Valken – Always Forward 1-2 (1-1)

Afgelopen zondag mocht Valken aantreden tegen het Hoornsche Always Forward. De enige rivaal uit ‘de stad’ hadden afgelopen jaar tweemaal gewonnen met 3-2. In beide wedstrijden bleek een matige 1e helft fataal. Ditmaal zaak om dat beter aan te pakken. Al gaat het dit jaar natuurlijk om andere spelers. Zowel bij Valken als bij Forward hadden zich de nodige mutaties voorgedaan. Ook Forward heeft drastisch moeten verjongen al zal dat bij een club met ongeveer 1000 leden makkelijker gaan dan bij Valken die het met 200-250 moet doen.

Maar goed, Valken had zijn lesje geleerd en de start was voortvarend. Al waren de kansen op 1 hand te tellen, er werd goed druk gezet, aardig gecombineerd en duels werden niet zelden in Roodgroen voordeel beslist. Forward had hier in eerste instantie geen antwoord op. Halverwege de eerste helft leidde dit tot de 1-0 van André, die na voorzet van Mark uit de draai raak schoot.

Naarmate de eerste helft vorderde nam Forward voorzichtig een overwicht. Met aardig veldspel op het middenveld en een solide verdedigingsblok gaf de tegenstander Valken steeds minder speelruimte. Toch viel de gelijkmaker min of meer uit de lucht. De aanvalsopzet over de linkerkant leek ongevaarlijk, maar de verre voorzet werd tot ieders verrassing door de sluwe spits bij de 2e paal ingetikt. Tot de rust was er evenwicht op het veld al was toen al duidelijk dat de punten andermaal duur zouden worden voor Valken.

De 2e helft liet Valken het initiatief aan Forward. Noodgedwongen overigens, want de thuisploeg wilde wel degelijk vooruit voetballen. Alleen was het middenveld duidelijk voor Forward wat vooral tot uiting kwam bij de zogenaamde 2e ballen die telkens door een man met een wit shirt kon worden opgevangen. Achterin bij Valken werd er echter goed verdedigd zodat de kansen opnieuw schaars waren. Het was zelfs Valken dat op weg leek naar de 2-1. Mark werd van eigen helft weggestuurd door Chris, maar hij werd geheel onterecht afgefloten voor buitenspel. De leidsman zag de grensrechter vlaggen die zich van geen kwaad bewust was. Toch was het vooral laatstgenoemde die met een vlagbeweging de scheids op een verkeerd spoor bracht. Dat het signaal bedoeld was om juist aan te geven dat het geen buitenspel was, maakte het des te frustrerender voor Mark die zijn eerste competitietreffer daarmee aan zijn neus voorbij zag gaan.

Niet veel later sloeg het noodlot toe. Peter trapte niet ver genoeg uit. De bal werd razendsnel opgepikt en omdat de verdediging nog niet in de dekking stond konden zomaar 2 spelers op pad naar Peter. Eentje bleek genoeg want hij slalomde vakkundig om de aanstormende Mark en grabbelende Peter heen en schoot voorbij Ruud de bal in het doel.

In het vervolg, wat nog verrassend lang duurde, kon Valken weinig potten breken. Een enkele schotpoging en een aantal vrije trappen en corners waren de enige wapenfeiten. Nul punten dus weer voor Valken. Teleurstellend, maar de aangezien er veel ploegen gelijkspelen tot nu toe, valt de schade mee. Valken kon nu twee weken zijn wonden likken en hard werken om zich te verbeteren. Laten we hopen dat ze in die missie slagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken