Winst met dubbele cijfers voor Dames 1: 0-11

Afgelopen zondag 22-10-2006 moesten de dames voor hun 5e wedstrijd uit naar de dames van Wiron, die tot nu toe 3x zeer dik verloren hadden.
De trainer gaf dus voor de wedstrijd aan dat we op papier een makkie hadden, maar vorig seizoen was gebleken dat wij juist met deze zg. makkies het vaak toch moeilijk hadden. Dus eerst zien en dan geloven !
Hij gaf opdracht in de formatie te blijven voetballen, het veld bij balbezit groot te houden en geen gekke dingen te doen die we normaal ook niet doen. Het leek hem een geschikte wedstrijd om de beroemde driehoekjes te oefenen.
Met Dieuwertje, Sanne B. en Myra op de bank en onder het toeziend oog van onze Liesbeth, die speciaal vanaf Terschelling te kijk was, begonnen we om 12.00 uur aan de wedstrijd.
Al snel bleek dat Wiron echt te zwak is voor de 3e klasse en het was vanaf het begin 1 richtingsverkeer met slechts 1 verdwaald schot van Wiron op Sylvia.
10e minuut: Gesina legt terug op Patricia en deze maakt in 2 pogingen 0-1
15e minuut: Combinatie tussen Jolene-Gesina en Sanne L., die 0-2 maakt
20e minuut: Gesina op Patricia die met rechts! 0-3 maakt
26e minuut: Uit een corner van Daan, maakt Patricia met een fraaie kopbal 0-4 (kost de trainer een kratje bier)
30e minuut: Corner van Patricia, waarna de afvallende bal door Sanne L. wordt ingeschoten: 0-5
43e minuut: Bianca op Patricia die beheerst 0-6 maakt.
In de rust had de trainer weinig te zeggen; hij vond het geen echte wedstrijd en vond dat er evengoed teveel gelopen werd met de bal en ook werd hij te weinig of niet goed teruggelegd.
Kim, Jolanda en Patricia werden op de bank gezet, wat Kim tot de opmerking bracht dat er voor tonnen op de bank zat, waarna de trainer in zijn onschuld informeerde of ze kilo’s of euro’s bedoelde.
De tweede helft hetzelfde spelbeeld en ook de verrassende invalbeurt van onze Liesbeth bij haar oude kluppie kon daar weinig verandering in brengen.
13e minuut: tegenaanval van Wiron die in het zijnet eindigde !!!!
20e minuut: combinatie tussen Myra en Guda over rechts, waarna Dieuwertje simpel 0-7 maakt (haar eerste)
25e minuut: Bianca op Jolene die scoort: 0-8
31e minuut: Bianca tikt bij de tweede paal haar eerste binnen: 0-9
41e minuut: Jolanda fraai van afstand: 0-10
44e minuut: Jolanda minder fraai van afstand: 0-11
Al met al een ‘wedstrijd’ waar niemand iets aan heeft gehad: niet leuk voor Wiron en ook voor ons niet echt leuk.
Als ik dit verslag schrijf (dinsdagavond) heeft de KNVB inmiddels Wiron uit de derde klasse gehaald, zodat deze wedstrijd echt nergens om ging (punten en doelpunten vervallen)
Ook Koedijk (0-8 verlies tegen LSVV) schijnt zich terug te willen trekken uit de 3e klasse, zodat er dan nog maar 8 teams overblijven, wat zou pleiten voor een competitie waarin de teams 3x tegen elkaar spelen, zodat we dan evengoed een normaal aantal wedstrijden spelen en niet om de haverklap een zondag vrij zijn. We hopen maar dat de bond deze suggestie zo spoedig mogelijk oppakt.