Dames 1 pakt punt tegen Kolping op inzet en karakter (en dankzij Sylvia)

Zondag 12-11-2006 moest Valken Dames 1 voor hun 6e wedstrijd uit naar Kolping Boys 2, waar we vorig seizoen op kunstgras redelijk kansloos met 3-0 van hadden verloren. Voor de wedstrijd memoreerde de trainer dat we nu beide evenveel verliespunten hadden (6) en wilden we aansluiting houden met de top, dan zou het wel gewenst zijn dat we hier zouden winnen. Hij vond Kolping een ploeg die altijd wel probeert te voetballen en dat vaak ook goed doet; het zou dus zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden. Een ‘meevaller’ was misschien wel dat we niet op het ‘kunstgrasveld’ hoefden te voetballen en na een laatste waarschuwing van de trainer dat ze opvallend veel uit corners scoren en dat we daarom extra attent daarop moesten zijn, alsmede op hun opkomende backs, begonnen we om 12.00 uur aan de wedstrijd. Dieuwer en onze ‘Walibi’ tweeling begonnen als wissel, terwijl Sanne L. afwezig was.
Kolping begon heel goed en fanatiek en dat leverde gelijk al 2 corners op en uit de tweede werd de bal niet snel genoeg weggewerkt door onze verdediging en van dichtbij was Syl kansloos: 1-0. Kolping bleef veel sterker en dwong een aantal corners af, die allemaal gevaarlijk waren, maar gelukkig was onze Sylvia goed op dreef en bleef het voorlopig bij 1-0.
Pas rond de 20e minuut kwamen wij er eindelijk goed uit en dat leverde de eerste corner voor ons op. Hierna kwamen we wat beter in de wedstrijd en maakten het onze tegenstandsters wat lastiger, maar Kolping hield het beste van het spel. Na een halfuurtje schoot Kolping op de lat en vlak voor rust waren ze ook nog een paar maal gevaarlijk, maar scoorden niet, zodat de rust aanbrak met een 1-0 voorsprong voor Kolping.
In de rust liet de trainer ons weten, dat met name het eerste kwartier zeer slecht was van onze kant, omdat we Kolping veel te gemakkelijk lieten voetballen (niet kort genoeg gedekt, geen duels aangaan en winnen)
Als je deze tegenstander geen strobreed in de weg legt, vraag je om moeilijkheden en een afstraffing. In de tweede helft moest Patries bij hun opbouw van achteruit hun laatste man afdekken en opstoren, omdat bijna al hun aanvallen bij haar begonnen. Verder dus korter dekken en laten voelen dat wij er ook nog zijn! Guda moest linksvoor gaan spelen en Dieuwer linkshalf.
De start van de tweede helft was bijna identiek aan de eerste: een goed spelend Kolping dat reeds na 2 minuten moest worden gestuit door uitblinkster Syl. In de eerste 10 minuten na rust kregen we weer 4 a 5 corners tegen met alle gevaar vandien. Na ongeveer 15 minuten kwam Guudje plotseling 1 op 1 te staan, omdat Kolping met veel mensen voor de bal speelde en na een fraaie kapbeweging en een droog schot, stond het zomaar 1-1.
Hierna nam Kolping het heft weer in handen, hoewel gezegd moet worden dat we meer tegenstand boden als in de eerste helft en gelukkig ook heel hard bleven knokken. In de 20e haalde een van de Kolping spitsen van afstand verwoestend uit, maar zie het was Sylvia die met een zeer fraaie zweefduik de bal uit de bovenhoek tikte en dus weer slechts een corner tegen. Omdat Kolping met veel mensen bleef aandringen om de winnende goal te maken, lieten ze achterin nog al wat ruimte en rond de 40e minuut ging onze libero Kim snel mee naar voren en dat leverde uiteindelijk nog een corner voor ons op waaruit we bijna nog scoorden (bal werd van lijn gekopt) Dit zou zeker teveel van het goede geweest zijn, maar in voetbal wint niet altijd de sterkste en een oude voetbalwet zegt ook, dat als je ze zelf niet maakt, je het dan vaak aan de andere kant oploopt.
Al met al een zeer moeilijke wedstrijd voor ons met uiteindelijk toch een zwaar bevochten punt mee terug naar huis. Complimenten aan iedereen voor de strijdlust en het blijven doorgaan (Jo), maar vandaag zijn de grootste complimenten toch voor onze doelwachtster Syl die ons telkensweer in de wedstrijd hield, zodat we heel voorzichtig misschien nu al mogen concluderen dat de aparte keeperstrainingen van de ons welbekende Peter M. te B. nu al hun vruchten beginnen af te werpen.
Komende zondag thuis tegen Always Forward en met dezelfde inzet, maar dan ook met beter voetbal moet het mogelijk zijn de 3 punten thuis te houden.