Na 5 seizoenen afscheid!!

Tja, afscheid doet normaal gesproken pijn, maar in dit geval niet want het gaat van beide kanten uit en dat is alleen maar mooi te noemen.
Van mijn kant de verhuizing en druk op het werk en De Valken vond het na 5 seizoenen ook wel tijd voor nieuw vlees in de kuip.

5 seizoenen “Valken” zijn voorbij gevlogen en ik heb er met volle teugen van genoten. Uiteraard het ene moment meer dan het andere, maar dat is niet meer dan normaal. In het seizoen 2001/2002 kreeg ik de A en B junioren waarbij de lichting “Vriend” centraal stond met Sander, John, Jeroen en natuurlijk geleider pa “Dirk”. Een leuk seizoen met veel humor en pret!! De B junioren waren een stel vrienden (lichting Wilderink) die al vanaf de pupillen bij elkaar waren en dat was duidelijk te merken. Een jaar te vroeg door naar de B junioren wat dan ook een “leerjaar” werd.

Het seizoen daarop (2002/2003), een heerlijk seizoen gedraaid met de “lichting Wilderink” die we in dat seizoen een klasse hoger in hadden laten delen (2e klasse) en de A junioren die het net niet redde om het kampioenschap binnen te halen in de 3e klasse.

En dan het seizoen 2003/2004 oftewel het jubileumjaar voor De Valken.
De A junioren met in de as het discussieduo Evert Sjerps en Joost (de tank) Visser en een doelpuntenmachine bestaande uit Camilo v Vlimmeren en Chris Tijsen en doe er dan nog de onovertroffen inzet bij van Jeen Kersten en je hebt een prachtige mix om kampioen te worden.
Zo door het seizoen heen kregen de A junioren al een beetje de hulp van de wat betere spelers uit de B junioren waaronder Tim, Merijn en Marcel.
De bekroning was er aan het einde van het seizoen want de vlag kon in de top met het behalen van het kampioenschap!
En dan de prachtige prestatie van de B junioren die in de tweede klasse iedereen het nakijken gaf en op mooie wijze het kampioenschap binnen haalde. Dat was tevens het sein om mijn haardos eraf te laten scheren door dezelfde heren want bij een dubbel kampioenschap zou ik kaal gaan en zo geschiedde!!!

In het seizoen 2004/2005 koos ik er voor om alleen de A junioren te trainen/coachen.
Aangezien deze lichting het goed deed het jaar ervoor was er een indeling aangevraagd in de 1e klasse, maar de KNVB dacht daar anders over en wij zaten weer in de 2e klasse. Dat wij in de 1e klasse hoorde werd snel duidelijk want na 6 wedstrijden stonden we weer fier bovenaan en toen kwam er een belletje van de KNVB dat er een elftal uit de 1e klasse naar de 2e wilde en of wij dan naar de 1e wilde!!
Uiteraard ja gezegd en dat was het begin van een mooi jaar voor iedereen met clubs als HSV en Foresters uit Heiloo.
We eindigde als 5e en waren klaar voor het seizoen 2005/2006.

Het seizoen 2005/2006 werd niet wat ik er van verwacht had want de lichting “Wilderink” werd helaas uit elkaar gehaald en een aantal gingen één of twee jaar eerder door naar de selectie.
De aanvraag om ons weer terug te zetten naar de 2e klasse was een logisch gevolg. Toch was het wederom een leuke ploeg met een mix van jong (Rick Raven, Chris Wijsman) en oud (Maarten, Joep) wat zich vooral in het begin goed staande hield. Daarna een dip waarin wij kelderde naar bijna de laatste plaats. Een wederopstanding was het vervolg en klommen door 4 zege’s en een gelijkspel naar de 6e plaats en als toetje vorige week tegen Spirit waar u het verslag op deze site nog kunt lezen waaruit duidelijk blijkt dat ik (wij) daar onwijs van hebben genoten en het seizoen in één klap aardig werd goedgemaakt!

Tja, vijf seizoenen Valken liggen achter mij en natuurlijk wordt er wel eens gevraagd wat de hoogte en dieptepunten waren!

Hoogtepunt blijft voor mij het dubbele kampioenschap en zeker het uitje naar Duitsland hoort daarbij in één adem!!
Daar onwijs genoten van de jeugd en uiteraard van “Eland Kersten” die ons overal naar toe begeleidde en in de avond ook aardig het glas hanteerde!

Dieptepunt?
Dat is het overlijden van Cees Sinnige. Een voetbaldier op en top en altijd in voor een praatje bij de DEKA in Grootebroek of ergens langs het veld. Net als die avond waarbij ik met de A junioren van het trainingsveld ga en Cees tegenkom en dan altijd even de prestaties van de A junioren doornamen van het afgelopen weekend. Een half uur later werd ik gebeld met het droevige nieuws en de koude rillingen lopen over je lijf.

Om positief af te sluiten wilde ik de mensen uit mijn directe omgeving onwijs bedanken want die hebben er aan toe gedragen dat het 5 mooie seizoenen zijn geworden!
Wilma en Henk Wilderink in het bijzonder. Altijd overal voor klaar staan en ze werden dan ook vaak gezien als “paps en mams” van de groep.
Niels Laan die het altijd van de zijkant (andere kant) bekeek en mij rustig wist te krijgen als ik even doorschoot richting scheids!!
Familie van Vlimmeren die elke wedstrijd aanwezig waren en ook hun gastvrijheid voor een eindejaarsBBQ was geweldig!!

Verder alle ouders die om de beurt jaar in jaar uit de jongens naar de clubs hebben gereden!Uiteraard zullen er een aantal gebeurtenissen missen, maar het valt niet mee om 5 jaar even op papier te zetten!!

Al met al een heerlijke ervaring en ook al woon ik nu in Zwaag, ik zal uiteraard De Valken in de gaten gaan houden en nog wel eens langs de kant van het veld verschijnen.

Iedereen heel veel succes gewenst!!!!

Peter Haars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken