Gevoelige nederlaag in laatste wedstrijd Dames 1

Afgelopen zondag 22-4-2007 moesten we voor onze 14e ! en laatste competitiewedstrijd uit naar Always Forward in Hoorn. Thuis hadden we in een spannende wedstrijd in de laatste minuut gewonnen met 3-2 en voor deze wedstrijd hadden wij 16 punten en de dames uit Hoorn 15 punten. Om ze voor te blijven en de 5e plaats vast te houden moesten we dus winnen of minimaal gelijk spelen. De trainer kwam nog even kort terug op de teleurstellende wedstrijd van vorige week en verwachtte vandaag in ieder geval een betere pot met meer strijd en minder gepraat. Hij wees er nog op dat AF na de winterstop nog niet verloren had en thuis zelfs nog ongeslagen was en we zouden dus volop aan de bak moeten.
Zonder opnieuw Guda die werken moest en met Diewertje op de bank hielden we eerst 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Sjaak Koenis en daarna begonnen we aan de wedstrijd en reeds na 2 minuten kregen we een vrije schop tegen die door Syl werd weggeschoten i.p.v. te pakken en de rebound werd keihard ingeschoten: 1-0
Hierna stuurde Kim Myra de diepte in, maar haar lob ging over en kort daarna schoot Tries te slap in na een voorzet van Myra. Rond de 10e minuut dwong Jolene een corner af en hieruit werd uiteindelijk de 1-1 gemaakt door Sanne L. (met links!)
Hierna werd AF behoorlijk sterker en met name de spitsen waren zeer goed in vorm en onze verdediging had het erg moeilijk met ze. Na een klein kwartier haalde een van hun spitsen van afstand uit en de bal verdween over Sylvia heen in het doel:2-1. Na ongeveer 25 minuten maakten ze ook nog de 3-1 uit een goed genomen corner. Hierna kregen wij ook een paar kleine kansjes o.a. voor Myra en Patricia maar gescoord werd er niet. Ruststand derhalve 3-1.
De trainer constateerde in de rust dat de tegenstander behoorlijk sterker was geworden als in de 1e wedstrijd en dat ze een paar knappe goals hadden gemaakt. Waar het de laatste tijd bij ons maar niet wil lukken, speelden zij een wedstrijd waar alles wel lukt. Hij was in ieder geval wel tevreden over de inzet in vergelijking met vorige week en gaf ons de opdracht om voor de laatste maal dit seizoen nog 1 keer 3 kwartier alles te geven en wie weet zouden we dan ook nog eens een paar maal scoren.
Ondanks alle goede bedoelingen ging het opnieuw in de 2e minuut al weer mis: Sanne B. wilde (zoals altijd) voetballend uitverdedigen, maar i.p.v. de bal terug te spelen op bv. Syl of uit te schieten,verloor ze de bal en uit de voorzet die volgde, haalde de spits hard uit: 4-1
Omdat wij niet in ons spel kwamen en een aantal speelsters niet echt in hun beste doen waren, bleef AF sterker en na 10 minuten werd het uit een van de corners tegen zelfs ook nog 5-1.
AF bleef domineren en Sylvia moest nog enkele goede reddingen verrichten. Toch ook complimenten aan onze ploeg, dat ze ondanks een kansloze wedstrijd er toch voor bleven knokken tot het eind aan toe zonder ook al teveel te mopperen en te praten. Dit resulteerde nog in een lange solo van Dieuwertje die helaas niets opleverde en vlak voor tijd kwam Patricia alleen voor de keepster, maar tekenend voor onze serie na de winterstop, faalde zij in het afronden.
Kortom, een verdiende nederlaag tegen een pittige tegenstander, die ons met dit resultaat passeren op de ranglijst, zodat wij dit 1e seizoen in de 3e klasse afsluiten met een zesde plaats.
Niet onverdienstelijk voor een debutant, maar hadden wij na de winterstop niet een (te) smalle selectie gehad, dan had er m.i. toch meer ingezeten, maar dat moet dan volgend seizoen maar gebeuren.
Na afloop hebben we met zijn allen het eind van de competitie informeel afgesloten in Hoorn met een borreltje en een hapje en dat was weer erg gezellig. We trainen nog de hele maand mei door (samen met de nieuwe leden) en op 3 juni is ons traditionele eindfeest, waarna we het weekend daarop nog meedoen aan een internationaal toernooi in Gramsbergen en dan moeten we het een paar weken zonder voetbal doen, voordat we eind juli weer aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen beginnen.