Valken delft opnieuw onderspit tegen Westfrisia

Versie 2 van de oefenwedstrijdencyclus tegen Westfrisia is wederom geƫindigd in een 3-2 nederlaag. In tegenstelling tot afgelopen zondag hadden de Enkhuizers nu wel voornamelijk eerste elftalspelers in het veld staan. De Valken, ook met een aantal mutaties ten opzichte van de vorige wedstrijd, was beter op dreef tot tevredenheid van de technische begeleiding.

De gehele wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Westfrisia was alleen iets effectiever met de kansen die het kreeg. Vlak na rust stond het zelfs 3-0 en leek een flinke nederlaag in het verschiet te liggen. Valken zette echter een sterk laatste deel neer en met een beetje mazzel was er zelfs nog een gelijkspel uitgesleept.

De eerste goal kwam van Mark D. die een afgeslagen voorzet op de slof nam. De bal verdween snoeihard via de binnenkant van de paal in de goal. Even later rondde Rahim een individuele actie gedecideerd af. Niels Kool en Mark R. hadden daarna de 3-3 nog in het vizier, maar beiden vonden de doelman op hun weg. De wedstrijd werd er niet vriendelijker op en enkelen, onder wie Jos en Rahim mochten even afkoelen langs de lijn, maar ook een Westfrisia verdediger kon na een zoveelste overtreding 5 minuten langs de kant. Uiteindelijk was het vooral de nieuwe 4e klasser die opgelucht ademhaalde na het laatste fluitsignaal.

Al met al een prima wedstrijd van De Valken. Er werd een solide veldspel op de mat gelegd. Iets wat de Valkenvolgers al een aantal jaren niet gewend waren te zien. Jammer dat op sommige momenten de concentratie even wegvalt en er zomaar goals worden weggegeven. Voldoende stof in ieder geval voor de trainer die nog een fiks aantal spelers aan het werk wil zien. Dat moet dan gebeuren in de bekerwedstrijden die nog resten voor het begin van de competitie. Te beginnen aanstaande zondag thuis tegen Dynamo. Enkele vakantieganger keren dan weer terug dus het wordt dringen om bij de eerste elf te komen.