Valkensterren dancing in water tegen Velsenoord.

Het komt niet vaak voor. Bijna nooit eigenlijk. Maar juist in een voorbereiding waarin al zo weinig oefenwedstrijden gepland zijn, werd het veld niet geschikt geacht om te spelen. Dit overkwam dus Valken vandaag toen men aantrad tegen Velsenoord, wederom in De Rijp voor het warmdraaitoernooi.

Nou ja, er werd nog wel een half uur gevoetbald. Vooraf werd namelijk besloten dat we het toch moesten proberen, maar dan 2x30min ipv de volle 90min. Toen vlak na de korte pauze wederom de hemel openbrak, vond de scheidsrechter het welletjes. De beste man kwam nog in de kleedkamer nog toelichting geven, waarom überhaupt was begonnen en waarom de wedstrijd alsnog werd gestaakt. Ach, niemand was er echt heel rouwig om. De meeste spelers waren blij dat ze hun doorweekte kloffies in de tas konden gooien. Het is de ploeg van Hans Valk blijkbaar niet gegund om veel speelminuten te maken.

Ditmaal mochten aantreden: Peter Molenaar, Mike Houtman, Wilco Kenter, Jos Dalmulder, Jeen Kersten, Christian Wognum, Frank Lakeman, Lennard Groot© Mark Dop, Tim Wilderink, Marcel Kuin. Jan Boon en Bart Boon waren wissel, maar deze mannen hadden al een wedstrijd met het tweede in de benen.

In het half uur wat de mannen nog mochten spelen werd er heel aardig gebald. Verdedigend zat het potdicht, het middenveld heerste en de aanvallers (Tim en Marcel) werden voortdurend op pad gestuurd. Het overwicht leverde ook kansen op. Christian kon tweemaal uithalen, en Marcel had dat moeten doen toen hij alleen op de keeper afging. Hij verkoos een Gerard Laan-kap, maar die heet niet voor niets Gerard Laan-kap en niet Marcel Kuin-kap bleek maar eens.

Vlak voor rust kon Mark alsnog de verdiende voorsprong binnenschieten. Chris vond vanaf rechts Lennard centraal op het middenveld. Lennard produceerde een leep balletje door de verdediging heen op de opkomende Mark die hard diagonaal via de binnenkant van de paal doel trof.

Vlak voor rust werd dus vlak voor tijd. 1 minuut na rust blies de scheidsrechter definitief het kaarsje uit. Kort maar krachtig. Een cliché van het eerste uur, maar wel van toepassing op Valken vandaag. Hans Valk was andermaal dik tevreden over de verrichtingen van zijn uitverkorenen. Ondanks de minimale speelminuten zal er aankomende dinsdag al voorzichtig naar de competitie-opstelling toegewerkt worden. Dan staat namelijk de bekerontmoeting tegen Berkhout op het programma. We zullen moeten afwachten wie er dan op het veld, want de onderlinge strijd is in alle hevigheid losgebarsten.