Een weekje Valken 1 samengevat

Zondag 15 okt. Valken – VVS 0-0

Na de wonden gelikt te hebben van de 1-2 nederlaag tegen Forward, stond Valken opnieuw voor een zware opgave. Immers, nummer drie VVS kwam op bezoek en na drie nederlagen op rij was het zelfvertrouwen bij de spelers nu niet bepaald groots.

Dat bleek ook wel in 1e helft. Valken, dat Lennard nog steeds miste vanwege een blessure, kon maar moeilijk de bal in bezit houden. Gelukkig werd er wel gedisciplineerd verdedigd waardoor VVS ook maar moeilijk een opening kon vinden. Op enkele schoten van randje zestien na had Valken weinig te vrezen.

Na rust begon Valken onverwacht sterk. In de eerste twintig minuten vielen er enkele goede kansen te noteren waarvan Marcel Kuin te grootste kreeg. Hij kopte de bal vanaf enkele meters voor doel tegen de paal. Maar ook Niels Kool had met een kopbal de op dat moment logische 1-0 voorsprong kunnen bewerkstelligen. Wat hij deed is nog steeds onduidelijk, maar het resultaat was een vrije trap tegen op de doellijn van VVS.

Het laatste kwartier werd ook de Spanbroekse tegenstander weer gevaarlijker. Maar Valken leek middels Mark alsnog aan het langste eind te trekken. Na een lange rush stuitte hij echter op de lange doelman. Tot slot nog de complimenten voor de verdediging die topscoorder Bes vrijwel geen kans gunde. Alleen Jos wist met een te korte terugkopbal de spits eenmaal in stelling te brengen. Gelukkig voor alle Roodgroene harten was de hoek na het omspelen van Peter te klein om de winnende treffer te maken.

Donderdag 19 okt. Spartanen – Valken 4-1

Tussen de bedrijven door toog Valken naar Wognum om tweemaal 45min. te sparren met de plaatselijke voetbalclub Spartanen. Afgelopen seizoen werd deze ploeg kampioen in de 4e klasse en acteert momenteel solide in de 3e klasse. Een lastige kluif op papier voor de Valken wat ook direct tot uiting kwam op het veld. Coach Hans verkondigde na de slappe voorbereiding al geen positief resultaat (Nah, dit wordt dus 4-0 verliezen!!). Hoewel niet serieus bedoeld kreeg de trainer bijna gelijk.

Al na 30 minuten voetbal lagen de voorspelde 4 treffers in het netje. Hoewel, eigenlijk 3, want bij 1 doelpunt verdween de bal achter het doel. Volgens de kenners kon dit gebeuren door een gat in het net, maar critici (vooral bij Valken aanwezig) twijfelen aan deze lezing. Gelukkig kon Mark de eer redden door vlak voor rust een verdedigingsfout kundig af te straffen. Daarmee verstevigde hij zijn leidende positie in het topscoorders-in-oefenwedstrijden-klassement. Een volkome nutteloze ranglijst die daarom ook verder niet verder wordt besproken.

De 2e helft tapte Valken uit een beter vaatje. Spartanen kwam nog sporadisch dichtbij Peter. Valken trachtte de marge nog te verkleinen, maar echt veel kansen werden niet gecreëerd. Desondanks kon de ploeg tevreden zijn over het vertoonde spel na rust. Er kon met vertrouwen naar Spirit worden uitgekeken.

Vrijdag 20 okt. Avondje kantine met de selectie

Hedenavond geen voetbal maar feest!! Het werd weer eens tijd voor een gezellig samenzijn met de gehele groep. Locatie werd uiteindelijk de kantine. Onder genot van een hapje en een aantal drankjes werd een door Mark gefabriceerde Quiz gespeeld.

Vooraf werden de Beemsters als favoriet bestempeld, maar door een handige zet van de organisatie werd Lowi al uit het spel genomen. Hij mocht Mark assisteren met bladen ronddelen en punten tellen. Michiel had bovendien concurrentie van Niels Koster (Groep Henk W.) en Hans Valk. Laatstgenoemde werd met zijn groep uiteindelijk eerste met een ruime voorsprong op nummer 2, Groep Henk Wilderink. Het brons ging naar Groep Theo Visser.

Na de Quiz werd er nog wat gekeuveld, gekaart en gegamed. Al met al een prima avond en zeker voor herhaling vatbaar.

Zondag 22 okt. Valken – Spirit’30 1-1

Afgelopen zondag kwam het weer eens tot een Valken – Spirit. Een kleine 300 man werd naar sportcomplex gelokt voor nieuwbakken gemeentelijke derby. Spirit had vooraf aan de wedstrijd weliswaar twee punten meer, maar had daar ook een wedstrijd meer voor nodig. Beide ploegen vertoeven derhalve in het rechterrijtje. Valken miste Christian, André, Ruud en Lennard. Laatstgenoemde zat wel op de bank, maar worstelt nog steeds met een inwillige kuit. Al met al vier beoogde basisspelers. Het is al meer dan eens gezegd, maar denk ook nog maar eens aan het viertal wat afgelopen jaar het team vaarwel zei en u kunt best nagaan dat zoiets moeilijk is op te vangen.

Valken had echter ook geleerd van oude fouten en begon uiterst scherp aan de wedstrijd. Eens te meer bleek dat een aantal spelers met sprongen vooruit is gegaan en daar plukt een gehavend Valken zijn vruchten van. Al vrij rap lag de bal in het netje middels een mooie volley van Michiel, die daarmee zijn koppositie in het topscoorderklassement-competitieverband verstevigde. Dit betreft geen nutteloos klassement, maar gezien het beperkt aantal doelpunten van de Valken zal ik u ook ditmaal een opsomming besparen.

Helaas kon Valken de 1-0 niet uitbreiden of zelfs maar vasthouden. Mark had de 2-0 op zijn schoen, maar hij raakte de paal. Enkele minuten later profiteerde Spirit van onachtzaamheid in de Valkendefensie. Een diepe bal over rechts belandde na een schot, Peters strekkende armen en een Spiritvoet in de goal.

Valken kon het aardige niveau niet vasthouden in het restant van de wedstrijd. Spirit had meer balbezit, forceerde veel vrije trappen en corners. Er kwamen ook wel kansen voor Hoogkarspelers, maar die werden door wat voor reden dan ook niet verzilverd. Valken verkoos de counter als redmiddel. Mark kreeg nog een kans, maar oog in oog voor de keeper prefereerde hij zijn linker boven zijn rechter waardoor de bal niet genoeg vaart kreeg om de opponent te verrassen. Spirit leek met de winst aan de haal te gaan toen een invaller spits de bal 1 meter voor de doellijn in zijn voeten kreeg gecaramboleerd. Hij schrok echter zo van zijn kans dat hij Mark Borst te kans gaf om hem zo te hinderen dat het schot naast vloog.

Al met al een zwaarbevochten punt, maar gezien de 1e helft niet onverdiend. De ploeg zal wederom moed putten uit dit kleine succesje. De komende weken wachten alle huidige directe concurrenten, SEW, Andijk, Oosthuizen en De Rijp. Met een complete selectie in zijn zak zal Hans met een gerust hart de komende weken afwachten. Want met de huidige progressie kan het niet anders of de punten komen als vanzelf in die tas.

Groet en tot zondag
Mark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken