DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

Verslag Internationaal Vrouwenvoetbaltoernooi te Gramsbergen

Na de afgelopen 2 jaar op toernooi te zijn geweest in Landgraaf (Limburg), hadden we ons nu eind vorig jaar al opgegeven voor het Internationale Vrouwenvoetbaltoernooi te Gramsbergen (Overijssel) Medio januari 2007 kwam het bericht dat we waren toegelaten (er is zelfs een wachtlijst voor dit toernooi) en dus vertrokken we op vrijdag 8 juni jl. richting Gramsbergen. Om 12.00 vertrokken Patje (die maar liefst 3 auto’s ter beschikking had gesteld!), Hennie en 8 meiden, terwijl er later die middag nog 3 dames zouden afreizen (Sanne B., Dieuwertje en Madeleine) Helaas gingen Danielle, Gesina, Guda en Sanne L. om uiteenlopende redenen niet mee, zodat we dit toernooi slechts 11 speelsters hadden en dus geen wissels.
Rond 14.30 arriveerden we op het bungalowpark ’t Hooge Holt, alwaar onze Kim via haar werk 2 bungalows had gereserveerd en na een eerste biertje, konden we om 15..00 inchecken en werden de kamers door de meiden ingenomen. Het was behoorlijk mooi weer en terwijl Patje en Hennie zich gingen melden bij de organisatie (het sportpark lag pal naast het bungalowpark), gingen de meiden lekker naar het aanwezige zwembad om te zwemmen en te zonnen. Hierna moest er natuurlijk gegeten worden en omdat we besloten hadden de eerste avond zelf te koken, moest iedereen even de handen uit de mouwen steken. En het moet gezegd het smaakte allemaal prima (complimenten)
Om 19.00 moesten alle reeds aanwezige teams zich melden op het plein bij het dorpshuis om deel te nemen aan de feestelijke parade door het centrum van Gramsbergen richting sportpark. Ook wij waren, compleet met Valken vlag, van de partij. Aangekomen op het sportpark werden eerst de volksliederen van Duitsland, Engeland, Polen en Nederland gespeeld en vervolgens landen parachutisten van de luchtmacht met de wedstrijdbal voor de te spelen openingswedstrijd Nationaal Militair Vrouwenelftal en het Nationaal KNVB Talententeam.
Inmiddels waren de laatste 3 meiden ook gearriveerd en in de rust van de wedstrijd gingen we met zijn allen terug naar de bungalows. Nadat iedereen zich had opgeknapt? gingen we eerst maar eens een kijkje nemen in de grote feesttent op het sportpark, alwaar de plaatselijke DJ de stemming er aardig inhad. Toen we dat wel gezien hadden gingen de meeste nog even het dorp in en kwamen we als eerste in een beetje onduidelijke kroeg terecht, waar Hennie zich liet afschepen met muntjes i.p.v. gewoon wisselgeld. We hadden het daar al snel bekeken en gingen toen naar café Het Station waar het gezellig druk was en waar je ook kon karaoken (als je tenminste aan de beurt kwam) Tegen twee uur gingen we richting het bungalowpark waar iedereen zijn bedje opzocht.
Zaterdagochtend deden Kim en Sylvia (onze cabrio girls) een poging om het van tevoren reeds bestelde ontbijt op te halen, maar dat lukte niet, zodat we met zijn allen in de auto’s moesten om in het dorpshuis te ontbijten. Hierna in tenue naar de velden (geen trainingspakken, want het was weer bloedheet), alwaar we om 09.30 onze eerste poule wedstrijd moesten spelen en wel tegen VV ZIGO. Alle wedstrijden duurden 18 minuten en het is bijna te raden, de wedstrijd eindigde in 0-0. Hierna werd er een teamfoto gemaakt door de organisatie, die alle speelsters na afloop van het toernooi mee naar huis kregen. De tweede wedstrijd was tegen Glanerburg 2 en ja hoor, gewoon 0-0. Hierna tegen JSV (poule winnaar) en deze pot verloren we met 0-1. De laatste poule wedstrijd ging tegen BVV Barendrecht 2 en deze verloren we ook en wel met 0-2. We werden 4e in onze poule en moesten in de tussenronde tegen Koninklijke UD 2 en hier bleef het zomaar 0-0, maar verloren we de penalty reeks. Hierdoor moesten we in de laatste wedstrijd spelen om de 15e en 16e plaats en wel tegen het Duitse team van SV Union Meppen. Na de “gebruikelijke” 0-0, wonnen we nu wel de strafschoppenreeks en uiteindelijk werden we dus 15e op dit toernooi.
Tussen de wedstrijden door probeerde onze webmasteres nog haar favoriete spelletje Klootzakken te spelen, maar dat ging de mist in, vanwege de (eigen) spelregels!
