Uitstekende start Dames 1 in 3e klasse: 4-0 winst !

Afgelopen zondag 17-9-2006 begon ook eindelijk de competitie voor Valken Dames 1, die afgelopen seizoen gepromoveerd zijn naar de 3e klasse. We mochten met een thuiswedstrijd beginnen en wel tegen de dames van LSVV, die al 2 jaar in de 3e klasse acteren.
De laatste training hadden we met (bijna) de hele groep nog een korte bespreking gehad over het verloop van de voorbereiding, over de verwachtingen voor dit seizoen en een aantal huishoudelijke zaken. De trainer hield het dus kort voor de wedstrijd en gaf aan dat Sylvia als het kon wat verder moest openen i.p.v. hoger. Verder moest niet het hele middenveld voor de bal eindigen, moesten we de duels winnen en denken aan wat we hadden afgesproken over de ingooien.
Jolene kwam nog met de blijde boodschap, dat we binnenkort in nieuwe shirts kunnen gaan spelen omdat zij daar sponsors voor gevonden had (meer nieuws volgt z.s.m.)
De trainer was vooraf niet echt nerveus, maar wel bijzonder nieuwsgierig hoe deze 1e wedstrijd in de 3e klasse zou gaan lopen. De meiden waren ook wel gespannen (maar gelukkig niet overspannen!)
Om 11.00 begonnen we met prachtig weer op het A-veld o.l.v. invaller scheids Ed K. (beterschap Co) aan de wedstrijd met Jolene en Sanne L. op de bank, terwijl Danielle (vakantie) en Chantal (Dam tot Damloop) afwezig waren.
De eerste 10 minuten gingen gelijk op met in de 5e minuut reeds een kans voor Guda en kort daarna een goede redding van Sylvia. Na ruim 10 minuten speelde Patries op Guda, die van ver de bal net onder de lat schoot: 1-0. Hierna ging het weer over en weer en rond de 20e minuut raakte LSVV na een aanval over rechts de paal. Gelijk hierna kon Patricia op het randje buitenspel doorgaan en beheerst scoren:2-0. Voor rust kwamen we zelfs nog op een grotere voorsprong door een afstandsschot van Myra waarbij hun keepster er niet goed uitzag. Rust derhalve: 3-0
In de rust kon de trainer niet anders dan tevreden zijn, maar gaf wel aan na rust weer scherp te beginnen, omdat LSVV zou proberen uit een ander vaatje te tappen. Wanneer mogelijk moesten we ook meer op hun keepsters storen bij terugspeelballen en verder de 0 achter houden, dan was het de eerste maal dit seizoen bingo!
De eerste 20 minuten na rust waren voor LSVV, wat een aantal schoten en corners voor hen opleverden, die best gevaarlijk waren. Ons spel was in die periode onrustig en onzorgvuldig met hier en daar wat zelfs wat grotere slordigheden. Gelukkig scoorden zij niet, omdat onze verdediging vaak zelf hun fouten weer herstelden (slidings) en Syl goed stond te keepen.
Hierna kwamen wij weer wat beter in de wedstrijd en kregen ook weer kansen en rond de 22e minuut was het opnieuw Patries die van ver over de keepster heen schoot en de 4-0 liet aantekenen. De corners leverden nog niets op en in de 40e minuut was het jammer dat Sanne L. na een goede actie slechts in het zijnet schoot.
De eindstand bleef 4-0 en dus een verdiende 1e overwinning in de derde klasse ( dat er nog vele mogen volgen)
Overige uitslagen: Kolping Boys-KSV 4-1 en Wiron-Limmen 0-18 !