Ook winst voor Dames 1 in derde bekerwedstrijd (1-5)

De derde bekerwedstrijd bracht de dames van Valken zondag 10-9-2006 naar Blokker om daar te spelen tegen de dames van Blokkers, waarvan wij vorig seizoen uit met 4-2 van hadden verloren en we hadden dus nog wat goed te maken daar.
Vooraf kwam de trainer nog even terug op de zeer matige wedstrijd tegen Woudia en hij vond dat dat kwam doordat we nog steeds veel te weinig meedoen zonder bal: we laten niet genoeg zien of en waar we de bal willen hebben, bewegen te weinig zonder bal en vergeten dat nog steeds in principe de ‘man’ zonder bal bepaalt wat er moet gebeuren. Verder was hij niet te spreken over de veldbezetting tegen Woudia: soms 5/6 man voor en 4 achter en een gigantisch groot middenveld met eigenlijk niemand. Dit moest dus vandaag beter waarbij we ook weer eens moesten letten op de posities bij een ingooi en als we inschoven, moesten we dat met overtuiging doen.
Zonder Madeleine, Jolene en Danielle en dus met alleen Chantal op de bank, begonnen we om 12.00 met prachtig weer aan de wedstrijd en al snel bleek, dat we vandaag de sterkere ploeg waren en dat Blokkers in vergelijking met vorig jaar een beetje tegenviel.
Dit resulteerde in het eerste kwartier al in een aantal kleine kansjes voor Guda en Sanne L., maar doelpunten leverde dat nog niet op. Blokkers werd eigenlijk alleen gevaarlijk toen Kim ongelukkig uitgleed en een van hun spitsen alleen door kon gaan en verder was hun linksbuiten nogal handig en snel, maar die werd goed in bedwang gehouden door onze gelegenheids rechtsback Myra.
In de 20e minuut was het dan toch raak: Gesina werd goed van achteruit aangespeeld en zij gaf een prima dieptepas op Patricia die beheerst scoorde: 0-1. Hierna probeerde Gesina het nog met een gericht schot, maar dat was veel te zacht. Na een halfuur werd het 0-2 door Patries via een snelle counter en vlak daarna had Sanne L. de 0-3 kunnen maken na een te zachte terugspeelbal, maar voor een een leeg doel schoot zij voorlangs. In de 35e minuut zette Gesina opnieuw Patricia alleen voor de keepster en met een fraaie lob scoorde Patries haar derde en dus een zuivere hattrick en daarmee brak de rust aan met een 0-3 voorsprong.
De trainer was in de rust redelijk tevreden, maar vond wel dat Blokkers te weinig partij gaf en hij vond dat we na rust in ieder geval moesten proberen de score op te voeren i.v.m. het doelsaldo.
Hij vond nog steeds de ingooien niet goed en vond ook dat we feller de duels moesten aangaan, omdat te vaak de bal aan hun kant viel.
Met Sanne B. in de wissel (niet helemaal fit) gaf de tweede helft hetzelfde spelbeeld: een sterker Valken en bij Blokkers eigenlijk alleen dreiging als hun linksbuiten aan de bal kwam. In de 10e minuut belandde, na goed doorzetten van Dieuwertje, een schot/voorzet van Sanne L. in de handen van de keepster en daarna leverde een schot van dezelfde Sanne L. slechts een corner op.
Na een kwartiertje gaf Jolanda een prima dieptepas, maar door een slechte communicatie tussen Sanne L. en Diewertje was het uiteindelijk geen van beide die er iets goed meedeed. Myra die regelmatig goed inschoof probeerde het nog met een ouderwetse ‘voorzet’ maar dat leverde alleen een corner op. De zoveelste corner werd goed genomen door Gesina en via de lat en de keepster trof Sanne L. eindelijk doel: 0-4. Hierna kwamen de pogingen om koppend te scoren uit diverse voorzetten en corners, maar vooralsnog kan de trainer zijn geld in de zak houden, want kopballen van Patries en Guudje troffen (nog) geen doel. Ook Dieuwertje, Guda, Patricia en Sanne L. (lobjes) kregen nog kansen, maar helaas geen doelpunten. Een enkel moment van onachtzaamheid achterin (te zacht terug op Myra) leverde zelfs een tegendoelpunt op:1-4, maar vlak voor tijd was het Jolanda die stevig een paar klutsballen won en daarna Patricia in stelling bracht, die met een schuiver en haar vierde de eindstand op 1-5 bracht.
Een goede overwinning, maar tegen een niet zo sterke tegenstander als vooraf gedacht, dus hadden we denk ik nog meer moeten scoren, want ik vrees dat we nu op doelsaldo niet doorgaan in de beker, maar dat zien we wel wanneer Andijk tegen Woudia heeft gespeeld.
Verder hebben we afgesproken dat we komende week zoveel mogelijk te trainen komen, want ik vind dat dat echt nodig is, omdat ik toch nog mijn vraagtekens heb bij de conditie van een aantal meiden en we weten het zondag a.s. moeten we er staan in onze eerste competitiewedstrijd thuis tegen LSVV.
Na de training van komende donderdag gaan we even rond de tafel om terug te kijken op de voorbereiding en belangrijker nog om vooruit te kijken hoe we dit komend seizoen in de derde klasse gaan voetballen en wat daarbij onze doelstellingen / verwachtingen zijn. Verder enkele huishoudelijke zaken en natuurlijk is er ook gelegenheid tot vragen, suggesties, kritiek enz.
Denk er ook nog even aan, dat we vanaf deze week weer steeds om 19.45 beginnen met de training!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (16 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken