Wederom kleine nederlaag Valken Dames 1 (2-1)

Zondag 8-10-2006 moesten de dames voor hun 3e wedstrijd uit naar Fortuna Wormerveer 3, die nog slechts 1 wedstrijd gespeeld hadden (1-5 winst bij Koedijk)
Vooraf wees de trainer nog eens op het belang om zoveel mogelijk te trainen te komen en verder herhaalde hij nog maar eens een aantal basis principes. Hij vond eigenlijk dat we onderhand een aantal zaken nu wel moesten weten en omdat we deze zaken ook vaak genoeg trainen en opnoemen, moesten we ze ook maar eens wat vaker in de wedstrijd laten zien. De tijd van “sorry, volgende keer beter” moet eigenlijk een beetje over te raken !
Gezien de voorgaande 2 wedstrijden in de nieuwe 3e klasse, vond hij dat we “gewoon” mee kunnen doen deze competitie, maar we moeten er dan ook zelf in geloven en met zelfvertrouwen de wedstrijden ingaan en niet te snel tevreden zijn met een gelijkspel of kleine nederlaag.
Hij sloot zijn praatje af met de opmerking dat hard werken altijd kan en ook nodig is en dat wanneer iemand zich niet fit voelde of niet lekker in de wedstrijd zat, dat aan moest geven, zodat er gewisseld kan worden.
Doordat er een andere scheids gezocht moest worden, begonnen we een kwartiertje te laat, maar gelukkig? wel op gewoon gras aan de wedstrijd met Guda, Dieuwertje en Sanne L. in de wissel.
Al snel bleek, dat Fortuna aardig van achteruit kon combineren en een paar goede voetbalsters in de ploeg had, die bovendien behoorlijk arrogant, stevig en verbaal aanwezig waren. We stonden dus vaak onder druk, maar door zeer goed verdedigen kregen ze niet echt grote kansen. Wel schoten ze vaak uit alle hoeken en standen, maar gelukkig voor ons steeds over en naast.
Wij moesten al snel Gesina missen en dat is toch een gemis, hoewel Dieuwertje het op die plek ook prima deed. Af en toe kwamen wij er toch ook uit, maar echt grote kansen leverde dat helaas niet op.
Toch kwamen wij vlak voor rust op voorsprong: Patricia kwam terug uit buitenspelpositie en werd aangespeeld door Dieuwertje. Tries mocht doorgaan van de scheids en lobte de bal beheerst over de keepster: 0-1 wat tevens de ruststand was.
Tijdens de rust waren onze meiden behoorlijk onder de indruk van o.a. het taalgebruik van de tegenstanders en dat is natuurlijk ook terug te vinden in ons spel. De trainer vond dat Fortuna voetballend de betere ploeg was, maar in het voetbal wint zoals bekend niet altijd de beste en we spraken dus af de voorsprong zo goed mogelijk te verdedigen. Hij gaf aan dat zij achterin op eigen helft best mochten opbouwen, maar dat daarna iedereen kort moest dekken en duels moest winnen.
Na de rust opnieuw een beter Fortuna en omdat we met name voorin geen bal vast hielden, geen duel wonnen en niet bewogen, stonden we achterin continue onder druk. Na een kwartier werd achterin bij ons de bal verkeerd geraakt en een van hun spitsen kon vrij voor Sylvia de 1-1 maken. Hierna kregen wij toch ook een paar kleine kansjes, maar Jolene, Patricia, Dieuwertje en Bianca konden hier niet uit scoren. De grootste kans was voor Patricia die goed stoorde en de bal veroverde, maar alleen voor de keepster te gehaast net naast schoot. Hierna werd Fortuna weer sterker, maar de meeste schoten werden geblokt door o.a. Kim. Bij een keiharde kopbal uit een goede voorzet, redde Sylvia fraai door de bal over de lat tot corner te tikken. Vijf minuten voor tijd was de organisatie bij ons even zoek en kwam een verdwaalde bal voor de voeten van een van de Fortuna aanvalsters die hem hard in de kruising joeg: 2-1
De tijd hierna was tekort om nog iets terug te doen, mede omdat de bal vaak in de sloot terecht kwam.
Helaas weer een nipte nederlaag, maar als er 1 ploeg had moeten winnen, dan was het toch wel Fortuna, die toch tot een van de sterkere ploegen in de 3e klasse hoort.
We pakken deze week de draad weer op door met zijn allen weer goed en lekker te trainen en vooral de moed er in te houden, want komende weken krijgen we KSV thuis, Wiron uit en Purmerend thuis en met een goede inzet en wat meer speelsters in vorm, moet het mogelijk zijn hieruit 9 punten te halen, zodat we in ieder geval bijblijven in de stand.
Overige uitslagen: LSVV-Kolping 1-2, Purmerend-A.Forward 6-1, KSV-Koedijk niet gespeeld