Onverdiende nederlaag met 1-0 voor Valken Dames 1

Afgelopen zondag 4-2-2007 moesten we voor onze 10e wedstrijd uit naar Limmen om daar te spelen tegen de plaatselijke dames. Limmen had voor de wedstrijd ook 16 punten uit 9 evenals ons, maar hun doelsaldo was iets beter. Thuis hadden we krap met 1-2 verloren, waar minimaal een gelijkspel op zijn plaats was geweest.
Kortom twee gelijkwaardige tegenstanders die beiden voor de winst zouden gaan om in de top drie mee te blijven draaien.
De trainer waarschuwde voor de wedstrijd nog een keer voor hun inschuivende laatste man en gaf nog wat aanwijzingen over hoe om te gaan met spelhervattingen door Sylvia en/of Kim.
Met Madeleine en Sanne L. op de bank en Chantal als supportster, begonnen we om 14.00 aan de wedstrijd en zoals regelmatig begonnen we erg slap, zodat het leek of Limmen beter was, wat resulteerde in een aantal corners tegen, maar niet in echt grote kansen voor Limmen. Na ongeveer 15 / 20 minuten kwamen we wat beter in de wedstrijd, zonder dat we nu echt gevaarlijk werden. Het spel ging wat heen en weer tot een kwartier voor rust toen Valken eindelijk de boel achterin bij Limmen vastzette en dat leverde wel kansen op o.a. voor Bianca (net naast), Myra (schot i.p.v. voorzet), Patries (over na goede actie) en een poging van Sanne L. uit een corner van Guda, maar helaas stond de paal in de weg. Rust derhalve 0-0.
De trainer was behoorlijk ontevreden over de eerste 20 minuten, maar gezien het spelbeeld daarna zag hij toch wel mogelijkheden om deze wedstrijd te winnen, vooral als we bleven voetballen zoals het laatste kwartier voor rust.
Na de rust gingen we wel goed van start, maar ook Limmen bleef goed partij bieden, zodat het een spannende wedstrijd bleef. In de 10e minuut zette Gesina met een steekpas Patries voor de keeper die de bal niet klem kon pakken en het schot daarna van Patricia werd door een Limmen speelster van de lijn gehaald. Daarna nog een prima combinatie tussen Myra en Sanne L. over rechts en een vrije schop over door Patries. Ook Limmen bleef het proberen, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Rond de 20e minuut veroverde Jolene goed de bal en ging alleen op de keepster af, maar helaas schoot ze naast. Na een halfuurtje een van de vele corners tegen en ja hoor de bal viel zomaar bij de 2e paal en werd binnengelopen door een Limmen speelster wat 1-0 betekende.
Gelijk hierna gingen we achterin 1 op 1 spelen om alsnog de dikverdiende gelijkmaker te maken, maar behoudens enkele kansjes zat het er vandaag helaas niet in, misschien ook omdat vandaag de echte overtuiging ontbrak en we zodoende niet het beetje geluk konden afdwingen wat je wel eens nodig hebt. Ook schoten we vandaag van iets te ver en iets te snel, waar afspelen vaak een betere optie was geweest.
Onverdiend verloren dus, maar dat kan in het voetbal wel eens gebeuren. Geen paniek verder, want het laatste uur is er redelijk goed gevoetbald, maar helaas scoren we wat moeilijk de laatste tijd.
We dalen naar de 5e positie en zondag komt de koploper Fortuna bij ons op bezoek en dat betekent in principe weer een zware pot, maar zoals gebruikelijk gaan we ons uiterste best doen om de punten in Venhuizen te houden.