DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

Zwaagdijk – De Valken 2-2 (0-1)

Na een weekje rust mochten de jongens van Trainer Vriend weer de wei in. De reis ging ditmaal naar Zwaagdijk-Oost. Promovendus Zwaagdijk, de logische tegenstander aldaar, kon terugkijken op een bevredigende start met een overtuigende overwinning op St George en een ongelukkige nederlaag tegen Apollo. De mannen hadden dus bewezen het niveau 5e klasse prima aan te kunnen.

Alle reden om aan te nemen dat Valken een heet middaggie te wachten stond. Zo kon Coach Vriend niet kiezen voor Nobi, Niels (vakantie), Rahim (privéomstandigheden), Rick (blessure), Ivo (blessure), Joris (lichte blessure, wel bankzitter). Bovendien stookte de oefenmeester het plaatselijke vuurtje flink op door met zijn bolide twee parkeerplaatsen in te nemen. Tot slot nog het vermelden waard dat Frank voorlopig de voorkeur krijgt boven Rogier in doel.

De mensen die wel waren uitverkoren mochten spelen op een vreemde grasmat. De terreinknecht had het gras niet bepaald kortgewiekt en het belijnde deel was helemaal vergeten. Dit resulteerde in een kolderiek uitzicht en was voer voor menig gvd’tje onder de speler.

Zwaagdijk was niet onder de indruk van de status van De Valken en begon zeer vel aan het duel. Valken leek overal een stapje te laat en liep achter de feiten aan. Tot kansen leidde dit niet en waar nodig greep Frank gedecideerd in. Gaandeweg de eerste helft gooide Valken de schroom van zich af en kantelde het wedstrijdbeeld. Toch kwam de 0-1 enigszins uit de lucht vallen. Een corner van Bart werd knalhard ingekopt door Jasper.

Daarna bleef Valken de bovenliggende partij. De mogelijkheden regen zich aaneen, maar de pure scherpte was er nog niet. Bovendien kreeg Valken een tegenslag te verwerken toen Paul met een zware knieblessure het veld moest verlaten. Bijzonder sneu voor de jongste Dalmuldertelg die sterk aan het seizoen was begonnen. Tot de rust kreeg Valken daarna nog 1 kans, maar dat was dan ook een dotje. Michiel profiteerde van weifelend optreden van de Zwaagdijker achterhoede en kon zomaar alleen op doel af. Hij had echter veel te veel tijd nodig en werd alsnog bijgehaald door enkele verdedigers.

Joris verving in de rust de lichtgeblesseerde Jasper. Hij lag direct aan de basis van de 0-2. Zijn vrije trap werd ligt getoucheerd door Michiel die daarmee zonder te weten de doelman compleet verraste. Even lag de spits verongelijkt op de grond, maar toen hij zijn juichende medespelers op hem af zag komen, vierde hij alsnog zijn feestje.

Valken kon zich daarna in een spreekwoordelijke zetel naar het eindsignaal spelen. Hoewel, zonder kleerscheuren ging het niet. Zwaagdijk bleef volharden in hun opportunistische speelstijl en de verdedigers diende scherp te blijven. Helemaal vlekkeloos ging het niet getuige het feit dat Zwaagdijk een aantal goede creëerde. Frank tikte een loeihard schot tegen de lat en mazzelde toen een lob over hem heen net over ging.

Tussendoor kreeg Valken genoeg mogelijkheden om het duel definitief op slot te gooien. Mark zag een schotje in de handen van de doelman verdwijnen. Met name Bart had een aantal keer de 3e goal voor het uitzoeken. Helaas wist hij zich geen raad met de geboden gelegenheden. Tot slot was het nogmaals Mark die een poeier op het aluminium mikte. Een schot die van de scheidsrechter het cijfer acht kreeg toebedeeld. Helaas bleek na de wedstrijd dit cijfer niet hoog genoeg voor een doelpunt.

En ja, zoals eerder gezegd, helemaal waterdicht was het nu ook weer niet in de Valkendefensie. 5 minuten voor tijd kreeg heel Zwaagdijk weer hoop toen de spits bij toeval de bal in de voeten kreeg. Hij aarzelde geen moment en misschien tot eigen verbazing verdween de bal in de verre hoek.

Bijna vanaf de aftrap kreeg Bart nogmaals de kans om Valken in veilige haven te brengen, maar de doelman stond wederom in de weg. Zijn uittrap leidde indirect de 2-2 in. Mike wilde de bal terugkoppen, maar de afstand naar Frank was veel te ver. Jos leek de boel nog te redden, maar onder druk tikte hij de bal over zijn eigen doelman in het netje. Een klein drama voor De Valken die de tas met punten voor een deel leeggeroofd zag worden. Eindstand: 2-2.

Nu de kruiddampen enigszins zijn opgetrokken en we weer in staat zijn tot een objectieve analyse, moeten we constateren dat er aardig is gevoetbald. De tegenstander van afgelopen zondag behoort vrijwel zeker niet tot de zwaksten in de klasse en zal het menig ploegje in eigen huis heel lastig maken. Jammer dat Valken een zekere overwinning uit handen gaf. Maar alle lof een Zwaagdijk dat bleef strijden tot het eind. Valken wist nimmer zijn opponent het zwijgen toe te leggen, mede door het missen van veel mogelijkheden.

Komende zondag volgt de eerste thuiswedstrijd, en wel tegen HSV Sport. We gaan ervan uit dat de positieve lijn die zich heeft ingezet, zal worden vervolgt. Helaas zal Paul voorlopig vanaf de zijlijn moeten toekijken. Naar verwachting zal zijn herstel zo’n 2 maanden vergen.

Tot zondag allen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 09-03-2024
Ochtend
Veronique/Ahmed Alkadro
Middag
Brady Opmeer/Maarten van Warmerdam

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Nobi Jonker, 02-03 (40 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (16 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (54 jaar)
Majel Langedijk, 04-03 (24 jaar)
Morris Laan, 05-03 (20 jaar)
Dieuwertje Karsten, 06-03 (39 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com