Dames 1: eindelijk loon naar werken: 1-2 winst !

Zondag 25 maart jl. om 10.15 uur vertrek naar Purmerend, om daar uit te spelen tegen de dames 2 van de gelijknamige club. Ondanks invoering van de zomertijd was iedereen, zoals gebruikelijk keurig op tijd, zelfs ook de 6 Rotterdam gangers, die zaterdags bijna 12 uur in de weer waren geweest (van 15.15 tot 02.00 wintertijd) om een “zinderende” wedstrijd van het Nederlands Elftal te bekijken.
Thuis hadden we met 5-1 gewonnen, maar toen scoorden we nog makkelijk en waren we wat completer. Vandaag ontbraken naast natuurlijk Daan ook Guda en Myra, zodat we opnieuw maar 12 “man” hadden.
Voor de wedstrijd gaf de trainer aan, dat het weer eens tijd werd voor een winstpartij, wat ook zeer nodig was om niet nog verder te zakken op de ranglijst. Hij vond dat we gezien de trainingsopkomst in het algemeen en ook de trainingsbeleving we eigenlijk wel eens beloond mochten worden met 3 punten.
Het experiment van vorige week met Myra in de spits en Patries daarachter was niet echt goed gelukt door een aantal factoren: tegenstander die 2x zo lang was als Myra, Patries die niet vaak en snel genoeg kon aansluiten en ook natuurlijk de storm. Toch vond hij het nog een keer het proberen waard en dat betekende dat Lie in de spits moest beginnen en Tries als linkshalf. Achterin was alles bekend en we moesten opnieuw niet tegen elkaar tijdens de wedstrijd mopperen (als er al wat te mopperen zou zijn, dan maar na de wedstrijd!)
Dus: met goed weer, op een goed (kunst)grasveld, met een goede scheids, moesten we er met zijn allen tegenaan! Bovendien merkte de trainer nog op, dat 1 zaadpartij per weekend wel genoeg was en hij verwachtte dus een goede partij van ons.
Chantal begon als wissel en om 11.30 begonnen we goed aan de wedstrijd: al na 5 minuten stuurde Jolanda Jolene diep, maar helaas werd zij teruggefloten voor buitenspel. Daarna afwisselend balbezit voor beide partijen en na een misverstand tussen Patries en Kim, stond in de 10e minuut zomaar een spits alleen voor Sylvia, die (sinds kort in het bezit van een nieuwe auto, nieuwe handschoenen en nieuwe voetbalschoenen) bekwaam redde ten koste van een corner. Rond de 20e minuut waren er enkele fraaie combinaties op rechts tussen Dieuwertje en Jolene, maar helaas was of de voorzet niet goed of er was niemand voor het doel. Ook Purmerend kreeg enkele kleine mogelijkheden o.a. na het enigste kleine foutje van onze verder uitstekend en fanatiek spelende Jolanda (en dat terwijl ze eigenlijk helemaal niet mocht ballen vanwege een aantal hechtingen in haar “poot” !!) Rust dus 0-0.
In de rust was de trainer redelijk tevreden over het vertoonde spel; alleen hamerde hij er nog eens op uit te kijken met breedteballen (Patries) en omdat we de tweede helft de wind mee zouden hebben, moesten we wat vaker proberen te schieten op het doel. Duidelijk was wel, vond hij, dat er vandaag wel zeker winst in zat, maar dat roepen we al een paar weken en nu moest dat GVD (ja, ja) maar eens gebeuren !
Met Chantal voor Bianca en Patricia toch maar weer in de spits, begonnen we aan de tweede helft en de eerste 10 minuten was er na een goede actie van Dieuwertje een kansje voor Patries en kregen we een paar corners mee. We bleven sterker en rond de 20e minuut was het Jolene die uit een corner de bal met haar knie binnen liep (3x is scheepsrecht); 0-1 voor ons.
Natuurlijk zette Purmerend aan om de gelijkmaker te maken en helaas viel die al heel snel: Madeleine werd op de rechterachterlijn toch gepasseerd en de teruggelegde bal werd keihard binnengeschoten: 1-1.
Na een halfuurtje was er een mooie combinatie tussen Chantal, Gesina en Dieuwertje en laatstgenoemde schoot beheerst de 1-2 binnen. Kort hierna vlagde onze Patje zeer scherp bij een gevaarlijke tegenaanval en de scheids nam het vlagsignaal gelukkig over. Het laatste kwartiertje gebeurde er niet al te veel meer en na 90 minuten was het dus BINGO !
Complimenten aan alle 12 meiden en ook Patje: een nuttige, verdiende overwinning in een redelijk wedstrijd waar we gewoon weer lieten zien dat we collectief heel wat mans zijn en
we weten het nog steeds: Willen = Kunnen !
We stijgen weer een plek en gezien de komende wedstrijden van ons en de anderen, is met hard werken en wat geluk, nog wel een 4e plek haalbaar, wat helemaal niet verkeerd zou zijn voor een debutant in de 3e klasse.
Komende zondag voor de beker thuis tegen 2e klasser RKEDO en wie weet zit er wel een stuntje in (van mij mag het)