SEW – Valken 0-2 (0-1)

Het lijkt dit jaar allemaal anders te zijn als andere jaren bij De Valken. Gingen ploegen in het verleden met knikkende knieën naar Hem, nu is het nog niet voorgekomen dat zonder punten sportpark de Drieban werd verlaten. Omgekeerd was Valken in uitwedstrijden relatief kwetsbaar en werden veel punten tegen vooral laagvliegers onnodig weggegeven. Dit jaar lijkt de spelopvatting van de Roodgroene brigade vooral in uitwedstrijden goed te werken.

Slachtoffer van de dag was SEW. Tot zondag nog zonder overwinning, maar wel in het bezit van vier punten. De punten werden vooral tegen laaggerangschikte teams behaald dus was het voor de Nibbikkers zaak nu eindelijk 3 punten te pakken. Er stond immers nog een zwaar programma op hen te wachten. Hoe anders was het voor De Valken, dat zijn 5 puntjes onder andere tegen betere goden had vergaard. Trainer Hans zag dan ook zeker mogelijkheden voorafgaand aan het duel.

Nog iets is anders dit jaar. Normaal gesproken zijn toch vaak de spitsen die voor de treffers zorgen, maar bij De Valken is niets minder waar. Topscoorder Michiel speelt sinds speeldag 1 linkshalf. Niet direct een positie waar veel doelpunten vandaan komen. De beoogde goalgetters staan nog op nul en functioneren zij opvallend genoeg meer als aangever voor de opkomende ‘jonge honden’ van het middenveld. Lennard heeft als excuus dat hij de afgelopen drie weken voornamelijk als invaller heeft geacteerd vanwege zijn kuitblessure, maar hij zal als ‘all time’ topscoorder nu toch eens het net willen zien bollen.

Maar goed, de wedstrijd tegen SEW startte met Lennard terug in de basis. Als aanvallende middenvelder moest hij de voorsten Mark en Marcel, van meer ondersteuning voorzien. Verder mocht André nog op de bank beginnen omdat hij nog niet had getraind en was Chris weer terug op de voorstopperplek. Nobi was namelijk ditmaal degene die een weekendje weg was. De mannen wisselen elkaar prima af.

Valken begon aardig aan de wedstrijd met als vanouds een ijverige Michiel aan de linkerkant en Mark die constant de actie zocht. De keren dat die acties lukten kwam de voorzet net niet bij de juiste persoon. SEW kwam gedurende de eerste helft meer in balbezit en kreeg ook enkele mogelijkheden. Eenmaal moest Jos op de lijn redding brengen op de enige keer dat Peter gepasseerd werd.

Toen stond het overigens al 0-1. Mark werd licht getoucheerd op een op het oog ongevaarlijke positie. De vrije trap, door Sander genomen, verdween echter zonder interventie van een speler bij de 2e paal in de goal. Een welkom geschenk voor de ploeg die niet fantastisch in de wedstrijd zat. Tien minuten voor rust had het ook zomaar 0-2 kunnen staan toen Lennard een voorzet van Mark naast kopte. De resterende minuten drong SEW aan, maar doorstond Valken de blauwe golf zonder problemen.

De rust werd gebruikt om het belang van de drie punten nogmaals te benadrukken en dat op deze manier niet ging lukken.

Na rust bleef het echter lang billenknijpen voor de Hemmer toeschouwers. Ondanks dat Valken zijn zaakjes aardig voor elkaar had, was de minimale voorsprong geen reden om achterover te kunnen leunen. Gelukkig was Michiel wederom bereid om Valken een doelpunt te bezorgen. Opnieuw (sorry lezers, ik kan er ook niets aan doen…..), was het Mark die middels een voorzet vanaf rechts de aangever was. De bal kwam puntje zestien aan de linkerkant stuiterend naar hem toe, maar hij volleerde het leer knap in de verre hoek.

Even daarna leek Mark zijn eerste competitietreffer te maken, maar hij tikte de bal via een SEW-been over na een voorzet van Lennard.

Even werd het onvriendelijk op het veld toen André een harde overtreding bij de zijlijn met direct rood bestrafd zag worden. De scheidsrechter had het voorval niet gezien, maar op advies en op gevoel dacht hij hiermee de juiste beslissing te nemen. Toegegeven, de rode kaart was wellicht terecht, alleen was de gele kaart die de slaande SEW-speler daaropvolgend kreeg dan weer niet helemaal volgens de regels. Aan de andere kant, ik weet niet hoe wij hadden gereageerd op een dergelijk voorval.

SEW kreeg tegen tien man nog enkele goede kansen, maar Peter stond als tijger te keepen en hield alweer de nul. Al met al valt de productie voorin nog wat tegen, maar dat wordt prima gecompenseerd door de sterk spelende achterhoede, Mark B, Jos D, Chris W. en Sander de W. met als slot op de deur Peter.

Volgende week krijgt Valken Andijk op bezoek. Een nieuwe kans om de weg omhoog door te zetten.
Komt dat zien!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken