Valken Dames 1 verliest nipt van koploper: 1-2

Afgelopen zondag 1-10-2006 moest Valken Dames 1 wederom thuis voor pas hun 2e wedstrijd in deze competitie en wel tegen de dames van Limmen. Vooraf waren we toch wat nerveus, omdat Limmen 1e stond met 2 gewonnen wedstrijden en een doelsaldo van 27 voor en 0 tegen. De trainer gaf echter aan gewoon ons eigen spelletje te spelen en herinnerde ons eraan, dat onze laatste thuis nederlaag van begin december 2005 dateerde en dat wij een uitstekende verdediging hebben die vaak genoeg de 0 achterin hield.
Afwezig waren Guda, Dieuwertje, Chantal en met Bianca op de bank, begonnen we om 11.00 op het B-veld o.l.v. scheids Ed K. aan de wedstrijd. En we begonnen uitstekend: na goed storen kwam Gesina in balbezit en die gaf een prima pas op Patricia, die beheerst de 1-0 scoorde. Even later was het bijna weer raak toen de keepster van Limmen tegen Sanne L. opschoot en de bal bijna over de lijn verdween. Hierna werd Limmen sterker en na een aanval over links scoorden zij via een afstandsschot in de hoek de 1-1. Daarna golfde het spel heen en weer met kleine kansen voor beide partijen, maar pogingen van Jolene, Patries, Sanne L. en Danielle waren niet doeltreffend genoeg.
Na een klein halfuur schoof de laatste man van Limmen door en kon ongehinderd ons strafschopgebied inlopen om een 1-2tje te maken en Sylvia te passeren: 1-2, wat ook de ruststand was.
In de rust was de trainer eigenlijk niet eens ontevreden; hij vond het een aantrekkelijke wedstrijd, waarin wij gelijkwaardig waren aan de tegenstander. Sanne B. die een snelle en gevaarlijke tegenstander had, moest korter en aan de goed kant dekken en verder vond hij dat met name Daantje teveel balverlies had en tot slot moesten we elkaar meer helpen bij balbezit (praten, coachen, bewegen)
De tweede helft begon wederom goed, maar helaas was het schot van Gesina vrij voor de keepster te zacht, zodat het slechts een corner opleverde. Limmen had wel wat meer balbezit en vonden elkaar ook wat beter in de combinaties, maar echt gevaarlijk voor ons doel werden ze nauwelijks door uitstekend verdedigen van Kim, Jo, Madeleine en Sanne B. Wij kregen wel wat kansen op de gelijkmaker, maar Daantje schoot tegen de keepster op, een poging van Sanne L. ging voorlangs en na een goede solo van Jolene had ze de kracht niet meer om hard in te schieten.
Kortom in plaats van minimaal een verdiend gelijkspel bleef het helaas 1-2 voor Limmen die daarmee ongeslagen blijven. Maar we hebben goed gevoetbald en er keihard voor gewerkt en als we zo blijven voetballen en werken gaan we nog genoeg punten halen en misschien wel meedoen voor de top 3.
Gelijk na de wedstrijd hebben we met zijn allen nog bloemen neergezet bij het gedenkteken van Cees om stil te staan bij zijn overlijden 3 jaar terug. Het was weer een emotioneel moment, maar wel goed en mooi dat we hem nog niet vergeten zijn.
Komende zondag uit naar Fortuna Wormerveer en daar moeten we weer volop aan de bak, dus ook keihard trainen deze week.

PS: onze Myra had op de training vanavond (dinsdag) volgens eigen zeggen ‘ haar dag niet’. We hopen en vertrouwen erop dat ze hem zondag a.s. wel weer heeft !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (16 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken