De Valken B2 : gewoon een lekkere overwinning !

Na de kater van vorige week uit bij ASV, 3-1 verlies, mochten we vandaag aantreden tegen De Blokkers B3. Een pittige wedstrijd tegen een ploeg die op de derde plaats staat en fysiek erg sterk kan spelen. Uit verloren we met 4-0.
Vandaag traden we, als gevolg van de voorjaarsvakantie, met een aantal gastspelers aan. Tijmen, Erik, Vincent en Dennis. En er stonden nog een aantal spelers te trappelen om mee te doen. Kijk de motivatie om te spelen is dus bij de Valken optimaal. Klasse mannen.
We begonnen de wedstrijd veel te slap en de Blokkers maakte daarvan dankbaar gebruik. Iedere bal was voor de tegenpartij. Een stand van 0-2 na 20 minuten was dan ook logisch. Tussen de 2 doelpunten in stopte Dennis Hofland nog op prachtige wijze een penalty.
Daarna domineerde de Valken nadat door een tactische omzetting, Erik in de achterste linie, we van achteruit veel beter gingen voetballen. Bas, Tijmen en Erwin werden dankzij hun snelheid ook levensgevaarlijk. Toch moest een speler van Blokkers er twee keer aan te pas komen met een eigen doelpunt, Waarvan 1 van wonderbaarlijke schoonheid was, stijf in de kruising. Ook Erwin wist te scoren waardoor we toch verrassend met een 3-2 voorsprong de rust in gingen.
De tweede helft hetzelfde beeld. De eerste 10 minuten overheerste de Blokkers. We hielden echter achterin de boel op orde. Daarna door de snelheid van Bas en Erwin was er voor de Blokkers ging houden meer aan. Ik citeer de coach van de Blokkers :’we waren achterin het helemaal kwijt en konden geen vat krijgen op de snelheid van de 2 buitenspelers’. Een compliment dus van de tegenpartij.
Met 2 doelpunten van Erwin en 1 van Bas liepen we snel uit naar 6-2. Dat tegen het eind van de wedstrijd de Blokkers nog 1 keer wist te scoren was van geen enkel belang. Eindstand : 6-3 !!
Gewoon een lekkere overwinning dus !!
Volgende week uit tegen de koploper, Westfriezen. Met de overwinning van vandaag in de tas gaan we daar vol goede moed naar toe.