Dames 1: verslag winterstop, nieuwe shirts en verlies in oefenwedstrijd (0-5)

Tijdens de winterstop hebben de dames tal van leuke dingen gedaan, waaronder de Kerstborrel in de kantine, de verjaardag van Guda, nieuwjaarsreceptie en afgelopen zaterdag was er ons traditionele winterstopuitje. Eerst gingen we met zijn allen (15 meiden, Patrick en Hennie) eten bij de Buren, wat prima verzorgd was en daarna gingen we nog een paar uurtjes naar Patries en Peter, waar we een (moeilijke) quiz voorgeschoteld kregen. Ook maakte de trainer de diverse tussenstanden bekend en kondigde tevens aan dat er binnenkort met een actie gestart zal worden om te komen tot meer damesleden en ook meisjes, zodat we wellicht volgend seizoen met meer vrouwen / meisjesteams kunnen gaan starten. Bij deze nog dank aan de organisatie van deze geslaagde avond en zeker ook aan de maaksters van de quiz.
Ook de trainingen zijn sinds 4 januari weer gestart en worden over het algemeen goed bezocht, wat ook wel nodig is, omdat we de tweede helft van de competitie weer volop aan de bak moeten om minimaal onze 3e plaats vast te houden.
Afgelopen Zondag 14-1-2007 had de trainer een oefenwedstrijd geregeld thuis tegen de 2e klasser Zaandijk en hoewel donderdags de velden nog blank stonden, ging het gewoon door met prachtig weer en een redelijk veld.
Voor de wedstrijd kwam onze Jolene met de nieuwe shirts aan, die eindelijk klaar waren en nu alvast heel hartelijk dank aan de sponsors GROOT & NIEUWEBOER MAKELAARDIJ en KREDIETHUIS FINANCIERINGEN.
Afwezig waren Danielle (zwanger), Sanne L.(geblesseerd),Chantal (hardlopen in Egmond) en met Sanne B. in de wissel begonnen we om 12.00 uur op het B-veld o.l.v. scheidsrechter Ed K. aan de wedstrijd. De eerste 15 / 20 minuten waren slecht van onze kant; het leek wel of we weer moesten wennen na een maandje geen wedstrijd en dit resulteerde in een aantal corners voor Zaandijk en ook een paar kansjes, maar voorlopig hielden we evengoed de 0 achter. Na zo’n 20 minuten kwamen we wat beter in ons spel, wat resulteerde in een aantal aardige combinaties, zonder dat dat echter kansen opleverde. De rust brak aan met de brilstand 0-0.
In de rust was de trainer niet echt te spreken over met name de eerste 20 minuten en constateerde dat we zoals zo vaak de meeste duels te slap ingingen met als gevolg veel balverlies. Ook bij corners tegen moest de bal eerder uit ons strafschopgebied en tot slot moesten we elkaar meer coachen en helpen.
De tweede helft ging Guda meer naar voren spelen en Sanne B. gewoon weer linksback. Dit resulteerde erin dat we in ieder geval voorin af en toe wat gevaarlijker werden met name door de actieve Guda, terwijl ook Dieuwertje wat kleine kansjes kreeg. Toch bleek niet voor niets dat Zaandijk een klasse hoger speelt en vandaag ook 4 of 5 wissels mee had en wij slechts 1. In ongeveer de 10e minuut kwam een uittrap van Kim bij een Zaandijkse terecht en daarna zomaar bij de spits die simpel 0-1 maakte. Hierna kwamen wij er ook soms best aardig uit, maar in de 20e minuut kon Syl een afstandsschot niet klemvast houden en uit de rebound werd het 0-2.
Vijf minuten daarna was er bij een diepe bal van Zaandijk een misverstand bij ons op de rand van het strafschopgebied en vrij simpel werd het 0-3. Na een halfuur werd het na een diepe bal die niet goed werd verdedigd door Madeleine ook nog 0-4. Hierna werden wij wat sterker en dat resulteerde in een paar goede acties van Guda en ook Dieuwertje was hier bij betrokken. Vlak voor tijd kon hun rechtsbuiten zomaar zonder Sanne B. ons strafschopgebied binnen lopen en simpel voorzetten voor een intikkertje, wat 0-5 betekende en tevens de eindstand.
Al met al een toch wel nuttige oefenwedstrijd met een ietwat geflatteerde einduitslag, maar door het spelen van dit soort wedstrijden worden we alleen maar sterker, met name als we leren van de fouten die gemaakt worden en die door hoger spelende teams eerder afgestraft worden.
Komende zondag opnieuw tegen een 2e klasser en wel voor de beker thuis tegen RKEDO die 2e staan in de tweede klasse. Dit wordt dus ongetwijfeld weer een zware pot, maar in bekerwedstrijden weet je het maar nooit, dus misschien zorgen we wel voor een verrassing !

LET OP: IN VERBAND MET HET MAKEN VAN ELFTAL FOTO’S SAMEN MET DE SPONSORS VAN ONZE NIEUWE SHIRTS VERZAMELEN WE REEDS OM 10.00 UUR !!!!