Dames 1 verliest van koploper (en de storm)

Zondag 18 maart jl. moesten wij thuis aantreden tegen de koploper Fortuna Wormerveer, waar we uit (verdiend, maar ongelukkig) van hadden verloren met 2-1.
We waren gebrand op revanche en wilden dus beslist onze eerste punten in 2007 binnen gaan halen. Helaas waren we (weer) niet op oorlogssterkte, omdat de zusjes Bertrand verstek lieten gaan vanwege familieverplichtingen en voor de wedstrijd gaven zowel Sanne B. als Bianca aan zich niet 100% fit te voelen, maar gelukkig konden ze wel starten.
De trainer gaf aan dat de tegenstandsters achterin wel mochten opbouwen, maar dat we ze vanaf de middenlijn moesten oppakken. Onze linies moesten dus kort op elkaar spelen, waarbij de achterhoede toch niet te ver moest inzakken. De bedoeling hiervan was bij balverlies het veld klein te maken, zodat zij niet zo makkelijk konden combineren. Onze backs moesten attent zijn op de snelle buitenspeelsters en verder moesten we proberen hun schoten eruit te halen. Zoals altijd moesten we kort dekken en daarbij mochten we ons best eens wat meer laten voelen! en daarbij vooral niet ingaan op hun “gepraat” en ook de (officiële) scheids moesten we met rust laten.
Als laatste benadrukte de trainer nog eens, dat we het met zijn ALLEN moesten doen; het blijkt met onze toch smalle selectie, dat we iedereen hard nodig hebben en het helpt niet mee aan een goed resultaat en een goede sfeer als sommigen af en toe weer wat “mopperig” zijn op anderen!
Met Chantal in de wissel en na 1 minuut stilte vanwege het overlijden van Franck Meester, begonnen we met een flinke wind mee en o.l.v. scheidsrechter Schuitemaker aan de wedstrijd.
Gelijk in het begin dwongen we een corner af, maar mede door de wind, ging de bal over het doel. In ongeveer de 5e minuut schoot Jolene van ver en hoewel de keepster de bal makkelijk leek te kunnen oprapen, ging de bal er toch via de paal en de keepster op een vreemde manier in: 1-0 voor!
Hierna liet Fortuna zien dat zij er ook nog waren en gingen zij ook in de aanval. Een eerste schot ging nog over, maar na een kwartiertje kon te gemakkelijk vanaf links een voorzet gegeven worden en de bal verdween zomaar over Syl heen in het doel, waarbij gezegd moet worden dat dat mede kwam door de wind en de zon.
Hierna golfde het spel heen en weer (zoals dat zo mooi heet) en ging bijna een van onze corners door Patries er in 1 keer in. Achterin werd er weer goed en stevig (Jo) verdedigd en echt grote kansen kreeg Fortuna dus niet. De laatste 10 minuten voor rust drongen wij, geholpen door storm mee, stevig aan, maar ondanks enkele kansen(Myra, Jolene) konden we niet meer tot scoren komen, zodat de rust aanbrak met 1-1.
Tijdens de rust was de trainer niet echt ontevreden, maar met zo’n sterke wind mee, hadden we eigenlijk meer moeten scoren. De tweede helft zouden we storm tegen hebben en dus zou het erg moeilijk worden om er uit te komen en gezien ons scorend vermogen van de laatste wedstrijden zou het ook zeer lastig worden om zelf tot te scoren te komen. Het devies was dus de 1-1 zo goed en zo lang mogelijk te verdedigen, hoe lastig dat ook zou zijn.
Helaas kwam de voorspelling uit en zijn we de gehele tweede helft nauwelijks bij het doel van Fortuna geweest, omdat onze spitsen Myra, Chantal en Sanne B. nauwelijks in balbezit kwamen. We moesten dus de ene aanval na de andere van Fortuna pareren. Het regende corners tegen, maar dankzij goed keeperswerk en enkele slidings van Kim hielden we de 1-1 het eerste halfuur nog vast. Na ongeveer 30 minuten was het helaas toch raak voor Fortuna, toen een van hun spitsen uit de draai binnen schoot: 1-2. Tien minuten daarna weer zo’n goal tegen via de binnenkant paal:1-3 en daarmee was de wedstrijd gespeeld.
Wederom verlies, maar desondanks toch complimenten voor de ploeg voor het harde werken en de wil om er samen wat van te maken. Het blijkt toch dat we tegen dit soort tegenstanders gewoon compleet en 100% fit moeten zijn en zoals vorig seizoen ook al een keer bleek, zijn wij ook niet echt liefhebbers van stormachtige omstandigheden.
Met nog 3 wedstrijden te gaan (naast de beker waar we nog inzitten) staan de nummers 3 en lager nog steeds redelijk dicht bij elkaar en we spreken “gewoon” af dat we nog steeds voor de derde of vierde plaats gaan!!

NB: complimenten voor de trainingsopkomst / beleving van afgelopen dinsdagavond.