen we op 1-3. Hierna kregen we nog een kans voor Jolene die alleen voor de keepster de bal er niet in kreeg en in de laatste 5 minuten zagen we nog een 3-tal pogingen van de actieve Sanne L. maar helaas voor haar (en ons) geen doelpunten meer.
Opnieuw een belangrijke overwinning en het is nu zeker dat niemand ons meer kan inhalen in de strijd om de tweede plek en wat dat voor consequenties heeft is nog niet helemaal duidelijk, maar dat horen we nog wel. De koploper won ook en we hebben nog steeds hetzelfde aantal verliespunten; zij moeten nog 2 wedstrijden en wij nog 3, dus het blijft allemaal reuze spannend. Maar gezien onze reeks na de winterstop: ongeslagen; 10x winst, 1x gelijk en 37 voor en 5 tegen, gaan we vol vertrouwen de laatste 3 wedstrijden in
Na afloop van de wedstrijd gingen we allemaal nog naar Bovenkarspel om daar op uitnodiging van Gesina en Jeffrey hun huis te bewonderen. Het was dik voor mekaar daar, mooi weer en we hebben met zijn allen nog een tijdje mooi aangestaan en het was weer best gezellig (en na een overwinning smaken ze toch altijd ietsje beter!)

PROGRAMMA WEEK 19

DI 9-5 19.45 TRAINEN
DO 11-5 19.45 TRAINEN
ZO 14-5 11.00 VALKEN-WINKEL
AANWEZIG: 10.15

VALKEN-BLOKKERS nog steeds niet vastgesteld en KOEDIJK-VALKEN staat nog steeds op donderdag 18-5 om 19.30, maar zoals bekend zijn we in overleg voor andere data!
VRIJDAG 19-5: Vertek naar Landgraaf voor 3-landendamestoernooi !! Nadere info volgt deze week !