Valken Dames 1 wint na boeiende en goede wedstrijd met 4-2.

De 4e wedstrijd van de dames was afgelopen zondag 15-10-2006 en wel thuis tegen KSV uit Heerhugowaard. Onze tegenstandsters arriveerden al vroeg in trainingspak op het Valken-complex en stonden ook al rap op het veld voor hun warming-up.
Voor de wedstrijd gaf de trainer aan dat hij eigenlijk niet zoveel had te zeggen, omdat we afgelopen dinsdag voor de training al een goede discussie hadden gehad over o.a. de wedstrijd tegen Fortuna W. Toen bleek dat we allemaal wel wisten hoe het zou moeten, maar dat we dat dan ook meer op zondag moesten laten zien of in ieder geval proberen te laten zien. We hebben samen besloten om een klasse hoger te gaan ballen, maar dat betekent dus wel dat iedereen net een stapje meer moet doen en alles wat sneller en scherper moet. De trainer probeert ons daarbij te helpen door zelf ook wat scherper te zijn bij de trainingen zonder aanzien des persoon. Hij was blij met de trainingsopkomst van afgelopen week en donderdagavond hadden we ook weer veel lol (hoerenavond!) en plezier blijft heel belangrijk!
De wedstrijd van vandaag was een zg. 6-punten wedstrijd; bij winst kwamen we gelijk met KSV, maar bij verlies kwamen we 6 punten achter op hen en in het verkeerde rijtje.
Met de opdracht gewoon achterin ons eigen spelletje te spelen en op het middenveld meer duels aan te gaan en te winnen en vooral ook meer iniatief en beweging voorin, begonnen we om 11.00 uur op het B-veld o.l.v. scheids Ed K. aan de wedstrijd met Madeleine, Daniƫlle en Jolene in de wissel.
KSV begon overdonderend aan de wedstrijd: in de 2e minuut moest Syl al ingrijpen bij een voorzet van rechts en kort daarna was het na balverlies van Bianca dat een van hun spitsen de bal in de kruising schoot: 0-1
Gelukkig raakten we niet in paniek en bleven gewoon voetballen in de formatie en bij de 2e corner die wij kregen was het Patricia die (wel of niet in 1 keer?) de bal er in draaide en dus zorgde voor de 1-1 (doelpunt dus op naam van Patries)
Hierna werd KSV weer gevaarlijker en draaide hun rechtsbuiten in ongeveer de 10e minuut naar binnen voorbij Sanne B. en ramde van afstand de bal fraai in de kruising:1-2.
KSV combineerde aardig, maar ook wij voetbalden redelijk goed, zodat het spel heen en weer ging met kansen voor beide partijen. Onze voorhoede was in vergelijking met vorige week behoorlijk actief en ook gevaarlijk, maar kansjes voor Bianca, Sanne L., Daan, Guda en Patricia leverden vooralsnog geen goals op.
In de 35e minuut opende Syl ver en Sanne L. kopte de bal door op Patricia, die van ver fraai de 2-2 maakte. De counters van KSV bleven levensgevaarlijk en een aantal malen moest er op het laatste moment gered worden (Jo) ten koste van een corner. Vlak voor rust gaf Myra een prima bal op Daantje, maar die schoot helaas weer te snel en dus ook van te ver, zodat we gingen rusten met 2-2.
Een redelijk tevreden trainer in de rust, die een boeiende en redelijk goede eerste helft had gezien. Hij vond het prima dat we bij achterstand (2x) niet in paniek raakten en gewoon de mouwen opstroopten om weer gelijk te komen. Wanneer we zo zouden blijven voetballen zag hij wel mogelijkheden om deze pot zelfs te winnen. De beide backs moesten zeer attent blijven en kort dekken, omdat ze goede voetbalsters bij zich hadden staan.
In de tweede helft was het alles Valken wat de klok sloeg. Dit kwam mede, omdat een van hun betere speelsters geblesseerd was en KSV verder niet veel wisselmogelijkheden had. Reeds na 4 minuten kwamen we op voorsprong: een vrije schop van Kimmie op Daan en die schoot met een beetje hulp van de keepster de 3-2 binnen (haar eerste) Hierna tal van leuke aanvallen, maar de kansjes voor Jolene, Guda, Patricia, Sanne L. en Dieuwertje leverden nog geen doelpunten op. In de 35e minuut een knap 1-2tje tussen Patricia en Jolene en de laatste maakte ook haar eerst competitiedoelpunt: 4-2
Vlak voor tijd probeerde KSV nog iets terug te doen, maar Syl was attent en vlak voor tijd zag de scheids geen penalty in een botsing tussen Myra en een van hun speelsters, zodat we onder applaus van de (steeds meer?) toeschouwers het veld afgingen met een knappe 4-2 overwinning.
De beide koplopers verloren en zoals al eerder gezegd, als we zo blijven voetballen (we streven nog naar beter) kan het opnieuw een spannend en mooi seizoen worden.
Komende zondag uit naar Wiron, de oude club van onze Liesbeth (vertek 10.30 uur)