Update voorbereiding Valken selectie

Hallo allemaal,

Even een korte update voor wat betreft de verrichtingen van de selectie. Want tot op heden is het akelig stil. Niet op het veld overigens, want de nieuwe headcoach Hans Valk is luid en duidelijk te horen. Zeer gedreven en enthousiast is hij gefocust de ‘zwakke punten’ die hij heeft waargenomen tijdens zijn pré-Valken periode uit te bannen. Om maar zijn woorden te gebruiken: ‘als wij die kleinigheden weten te verbeteren zijn er maar weinig ploegen die van ons kunnen winnen’. En dat terwijl de selectie toch afscheid heeft moeten nemen van liefst vier ervaren krachten. Peter en Dolph hebben de om geografische redenen afscheid genomen en Patrick en Remco kozen ervoor om respectievelijk een stap hoger (Zouaven) en een stap lager (Hauwert) te gaan voetballen. Helaas betreft het vier verdedigers waardoor vooral die linie nog een hele puzzel zal worden voor de begeleiding.

De begeleiding wordt gecompleteerd door Theo Hofland, die zowel het tweede begeleidt als de keepers onder zijn hoede heeft. Lowi blijft nog een jaartje het eerste begeleiden. Verder hebben we natuurlijk good old Sjakie met zijn wonderhanden en mogen we tot ons geluk Henk Wilderink begroeten als nieuwe grensrechter. Hij is de opvolger van Sietse Fafiani die vanwege werkverplichtingen in het weekend niet langer beschikbaar is. Tot slot mogen we ook Theo Visser niet vergeten die bij het tweede de vlag ter hand zal blijven nemen.

Qua spelers heb ik helaas niet heel veel te melden op transfergebied. Maar al met al toch wel positief nieuws. Enkele A-junioren/jonge senioren hebben alsnog besloten om het een jaar te proberen in de selectie. We hopen uiteraard dat zij de motivatie herwinnen om er een goed seizoen van te maken. Zwaar zal het namelijk worden voor een groot aantal jongens. Het 2e elftal speelt ook dit jaar 3e klasse reserves en zoals ieder seizoen worden de punten daar niet bepaald weggegeven.

Tot slot mogen de terugkomst melden, al is het nog niet definitief, van doelman Dekker en Ruud Hofland. Laatstgenoemde maakt een fitte indruk dus stilletjes hopen we dat hij ook voor het eerste van waarde kan worden, aangezien centraal achterin de nood het hoogst is.
Doelman Dekker zal in de voorbereiding kijken of het gevoel echt weer terug is alvorens hij een definitieve keuze gaat maken. Hoe dan ook, we kunnen hen prima gebruiken omdat de beoogde doelman, David van Gelderen, zich van zijn slechtste kant liet zien door zomaar te stoppen vlak voor aanvang van de voorbereiding. Niet netjes David. Datzelfde geldt voor ene meneer Niels Koster. Nog een held die zonder bericht maar gewoon niet meer komt. Een club zou maar afhankelijk zijn van zulke figuren. Maar ja, het zal wel weer aan mij liggen.

De eerste weken zijn al met al positief verlopen. Er wordt hard getraind door vrijwel iedereen. Helaas breken er nu een paar weken aan waarin ongeveer de helft van de selectie door vakantie afwezig is, maar dat is nog altijd beter dan de eerste competitiewedstrijd missen wat ondergetekende moet ondergaan. Hiervoor mijn nederige excuses. Volgende week donderdag oefent V1 tegen Purmerend in het kader van het opwarmtoernooi in De Rijp. De zondag daarop zal de ploeg aantreden tegen Velsenoord. Beide tegenstanders acteren dir seizoen in de 4e klasse, wat dus een goede graadmeter kan zijn met het oog op de competitie. Het tweede neemt ook deel aan dat toernooi en zal aankomende vrijdag aantreden tegen Purmerend 2 en zondag tegen Vitesse’22 3. In de week daaropvolgend begint het bekerprogramma wat dus nog als onderdeel van de voorbereiding mag worden beschouwd.

Goed, tot zover even de selectie. Vanaf komende week zal ik u wederom vervelen met nutteloze lappen tekst over het wel en wee van Valken 1 (en/of 2). Laten we hopen dat het positief getinte teksten mogen worden.

Groet
Mark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken