De Valken – Grasshoppers 2-0 (0-0)

Hierbij een korte impressie van de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Grasshoppers. Kort omdat ons plaatselijke suffertje ook al aandacht heeft besteed aan deze wedstrijd en we intussen alweer lang naar komende zondag aan het kijken zijn.

Grasshoppers draait dit seizoen wel aardig. De Groenen staan liefst 2e in de rangschikking al zijn de verschillen bijzonder klein, zowel qua punten als qua niveau. Valken hoefde geheel niet onder indruk te zijn van de tegenstander, helemaalmet de 4-1 overwinning voor de beker enkele weken eerder in het achterhoofd.

Na de dramatische nederlaag tegen De Rijp hebben de mannen van Hans Valk de rug weer weten te rechten. De nederlaag was niet alleen te wijten aan het slechte spel maar ook aan misfortuin, afwezige spelers en een messcherpe tegenstander die elke fout van zowel Valken als scheidsrechter optimaal wist af te straffen. Zaak om niet al te lang bij deze zeperd stil te staan en na een verhelderend gesprek bij Lowie thuis met de groep was de stemming weer een stuk positiever.

Goed, de wedstrijd zelf dan. Valken en Grasshoppers waren de 1e helft aan elkaar gewaagd. Het enige verschil was de kansenverhouding. Waar Grasshoppers tot slechts een enkele voorzet kwam, kreeg Valken al enkele kansjes en 1 kans. Die kans was voor Lennard die een kopbal van dichtbij gepareerd zag worden. Veel meer dan veel mislukte voorzetten, slordige eindpassjes en een duels was er niet te zien op het veld.

De 2e helft mocht Valken naar de favoriete kant spelen en wederom bleek dit geen mythe. In een mum van tijd wist de ploeg met twee goals het duel op slot te gooien. ‘De verdediging van Grasshoppers leek wel een Zeeuwse dijk tijdens de watersnoodramp’, aldus een overgelopen supporter na de wedstrijd. Michiel (5e goal) en Mark (1e goal) waren de gevierden. Vooral laatstgenoemde nam uitgebreid de tijd de goal met begeleiding en spelers te vieren.

Vreemd genoeg werd Grasshoppers daarna pas actiever. Vooral de aalgladde nummer 10 bleek een ware plaag voor de defensie. Gelukkig waren zijn voorzetten niet secuur en waren die enkele goede kansen niet aan de voorwaartsen besteed. Peter was een sta in de weg en hield daarmee voor de 3e keer de nul. Dat is al meer dan het hele vorige seizoen als ik mij niet vergis.

De Valkenscore bleef tot 2 beperkt, want vooral Camillo kon een prima invalbeurt niet bekronen. Vooral zijn inzet bij de 2e paal na een voorzet van Michiel had een beter lot verdiend.

Dankzij deze overwinning stijgt Valken naar de ruime middenmoot. Deze loopt van plaats 2 tot plaats 10 dus dat was ook niet zo verrassend. Komende week mag de ploeg eindelijk weer eens uit voetballen en wel tegen ALC. De Abbekerkers hebben na een flitsende start de weg omlaag gevonden en lijken te smachten naar de winterstop. Valken dient echter te waken voor onderschatting, want dat hebben ze eerder dit seizoen al moeten bekopen met een merkwaardige 0-2 nederlaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken