Gelijkspel (2-2) in eerste bekerwedstrijd

Woensdagavond 23-8-2006 moesten de dames hun eerste wedstrijd spelen en wel voor de beker tegen de dames van Andijk die dit seizoen in de 2e klasse spelen (wij in de 3e)
Vooraf zei de trainer dat het wel tijd werd voor onze eerste wedstrijd na ongeveer al 1 maand in training te zijn. De afgelopen weken hadden we intern wat “discussies” gehad over hoe we wat meer voetbal in de ploeg zouden kunnen krijgen en dan met name ook wat voor betreft de opbouw van achteruit. De trainer benadrukte dat ook hij natuurlijk een voorstander was van meer en beter opbouwend voetbal, maar dat de vraag was of dat al achterin moest beginnen of pas bv. op hun helft. We spraken af dat we het in deze wedstrijd in ieder geval zouden gaan proberen en dat betekende dat Sylvia niet elke bal diep moest openen, maar wanneer mogelijk ook moest openen op de beide backs of onze laatste man. Belangrijk hierbij zou zijn dat de andere mensen zonder bal zich vrij zouden lopen en de bal wilden hebben om de combinaties aan te gaan. Verder spraken we af niet op buitenspel te spelen en de corners net als vorig seizoen meestal indraaiend te nemen.
Zonder Bianca (vakantie) en met Gesina en Chantal op de bank, begonnen we met mooi weer om 19.00 op het B-veld onder de vertrouwde leiding van scheids Co aan de wedstrijd, waarbij “debutant” Dieuwertje als linkshalf begon.
De eerste 10 minuten was het aan beide zijden nog een beetje aftasten, maar daarna werden wij toch wel sterker. De eerste grote kans was voor de hardwerkende Jolene, die na een diepe bal via de keepster de paal raakte, waarna Myra de rebound er ook net niet in kreeg. Hierna kregen we via Myra, Jolene, Guda en Dieuwertje nog meer kansen, maar vooralsnog werd er niet gescoord. Na 17 minuten was het eindelijk toch raak, toen Danielle na een dieptepas van Guda 1-0 maakte met een fraaie schuiver. Gelijk hierna stoorde Jolene goed en uit een voorzet van Myra was het uiteindelijk Guda die de verdiende 2-0 maakte.
Na ongeveer 25 minuten kwam een uittrap van Kim bij een Andijkse terecht en van grote afstand verraste zij Sylvia met een bal door de benen, wat 2-1 betekende. Hierna kreeg Andijk nog wat kleine kansjes door foutjes aan onze kant, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Ook wij kregen voor rust nog wat kleine mogelijkheden na met name goede combinaties vanaf onze rechterkant, maar tot de rust bleef het 2-1 voor ons.
In de rust gaf de trainer aan dat hij blij verrast was over het vertoonde spel in de eerste wedstrijd; hij vond ook de opbouw redelijk goed gaan hoewel het soms nog wat onwennig oogde en enkele ballen te zacht werden ingespeeld (gras te lang?, dus harder inpassen!) Ook vond hij dat er bij onze corners eentje bij de eerste paal en eentje bij de keepster moest gaan staan. In de rust arriveerde ook Sanne L. die de eerste helft moest werken.
Na rust was het voetballend bij ons wat minder, wat wellicht te maken had met de conditie van een aantal mensen en het feit dat Patricia en Gesina zich niet helemaal lekker voelden, waardoor er flink doorgewisseld moest worden. Andijk had meer balbezit dan voor rust, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Toch kregen wij ook weer kansen: in de 10e minuut ging Sanne L. op het randje buitenspel door en legde daarna prima breed op de goed voetballende Chantal maar die schoot vrij voor de keepster over. Ook een 2-tal vrije schoppen van Patricia waren wel gevaarlijk, maar troffen geen doel. Vlak voor tijd brak Andijk op rechts door en de scherpe voorzet werd door Syl gemist, waarna de bal er bij de tweede paal werd ingelopen:
2-2.
Al met al een zeer nuttige wedstrijd met ook een prima debuut van Dieuwertje (alleen nooit meer binnendoor uitverdedigen!!) en ook nog een redelijk goed resultaat. Wanneer we in de competitie zo voetballen als in de eerste helft, kan het opnieuw een mooi seizoen worden.

LET OP: VRIJDAG 25-8-2006 * 19.30 * TRAINEN