De Vaken B1 uit de startblokken

Ook voor De Valken B1 is het seizoen weer begonnen. Een felle, enthousiaste selectie, trainen onder leiding van John Bleeker, en 3 vaderlijke coaches zijn de ingredienten voor een veelbelovend seizoen.

Te beginnen met 3 bekerwedstrijden binnen 1 week. De eerste tegen MFC/DEK. Een goed begin van de wedstrijd met een 1-0 voorsprong binnen 1 minuut. Door vervolgens doelpunten van Tijmen en Thijs gingen we rusten met een 6-0 voorsprong. Het was prachtig weer, dus de 2e helft was een formaliteit.

Afgelopen donderdag uit tegen SEW. Een goed voetballende ploeg. Toch kwamen we voor met 1-0. SEW was echter gewoon beter, en de 1-1 en 2-1 waren een logisch gevolg. De 2e helft stonden we continue onder druk. Onze effectiviteit was echter 100%. Na 2 messcherper counters stond het zowaar 2-3. Een stunt hing in de lucht, mede dankzij een fantastisch keepende Frank Boon. We moesten vlak voor tijd moesten toch, misschien wel terrecht, de overwinning laten aan SEW, 4-3.

Vanavond thuis tegen Dindua B1. Wederom een sterk begin en een 2-0 voorsprong. Daarna lieten we onnodig Dindua terugkomen tot 2-1. Na de rust leek Dindua het spel naar zich toe te trekken. We konden toch weer vertrouwen op onze effectiviteit voorin. Doelpunten van Tijmen en Thijs gooide de wedstrijd op slot. Het werd nog even spannend door een eigen doelpunt van Jouke, die op zeer fraaie wijze zijn eigen doelman wist te passeren, 4-2 !

Volgende week zondag de eerste competitiewedstrijd. Hopelijk met een fitte selectie, want nu al komen de eerste pijntjes naar voren. Bij deze leeftijdscategorie, waar groei een bepalende factor is, moeten de mannen goed en verstandig trainen. Dan kun je lang en met veelplezier mee blijven voetballen.