Beker: Berkhout – Valken 0-5 (0-2)

Afgelopen dinsdag mocht Valken voor het bijna-echie oftewel de beker, opdraven in het pittoreske Berkhout tegen de plaatselijke trots. Berkhout had afgelopen seizoen promotie naar de 4e klasse op een haar na gemist, dus het hoefde helemaal geen makkelijke avond te worden. Valken heeft historisch gezien toch al een broertje dood een dergelijke wedstrijden. Dus met in de wetenschap dat ook in het voetbal 1 en 1 2 is, zette Coach Hans de mannen op scherp.

De volgende mensen werden deze avond als eerste keus uitgenodigd:
Peter Molenaar, Mark Borst, Ruud Hofland, Jos Dalmulder, Jeen Kersten, Christian Wognum, Frank Lakeman, Mark Dop, Lennard Groot, Marcel Kuin, Tim Wilderink, Mike Houtman, Bart Boon.

Valken begon ondanks de verwoede pogingen van de coach vooraf als vanouds matig. Ruud speelde bal zomaar in de voeten van de rappe spits, maar die wist zich geen raad met buitenkansje. De eerste aardige aanval van Valken betekende meteen de 0-1. Tim reageerde alert op een bal die per toeval tussen verdediging en doelman rolde en schoot gedecideerd in.

Nog eenmaal was Berkhout dichtbij een doelpunt, maar Peter won een 1 tegen 1 duel na een foutieve buitenspelval. Voor de rest was het Valken wat de kansen kreeg. Echt goed was het allemaal niet. Veel foute passjes van achteruit en ook de scherpte voor de goal ontbrak, hoewel ook de laagstaande zon de spitsen parten speelde. Uit een handvol opgelegde kansen was alleen Marcel succesvol Hij kreeg een voorzet van Mark voor zijn voeten en schoot niet ver voor rust de 0-2 binnen.

Na rust bleef het een eenzijdige wedstrijd. Af en toe kreeg Valken een kans. De foutieve passings waren minder in getal, waardoor het spel in ieder verzorgder leek. Valken wist in totaal nog driemaal te scoren. Lennard mocht de 0-3 aantekenen na een combi tussen Mark en Marcel. Daarna was het Mark die eindelijk zijn treffer kreeg na zeker drie kansen om zeep te hebben geholpen. Tenslotte mocht Marcel zijn tweede van de avond maken nadat een inzet eerst nog op de paal belandde.

Uiteindelijk een afgetekende overwinning dus. Maar lang niet zo fantastisch als de uitslag doet vermoeden. Berkhout was een uiterst povere tegenstander, al hadden ze in het laatste kwartier een aantal goede kansen wat een goal had moeten opleveren. Vooral in die periode bleek dat we er nog niet zijn, maar aan de andere kant: het net wordt weer veel gevonden wat een voorteken is voor weer een doelpuntrijk seizoen. En waar draait het nu eigenlijk om bij het voetbal? Dat bedoel ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken