Verslag van de oefenwedstrijd Purmerend – Valken

Na vier weken training heeft Valken dan toch eindelijk zijn eerste oefenwedstrijd afgewerkt. In het kader van het opwarmtoernooi van sv De Rijp moest worden aangetreden tegen Purmerend, eveneens uitkomend in de 4e klasse.

Valken miste nog een flink aantal spelers die zeker in aanmerking komen voor de eerste elf, maar daarom was deze wedstrijd een goede kans voor enkele andere mensen om zich bewijzen voor trainer Hans Valk.

De volgende namen waren aanwezig: Peter Molenaar, Mark Borst, Jos Dalmulder, Ruud Hofland, Jeen Kersten, Michiel Beemster, Frank Lakeman, Christiaan Wognum, Camillo van Vlimmeren, Mark Dop, Lennard Groot, Mike Houtman, Jan-Jaap Boon, Bart Boon en Sander Groot.

In de beginfase had Valken het zeer lastig met de behendige spelers van Purmerend. Vooral Marlene-speler Ruben van Veen was een blok aan het been voor de middenvelders. Gelukkig bleef de schade beperkt en na een half uur nam Valken, intussen met een 1-0 achterstand, voorzichtig wat meer initiatieven. Dat leidde tot een strafschop na een overtreding op Lennard. Helaas was Jos niet in staat dit buitenkansje te verzilveren, hij raakte snoeihard de paal.

Na rust vielen er veel meer doelpunten te noteren. Namens Valken scoorde Mark D. de allereerste goal van dit seizoen. Valken leek hierna door te drukken, maar Purmerend profiteerde optimaal toen een rake vrije trap zonder fluitje van de leidsman toch werd goedgekeurd. En weer even later was het na een mooie combi tussen Jan-Jaap, Lennard en Christian laatstgenoemde die met een vliegend schot de stand wederom gelijktrok.

Hierna speelde de vermoeidheid vooral Valken parten. De nep-Amsterdammers combineerden makkelijker en verspilden zodoende minder energie op de klamme donderdagavond. De tegendoelpunten waren echter niet nodig, maar laten we ons daar maar niet druk om maken. Ook Valken liet zich in laatste half uur niet onbetuigd en een beetje meer finesse had zeker meer doelpunten opgeleverd. Nu was het alleen Mark die uit een rebound de 4-3 binnentikte. De tegenstander had daarvoor al tweemaal geprofiteerd van slordigheidjes achterin. Al moet gezegd worden dat de vierde treffer er mocht zijn. De eerder genoemde Ruben van Veen passeerde drie man in de zestien en stifte de bal over de inkomende Peter heen.

In de slotfase werd de wedstrijd beslist na een misverstandje tussen Peter en Jeen. Peter riep, Jeen bleef staan en de derde, in dit geval een speler van Purmerend, ging er met de bal heen.

Al met al een aardige opening voor een nog puzzelend Valken. Mede door de vele afwezigen valt er nog weinig te zeggen over de definitieve keuzes van coach Hans Valk. Hij had zogezegd goede dingen gezien deze avond en was zeker niet ontevreden ondanks de 5-3 nederlaag.

Aankomende zondag moet het eerste van dat moment wederom naar De Rijp. Dan is Velsenoord de tegenstander. Tegen die tijd zijn er weer een aantal vakantiegangers terug, dus kan de coach een aantal andere namen aan het werk zien.

Purmerend – De Valken 5-3 (1-0)
Doelpunten Valken: Mark D. (2) en Christian Wognum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken