Verlies in nuttige tweede oefenwedstrijd Dames 1

Op woensdag 29-8-2007 vertrokken de Valken Dames rond 18.00 uur richting Enkhuizen om daar hun tweede oefenwedstrijd te spelen en wel tegen de zaterdag 3e klasser Dindua Dames1.
De trainer had weer tal van aanwijzingen vooraf, waarvan de meeste (helaas) elke week weer moeten worden opgenoemd, maar hij benadrukte ook nog eens dat we met plezier moesten voetballen en elkaar meer en positiever moesten coachen.
Afwezig waren Guda en Bianca en met nieuwkomer Laura en Sanne B, die pas in de rust kon komen, als wissel, begonnen we om 19.00 uur met warm weer aan de wedstrijd. Al snel bleek dat onze tegenstandsters pittig konden voetballen en al in de 2e minuut kregen we een corner tegen en na een missertje achterin moest Sylvia in de 10e minuut reddend optreden. Ook wij deden ons best om aanvallend gevaarlijk te worden, maar hadden veel meer moeite met combineren en kregen niet echt uitgespeelde kansen. Na een halfuurtje was er wel een goede combinatie tussen Sanne L. en Myra, waarbij de “voorzet” van laatstgenoemde maar net over ging. Het laatste kwartier voor rust kregen we een aantal corners tegen, mede omdat wij bij het verdedigen redelijk veel last hadden van de laagstaande zon. Gescoord werd er echter niet, zodat de rust aanbrak met de brilstand.
In de rust constateerde de trainer dat er bij Dindua veel meer voetbal in zat met veel bewegende speelsters, die elkaar redelijk gemakkelijk vonden. Dit kwam ook omdat wij ze veel te veel lieten voetballen (niet kort en fel genoeg in de mandekking) en wij zelf veel te snel de bal weer kwijt waren omdat we te vaak alleen tegen een meerderheid kwamen te staan en elkaar niet lekker over de grond aanspeelden (te veel ziekenhuisballen) Wel vond hij dat Dieuwertje het goed had gedaan als gelegenheid linksback.
Na rust was het al na krap 5 minuten raak: over rechts kon een Dinduaan vrij het strafschopgebied inlopen en omdat niemand uitstapte om op de bal te verdedigen kon ze zomaar vrij inschieten: 1-0. Vijf minuten later een vrijwel identieke situatie, maar nu middendoor en dus simpel 2-0 voor Dindua. Hoewel Dindua ook hierna het betere van het spel bleef houden door zeer goed combinatiespel, probeerden wij toch wat tegengas te geven en na een goede voorzet van de ijverige Myra kon Sanne L. net niet bij de bal. Dindua dwong nog een aantal corners af en na 40 minuten kwam Dieuwertje door een goede schijnbeweging in een goede schietpositie met links, maar dan weten we het (helaas) al. Het laatste wapenfeit was een goed indraaiende corner van Patricia, maar niemand zette zijn voet tegen de bal.
Eindstand 2-0 voor Dindua en dat was dikverdiend; bij tijd en wijlen liet Dindua zien hoe het spelletje gespeeld moet worden en moesten wij ons beperken tot stug verdedigen. In deze voorbereidingstijd geeft dit nog niet zo, als we er maar wat van leren !
Voordat op 16-9 de competitie begint, eerst nog 3 nuttige bekerwedstrijden en een aantal trainingen en die zijn mijns inziens hard nodig willen we net als vorig seizoen de competitie met een overwinning beginnen.