Hierna gingen we ons heerlijk douchen en opknappen in de bungalows om daarna de A en B finales te kijken o.l.v. Eric Schaamhaar. Hierna volgde de diverse prijsuitreikingen (in de grote tent, omdat het dreigde te gaan onweren.)
Rond 19.30 gingen we met zijn allen eten in het restaurant van het bungalowpark (buffet) en iedereen was daar ook wel aan toe. Toen weer naar de feesttent, waar het inderdaad groot feest was (druk en heet) en toen het optreden begon van Erwin Hulzebosch (een soort mislukte Jantje Smit) drukten wij onze snor richting het dorp. Chantal was nog zo bijdehand om de muntjes van Hennie weer om te ruilen voor eurootjes en we kwamen weer terecht in het karaoke café Het Station, alwaar het nog vrij rustig was. Hennie schoot nog even uit zijn slof bij het karaoken en we zijn daar nog een mooi tijdje gezellig gebleven.
Zondagmorgen eerst weer met de auto’s naar het dorpshuis om te ontbijten en toen heel rustig richting sportpark waar om 11.00 het zg. Fun Toernooi begon. Het was opnieuw stralend mooi weer en we moesten starten met het spel Dikke Bertha, waarbij de snelheid van de bal werd gemeten door een snelheidsmeter. Helaas bleek deze voor geen meter te werken, zodat dit spel even de mist inging. Als tweede onderdeel het Rokkenvoetbal, wat erg leuk, maar ook zwaar was. We speelden tegen ESV en natuurlijk bleef het 0-0. Het 3e spelletje was gewoon voetballen maar dan 6 tegen 6 en tegen onze Duitse vriendinnen wisten we eindelijk weer eens te winnen en wel met 1-0 (doelpunt Patries!) Hierna strafschoppen nemen en met Kim op doel verloren we nipt met 7-8. In de pauze moesten we het mislukte spel inhalen en nu moesten we de bal door 3 gaten proberen te schieten. Doordat onze tegenstandsters het niet zo nauw namen met de spelregels, verloren we dit spelletje.
Het voorlaatste spel was Panna en hierbij maakte onze Bianca de snelste panna ooit (0,005 sec), maar desondanks verloren we ook hier, hoewel ik mijn twijfels had over de telling van de scheids. Als allerlaatste onderdeel moesten we “Tweelingvoetbal” spelen, waarbij de speelsters per tweetal aan elkaar vast zaten met touwtjes aan hun voeten. Omdat wij beschikten over een echte tweeling, wonnen we dit onderdeel natuurlijk overtuigend met 3-0.
Om 15.00 was de prijsuitreiking en daar bleken we op een keurige 5e plaats te zijn terechtgekomen.
Na de prijsuitreiking gingen de thuisgangers (Dieuwertje, Bianca, Sanne B., Jolene en Chantal) zich douchen en hun spullen inpakken, terwijl de overige nog een keer richting zwembad gingen. Nadat Patje en Hennie de 5 meiden die reeds naar huis gingen uitgezwaaid hadden, ging de rest zich ook opknappen en daarna gingen we heerlijk met de overgeblevenen (8) gourmetten en dat was niet verkeerd. Na het gourmetten was iedereen er eigenlijk wel een beetje mee aan en dus gingen we niet meer stappen. Kimmie, Syl, Patje en Hennie gingen nog klaverjassen en de rest ging eigenlijk gewoon vroeg te bed, waarbij Madeleine een andere kamer uitzocht, want de nacht ervoor had ze niet kunnen slapen vanwege het gesnurk van de trainer! Om 00.00 was onze aanvoerster jarig en na haar gefeliciteerd te hebben gingen ook de klaverjassers te bed.
Maandagmorgen eerst de bungalows schoongemaakt en al onze spullen ingepakt. Daarna ontbeten in het restaurant en rond 10.00 vertrokken we richting Hem / Venhuizen, alwaar we rond 12.15 aankwamen.
Rest mij nog de sponsors, Patje en Hennie te bedanken,alsmede ook het Valken bestuur voor hun bijdrage.
Het was wederom een zeer geslaagd weekend; een zeer goed georganiseerd toernooi; erg warm en ook zwaar, omdat we geen wissels hadden, maar evengoed een hoop lol en eigenlijk heb ik weer geen wanklank gehoord (behalve misschien het voorfaxen, niet kunnen faxen enz.)
Dus Meiden en Patje: BEDANKT en wie weet volgend jaar weer (en dan het liefst met de complete groep)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 02-03-2024
Ochtend
Ati/Mike de Meijer
Middag
Finn Stapel/Jelle Uhlenbeck

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Finn Stapel, 24-02 (13 jaar)
Amber Hooijboer, 25-02 (21 jaar)
Jeroen Goedhart, 26-02 (33 jaar)
Cees Ruijter, 28-02 (66 jaar)
Ilse Wagemans, 28-02 (17 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com