Dames 1 weet opnieuw niet te scoren: 1-0 verlies

Afgelopen zondag 4-3-2007 moesten we uit naar de dames van KSV te Heerhugowaard om daar onze 10e (ja, ja) competitiewedstrijd te spelen. Thuis hadden we ze verdiend verslagen met 4-2, maar ja we weten het:resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst!
Voor deze wedstrijd stonden wij 5e en met 3 punten minder KSV 6e. Wederom dus weer een belangrijke wedstrijd voor beide partijen. Omdat Kim afwezig was wegens vakantie! moest Gesina als laatste man beginnen en de trainer zei dat ze goed voor rugdekking moest zorgen en dat het uitverdedigen niet altijd even mooi hoefde: soms weg=weg. De beide backs moesten kort dekken (binnenkant) omdat KSV twee snelle en gevaarlijke buitenspeelsters heeft.
Guda moest als mid-mid proberen de bal in de ploeg te houden en voorin moesten de spitsen duidelijk laten zien wat ze wilden (beweging zonder bal) Als laatste benadrukte de trainer dat we het met zijn allen moesten doen en dus niet op elkaar mopperen als er wat fout gaat, maar juist dan een stapje extra doen om de fouten te herstellen.
Dus zonder Kim en ook Sanne L. en met ons oproeplid Chantal in de wissel begonnen we aan de wedstrijd en de eerste 10 / 15 minuten was KSV iets sterker, zonder dat ze echt gevaarlijk werden. Rond de 20e minuut ging Dieuwertje diep op bal van Guda, maar haar schot ging naast. Even later was er een mooi een-tweetje tussen Patricia en de sterk spelende Bianca dat werd besloten met een poeier van Bianca, maar helaas kwam de bal via de onderkant lat weer terug in het veld.
Hierna was er weer wat meer balbezit voor KSV, maar een kwartier voor rust zette Valken de tegenstander goed vast op hun helft en dat resulteerde in een aantal mogelijkheden voor
opnieuw Bianca, voor Patricia en Guda, maar de bal wou er niet in. Vlak voor rust verdedigden we te slap uit en na een een-tweetje tussen 2 vrijstaande KSV speelsters was het met een schuiver in het hoekie zomaar 1-0 voor KSV wat ook de ruststand was.
In de rust constateerde de trainer dat Sylvia eigenlijk alleen maar terugspeelballen en opraapballen had gehad en wij toch eigenlijk de betere kansen. Hij zag dus nog wel degelijk mogelijkheden om de stand in ons voordeel om te buigen. Hoewel Gesina het niet verkeerd deed als laatste man, voelde ze zich daar toch niet op haar gemak en daarom draaide de trainer haar om met Jolanda, terwijl Patricia na rust vanaf rechts moest starten.
De start in de tweede helft was overtuigend voor Valken, wat resulteerde in een aantal corners en doelpogingen, maar schoten van Gesina, Guda en 2x Bianca waren of te slap of niet goed genoeg gericht. KSV loerde op de counter via haar snelle aanvalsters en na ongeveer een kwartier schoot een van hen voorlangs. Hierna werden wij weer sterker en gevaarlijker, maar hun keepster redde o.a. goed op een schot van Gesina. Na een halfuur opnieuw een counter van KSV, maar de goed naar binnen geknepen Madeleine redde via de buitenkant paal.
Na een van de vele corners voor ons, leek Jolene de bal binnen te lopen, maar de bal werd op de doellijn gered door een van de KSV verdedigsters. We bleven het proberen, maar helaas wisten we opnieuw niet tot scoren te komen en wederom verloren we dus met het kleinst mogelijke verschil.
Complimenten aan onze verdediging en met name aan onze backs Madeleine en Sanne B.
die moeilijke tegenstandsters hadden, maar zich goed van hun taak kweten. Verder is er door iedereen keihard geknokt voor een beter resultaat, maar de laatste wedstrijden hebben we grote problemen met scoren ondanks goede kansen. Uithuilen en op naar de volgende wedstrijd.
We blijven 5e en in de piepkleine competitie staan de teams nog erg dicht bij elkaar en is er nog van alles mogelijk!

NB: Patje, nog bedankt voor het gezellige verjaardagsfeestje