DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

Even voorstellen, de nieuwe gezichten binnen de selectie

Zoals eerder aangekondigd, geef ik u even een virtuele rondleiding langs de nieuwe gezichten binnen de selectie. Want tegenover het vertrek van enkele beruchte namen als L. Groot, C. Wognum en S. de Waal staat de komst van oude bekenden, bekenden en onbekenden.

Laten we beginnen met Paul Dalmulder, jawel broertje van Jos Dallibero. Paul was eerder actief in het groenrode shirt en wierf bekendheid met zijn ‘blote kont’actie na zijn winnende goal tegen De Zouaven in het seizoen 02’03. Na een periode bij VADA ziet hij nu weer kans om een versterking te worden voor Valken 1. Gezien zijn prestaties tijdens de eerste trainingsweek lijkt zijn ambitie niet misplaatst, maar de concurrentie is hevig dus hij zal nog vol aan de bak moeten.

Een andere VADA-speler is Tjade Doodeman. Inmiddels de 30 gepasseerd, maar nog vol energie om er een goed jaar van te maken. Gezien de eerste trainingen focust hij zich op de rechtsachter stek, en toegegeven, een onbetrouwbare indruk laat hij bepaald niet achter. Hopelijk weet hij zich blessurevrij door de voorbereiding te slaan en komt hij fitter dan ooit aan de start van het nieuwe seizoen. En wie weet kan hij de ‘bekende’namen naar de loef steken.

Dan is er nog een ‘oude bekende’, in de persoon van Ivo Kuip. De verdediger doet dit jaar een stapje terug na een aantal seizoenen bij Valken 5-1 te hebben gespeeld. Ivo is bekend met het selectiewerk en zal ongetwijfeld weinig moeite hebben aan te pikken met de rest. We hopen en rekenen erop dat zijn verdedigende kwaliteiten van pas gaan komen in het komende seizoen. Wat ik heb begrepen zal zijn werk hem af en toe verhinderen zondags te voetballen, maar iedere minuut met Ivo in het veld is altijd beter dan zonder Ivo moeten we maar denken.

Mede door de inspanningen van de nieuwe trainer Nico Vriend heeft zich een bataljon aan Blokkerders aangesloten bij de selectie.

Allereerst is er Jasper de Haan. Er hoeft geen twijfel te bestaan over zijn lot dit jaar. Hij zal Sander op de linksbackplaats moeten doen vergeten. Jasper sleet tot dit jaar zijn voetballeven in de selectie van De Blokkers, maar zag in Valken een kans om eens om 14.00 te voetballen. Gezien zijn kopsterkte en zijn lange benen is hij een welkome versterking voor de fragiele verdedigingslinie.

Rick Schouten is een totaal ander type speler. Met zijn robuuste manier van spelen en imposante werklust, lijkt hij het ideale werkpaard op het middenveld. Vergis u niet in de techniek en schotkracht van de bescheiden nieuwbakken Hoogkarspeler. Eens aan de bal moet een tegenstander van sterke huize komen om hem af te stoppen. Ook voor Rick geldt dat er voldoende concurrentie is, dus ook hij zal de resterende voorbereidingsperiode er nog flink aan moeten trekken.

Voor de voorhoede heeft Valken nog enkele troeven in handen. Marco Stroet is een echte linksbuiten die het afgelopen seizoen op een lager niveau bij de Blokkers heeft gespeeld. Mede op aandringen van de nieuwe trainer heeft hij zich laten verleiden tot een overgang naar De Valken. Hopelijk weet de technisch begaafde spelers vrij van blessures te blijven, want dan zal hij zijn conditionele en ‘voetbal’achterstand snel hebben ingehaald. Naar verluid wordt er het 1 en ander van de Oosterblokkerder verwacht. We zijn benieuwd.

Een andere speler die dankzij trainer Vriend de overstap naar Valken heeft gemaakt is Rahim. De spits heeft vanwege een voetballoos jaar nog wel een achterstand op de groep, maar zijn talent is op sommige momenten al wel zichtbaar. Volgens ingewijden gaat Valken nog veel plezier beleven aan deze jongeman, helaas voor hem zullen de overige jongens hun plaats niet zonder slag of stoot vrijgeven. Aan Rahim de taak om zich tijdens de voorbereiding in de picture te spelen.

Tot slot heb ik het genoegen u voor te stellen aan Rogier Eskes. De IT’er uit Zwaagdijk moet de concurrentie aangaan met Doelman Dekker. Geen gemakkelijke opgave aangezien de Venhuizer goalie al enkele kampioenschappen op zijn palmares heeft staan. Een gelopen zaak is het echter allerminst en ik durf voor geen van beiden mijn handen in het vuur te steken. Waarom zou ik ook, want dat is nogal pijnlijk.
Goed, hierbij heeft u een beknopt overzicht van de nieuwe gezichten binnen De Valken selectie. Wij hopen u spoedig te mogen begroeten langs de lijn tijdens de oefenpotjes en bekerwedstrijden. En vergeet niet de Valkentoto in te vullen. Ik beloof dat ik ook wederom mijn bijdrage zal leveren.

Mark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 09-03-2024
Ochtend
Veronique/Ahmed Alkadro
Middag
Brady Opmeer/Maarten van Warmerdam

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Nobi Jonker, 02-03 (40 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (16 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (54 jaar)
Majel Langedijk, 04-03 (24 jaar)
Morris Laan, 05-03 (20 jaar)
Dieuwertje Karsten, 06-03 (39 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com