Valken Dames wint eerste bekerwedstrijd met 2-7

Op dinsdagavond 4-9-2007 moesten de Valken 1 Dames bekeren en wel uit bij de dames van Twisk (5e klasser) Zoals gebruikelijk bij avondwedstrijden weer een hoop geregel en gestress, maar goed we hadden er 11 en allemaal redelijk op tijd. Onze keepster Sylvia had een treetje op de trap gemist en was dus geblesseerd (kon wel het formulier invullen en vlaggen; bedankt!), Guda moest werken, Amy was op zeilkamp met school en Laura was nog niet nuchter van de Lutjebroeker kermis en ook onze Patrick kon wegens drukke werkzaamheden helaas niet aanwezig zijn.
Vooraf gaf de trainer aan, dat er op papier gemakkelijk gewonnen zou moeten worden, maar dat moet je altijd eerst nog maar waarmaken. Hij hamerde erop, dat als we (veel) sterker bleken te zijn, we toch in de formatie moesten blijven voetballen. Omdat volgens de berichten Twisk erg op buitenspel speelden, moesten onze spitsen hierop extra attent zijn en wanneer mogelijk soms alleen proberen te gaan.
Met Jolene op doel en dus zonder wissels begonnen we om 19.00 uur aan de wedstrijd en al snel bleek dat we inderdaad veel sterker waren en Twisk nauwelijks in de buurt van ons doel kwam (Jolene heeft in de eerste helft nauwelijks een bal gehad!)
De eerste 20 minuten combineerden we soms aardig en als we niet (terecht of onterecht)
teruggefloten werden voor buitenspel, leverde dat ons veel en fraaie kansen op, maar voorlopig stond het vizier van Sanne L, Dauwert, Myra, Patries en Bianca niet echt op scherp.
Pas na ruim 20 minuten was het na een pas van Patries, dat Myra eerst op de paal schoot en in de rebound alsnog het net vond 0-1. Het ijs was gebroken en na een blundertje achterin bij Twisk, was het Sanne L. die goed doorging en de 0-2 maakte. Na een goed halfuurtje was het Gesina die met een subtiel lobje Lie alleen voor de keepster zette en dat betekende 0-3.
Rond de 35e minuut scoorde Myra bijna, omdat de keepster de bal los liet, maar zij herstelde haar fout op het laatste moment. Onze Miertje werd hierbij aan haar haar getrokken en dat moest zij de scheids even laten weten. Dat leverde haar 5 strafminuten aan de kant op en toen die voorbij waren, pikte ze op links de bal op, ging richting doel en ramde de bal achter de keepster 0-4 (dat is dus de beste manier om wraak te nemen!) en dit was tevens de ruststand.
In de rust gaf de trainer aan dat er nauwelijks sprake was van een wedstrijd en dat we eigenlijk met de rust al de dubbele cijfers hadden kunnen en moeten halen. We moesten nog scherper op de buitenspelval letten en niet alles door het drukke centrum spelen, maar het veld breed en groot houden.
De tweede helft gaf in eerste instantie hetzelfde spelbeeld te zien als de eerste helft, dus een sterker Valken dat constant op de helft van de tegenstandster voetbalde. We hielden het veld goed breed en met name Bianca en Myra kwamen een paar maal goed door en dat resulteerde in tal van kansen maar die gingen er niet in, maar rond de 15e minuut legde Myra de bal goed terug op onze Patricia en met rechts betekende dat 0-5 (hiermee is hopelijk de ban gebroken voor Patries !) Hierna kwam Twisk soms ook richting ons doel en moest Jolene af en toe in actie komen en dat deed ze goed. Na 2 assists van Myra scoorde de op dreef zijnde Sanne L. de 0-6 en 0-7. Hierna werd ons spel wat slordiger en de laatste 10 minuten begon Twisk zowaar meer op onze helft te voetballen. Na een zeer snel genomen vrije schop ging hun rechtsbuiten er van door en na een goede voorzet werd Jolene met een kopbal gepasseerd: 1-7.
Kort hierna wederom zwak ingrijpen bij ons op links en dat betekende zomaar 2-7.
De laatste kans was voor Gesina die na een goed teruggelegde bal door Patries de bal aan de verkeerde kant van de paal schoof. Eindstand derhalve 2-7 en een natuurlijk verdiende overwinning, die eigenlijk veel hoger had moeten zijn en toch een beetje jammer en slordig van de 2 tegendoelpunten. De andere tegenstandsters voor de beker zijn Woudia en Always Forward en die wedstrijden zullen beslist niet zo makkelijk verlopen.