DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Spirit’30 – De Valken 0-0

Met zes punten voorsprong op de gevreesde degradatieplek en met tevens 6 punten verwijderd van een nakompetitieplek mocht je zeggen dat Valken tussen het wal en het schip dreigde te belanden. Gezien het resterende programma zal Valken niet direct omhoog kijken, want er staan nog veel uitwedstrijden de ploeg te wachten. De 0-0 uitslag tegen Forward gaf de burger moed voor een nieuwe confrontatie tegen aartsvijand Spirit. De gemeentegenoten hadden een prima reeks neergezet na de winterstop en doen opeens weer volop mee voor de 4e stek. Een plek wat misschien wel recht gaat geven op een extra serie wedstrijden aan het eind van het seizoen.

Valken is daar niet direct mee bezig. SEW en De Rijp van zich afhouden is het voornaamste streven. Ook tegen Spirit stond er daarom een massieve verdediging klaar om de Spirit aanvallers tegen de houden. Voorin mochten wederom Bart, Mark en Camillo het uitvechten tegen een numerieke meerderheid. Meevaller voor Hans Valk was de terugkeer van Christian en Michiel. Lennard was afwezig vanwege wintersport en Niels Kool had last van de knie.

Goed, de wedstrijd dan. Het werd geen derby waar de vonken vanaf vlogen. Beide ploegen waren bang om te verliezen. Bovendien waren de kansen die er dan kwamen niet aan de spelers besteed. Valken kwam enkele malen goed weg. Sander haalde een bal van de lijn, en Joost maakte hands op de doellijn bij 1 van de vele Hoogkarspelse corners. Bij een andere corner werd ook nog eens de lat geraakt. Kortom, Peter hoefde weinig in actie te komen, maar dat lag dan meer aan de Spiritaanvallers dan aan de Valkenverdedigers.

Valken liet zich ook niet onbetuigd. Een vrije trap van Chris belandde voor de voeten van Michiel. Het volleerde de bal iets te zacht waardoor de keeper in twee keer redding kon brengen net voor de instormende Mark die weliswaar de bal veroverde maar daarbij een arm gebruikte. Daaropvolgend was een perfecte counter aan Valkenkant bijna succesvol. Michiel, Mark D, Mark B en eindstation Camillo namen deel aan deze aanval. Laatstgenoemde raakte de bal niet goed en zag het leder ver over doel zwaaien terwijl de doelman al verslagen leek.

Na rust werd het spel er niet beter op. Spirit bleef de bovenliggende partij qua balbezit, maar creeerde vrijwel niets. Een zelfde beeld als tijdens de wedstrijd tegen Forward. Helaas was ook ditmaal de aanval niet bij machte veel gevaar te stichten. Alleen Joost had een goede kans toen hij randje zestien mocht aanleggen op aangeven van Mark. Zijn schot werd gekeerd en de rebound werd over het doel getikt door Mark.

De wedstrijd sleepte zich naar het eind. Valken was eigenlijk ook wel tevreden met een nieuwe 0-0 en Spirit zag ook dat de buren uit Hem niet van plan waren zich weer te laten piepelen in de slotfase, zoals afgelopen seizoen. Beide ploegen verdienden zo een punt, met als grote verliezer het publiek. Zoals eerder gememoreerd, Valken is blij met ieder puntje in deze fase van de competitie. SEW pakte ook een punt, zodoende blijft het gat 6 punten. Op het oog een groot gat, maar in de wetenschap dat de Nibbikers nog naar Hem komen, weten we wel beter.

De komende periode zullen we meer het accent moeten leggen op het scorend vermogen. Want al die 0-0 wedstrijden is misschien leuk voor een keeper, echt vrolijk worden we er niet van. Zondag aanstaande staat weer eens de wedstrijd tegen Oosthuizen op het programma, een ploeg met veel doelpunten voor, maar ook tegen. Laten we hopen dat we na 270 doelpuntloze minuten weer eens het net weten te vinden, en natuurlijk dat de drie punten mee naar Hem gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Marije Appelman, 17-04 (21 jaar)
Jos Dalmulder, 18-04 (46 jaar)
Britt Vreeker, 18-04 (19 jaar)
Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com